Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Серии што треба да се гледаат

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.720
3.393
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Dark ја гледав со фамилијарното дрво пред мене на мобилен и едно око на моб друго на тв :) иначе ќе се мрднев тоталка!

Јас на пријатели им пратив слика, и им реков вторава сезона да ја почнат со пенкало и тетратка, и да запишуваат.

Трета сезона рекоа дека се ќе расјазнат, ама изгледа не зезаат, на инстаграм го следам baranboodar ама некако ко да ќе ја докомплицираат.

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Трета сезона рекоа дека се ќе расјазнат, ама изгледа не зезаат, на инстаграм го следам baranboodar ама некако ко да ќе ја докомплицираат.
Уште една променлива ќе убацат. Сега ќе не шетаат по време и простор ;) Ама мислам дека третата треба да е и final, така да ќе ги хакнеме :)

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.720
3.393
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Уште една променлива ќе убацат. Сега ќе не шетаат по време и простор ;) Ама мислам дека третата треба да е и final, така да ќе ги хакнеме :)

Ќе испадне на крај цел град инцест јер сите со секого се браќа-сестри.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.570
3.208
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Ако ви се допаѓа Sons of Anarchy и ви фали тој тип на серија мислам дека ќе бидете доста задоволни од Animal Kingdom. Само место моторџии има повеќе сурфери.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.720
3.393
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
После таа претпоследната (мислам) епизода од Чернобил ова ми е #1.

Немам збор како да ја опишам. Кој ќе чека 7 дена...
Одамна немам гледано вакво нешто... Од writing, преку кинематографија, до глума, атмосфера... Асоцијацијата со 5 stages of grief... Абе Е—П—И—З—О—Д—И—Ш—Т—Е!

krema

OG
24 јуни 2009
15.736
15.830
youtu.be
На виш листа ми е за гледање, а зошто уште ја немам гледано не знам.
За некој ден почнувам од прва сезона. :)

Sludge.Factory

Баниран/a
7 февруари 2014
1.225
1.901
Gostivar
Castle Rock - вторава сезона е неповрзана со првата, не е на исто ниво (според мене) но вреди да се изгледа.
See - ( излезени неколку епизоди, добра кинематографија, добри глумци и интересна тематика, ќе видиме до каде ќе тера)
His Dark Materials - Мислам најдобра серија за годинава, кој ја има читано трилогијата на Филип Пулман, ќе се воодушеви колку е добро адаптирана серијата, направена од друга перспектива за разлика од книгите.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.720
3.393
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Castle Rock - вторава сезона е неповрзана со првата, не е на исто ниво (според мене) но вреди да се изгледа.

Поврзана е поврзана... гледај последните излезени епизоди...
exyQg2p.jpg

Sludge.Factory

Баниран/a
7 февруари 2014
1.225
1.901
Gostivar
2 нови серии што ги изгледав

V wars - 7/10 Класична серија со вампири, развивање ширење на вирус со неколку интересни пресврти, и што е најважно Хорор жанр, крвишта сечење пукање.

Nightflyers - 6/10 хорор/ сци-фи, жанр, футуристичка, фирст контакт. Не е нешто посебно, но кога нема што да се гледа, пополнува време.

Потсетник, утре започнува 5та сезона на
The Expanse - Episodes - IMDb

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.771
6.482
SK
Кул серија: Undone
Првата епизода не ме одушеви ниту нешто посебно ме интригираше (иако доволно за да продолжам да гледам), но понатаму сценариото е и повеќе од добро. Да, никако не ги ценам суптилните психолошки пропагандни моменти кои се свеприсутни во последнава деценија (и повеќе) во западната поп култура и филмската индустрија (нема да ги посочувам за да не се забегува со муабети за политичка некоректност)... Како и да е, се работи за кул психолшка драма која има атмосфера малку слична на делата Паоло Коељо, гледано од аспект на шаманско-спиритуалниот аспект на работите. Серијата има свој сопствен карактер и стил, меинстрим публиката нема многу да биде засегната.

Јас лично вечерва во еден здив ги одгледав првите 7 од вкупно 8 епизоди. Осмата епизода намерно нема да ја гледам некое време, пошто по ваков mind blowing развој мора да следи антиклимакс во последната епизода (а антиклимакс може и да се одложи за малку подоцна, нели). Евентуално ако не биде така, ќе бидам пријатно изненаден. ;)

Употребена е ротоскопска техника, визуелно ништо посебно ама прави интересна одлепена атмосфера за ионака одлепеното сценарио. Кастингот е добар, режијата е ок. Препорака за гледање. Инаку обично е обратно ама во случајов трејлерот не и прави услуга на серијата, но сепак еве и трејлер...

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.720
3.393
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Вчера беше Series Finale на Mr. Robot. Кој преферира бинџање и ги чекал сите 4 сезони, сега му е мајката :)
Уникатна серија од повеќе аспекти.
За робот се спремам вечер 2 саати со пуканки со се... Топ серија.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.720
3.393
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
И?
Јас бев mesmerized. :)
Не бев во состојба да го гледам му се роди ќерка на еден другар па бевме во "библиотека' правевме маратон на читање "книги" ....

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Да ја стават на Нетфликс, мислам дека би ја прегледала цела уште еднаш :) Може да се гледа со бар неколку различни пара очи ;)

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно