Ali G
hello world
- 28 мај 2023
- 218
- 298
Ти пишавПиши ми ПП.
Ти пишавПиши ми ПП.
Видеодата, ама цените се плафон, ама за сите од Ѕ8 до Ѕ20 се со закривени екрани и прескапи.Дали има некој добар сервисер каде што би можел да сменам дисплеј и екран на с20+ и да бидам сигурен дека ќе функционира како што треба или да не ризикувам?
Фала за препорака, него колку ти земаа за с9ката? Чисто да знам колку се движат цените.Видеодата, ама цените се плафон, ама за сите од Ѕ8 до Ѕ20 се со закривени екрани и прескапи.
Мене ми сменија на Ѕ9 и супер си работеше, комплет со рамка. Никаква разлика не можев да приметам.
Под гаранција го сменија заради burn in на екранот.Фала за препорака, него колку ти земаа за с9ката? Чисто да знам колку се движат цените.
Пред 1,5 година некаде го однесов Самсунгот во Мобико во зградата пред лептокарија.Дали има некој добар сервисер каде што би можел да сменам дисплеј и екран на с20+ и да бидам сигурен дека ќе функционира како што треба или да не ризикувам?
Тнх. Толку отприлика и планирав да давам дека ми го даваат телефонот онака само да му менам дисплеј и екран и ќе биде мој. А со оглед на тоа што знам како е користен мислам би ми вредело да си го поправам бидејќи веќе с8цава ја полнам 2 пати денот без воопшто користење10500 денари мене Мобико ми зема пред некоја година за оригинален екран на С10+, иначе оригинален екран и не се познаваше воопшто дека беше отворан телефонот, буквално како нов.
Па и половен доколку би земал би зел 2-3 години стар половен тоа ми е буџетот, само тоа ќе ми биде лотарија бидејќи сигурно би имал полоша батерија од овој. (Користен е само за ало-ало). Затоа ми е прашањето дали да барам половен с20+ со лоша батерија или доколку го поправам овој ќе функционира како нов. Системски апдејти и безбедносни воопшто не ми се битни, битно ми е да е самсунг бидејќи Bixby routines и One hand operation не би ги менувал за ништоНе вреди реално толку пари да даваш за телефон стар 3+ години. Јас не би се замарал и би барал друг телефон( нов или половен), јас кога го менував на С10+ беше сол направен екранот а и телефонот беше само неколку месеци нов.
Јас би ти дадол препорака да земиш уред кој што ќе можеш да го користиш години и да немаш мака со батеријата и со таквите работи. Според мене најдобро решение во овој случај ти е да побараш половен доста зачуван телефон како S10, S9+, Note 9, за S20 не ти го препорачувам заради тоа што имаше некој проблем уште кога излегоа истата година со батеријата и слаб SOT вадеше на видеата што ги гледав по рецензии за уредот. Значи ако земаш телефон убо е во живо да го видиш, ако е уште постар модел нема врска, побитно е да имаш 3,5мм џек за слушалки, квалитетна батерија со 6 - 7часа уклучен екран и да не се мислиш дали треба да го полниш телефонот по 2 пати дневно.Па и половен доколку би земал би зел 2-3 години стар половен тоа ми е буџетот, само тоа ќе ми биде лотарија бидејќи сигурно би имал полоша батерија од овој. (Користен е само за ало-ало). Затоа ми е прашањето дали да барам половен с20+ со лоша батерија или доколку го поправам овој ќе функционира како нов. Системски апдејти и безбедносни воопшто не ми се битни, битно ми е да е самсунг бидејќи Bixby routines и One hand operation не би ги менувал за ништо![]()
Колку што ми рекоја и во Видео дата, 17000Еве ги цените за замена на екрани:
![]()
Cracked Screen Repair | Samsung Support US
Get expert cracked screen repair for your Samsung devices with fast, affordable solutions. Choose from walk-in, mail-in, or 'We Come to You' services. Genuine parts, certified technicians, and a 90-day warranty ensure quality repairs. Start your repair today!www.samsung.com
Проба со vol up + power копчето да го држиш 10 - 15 секунди? Ако нејќе така, проба да ставиш USB кабел и тогаш да направиш истото, vol up + power копчето да го држиш 10 - 15 секунди?Има некој софтвер за хардресет ? Имам Самсунг а51 заборавен патерн имам емаил и пасс Али е заборавен патерн со дугмињата не влегуваат во хардресет менито неможе да се исклучи телефонот
Sent from my V2208 using Tapatalk
Фала многу успеав со УСБ кабелПроба со vol up + power копчето да го држиш 10 - 15 секунди? Ако нејќе така, проба да ставиш USB кабел и тогаш да направиш истото, vol up + power копчето да го држиш 10 - 15 секунди?
Гледај друг телефон. Тој телефон веќе е библија и да смениш батерија нема да добиеш којзнае колкаво подобрување. Едноставно стар е веќе 5+ години.Имам прашање во врска со менување на батерија. Имам Самсунг S10+ и во последно време го полнам по 2-3 пати дневно. Вчера се јавив во Mobico да прашам за колку би чинела замена, ми рекоа 3100ден. Дали некој имал искуство со менување на батерија, дали вреди да ја сменам, или да почнам да разгледувам други телефони?![]()
Гледај друг телефон. Тој телефон веќе е библија и да смениш батерија нема да добиеш којзнае колкаво подобрување. Едноставно стар е веќе 5+ години.
Проблем е што уствари и "најофицијалниот" ти вградува батерија со сомнителен квалитет, а ти ја наплаќа како оригинална.Смени си ја батеријата во најофицијалниот сервис што постои. Кој и да е. Не на друго место. Со оригинална батерија. Ќе се препороди телефонот.
Го имав истиот. Многу солиден телефон, ама проблем е да најдеш оригинална батерија. И мобико и видео дата не знаеја кога ке имаат батерија за него на залиха, а побараа 4000 денари за промена на истата.Јас уште знам луѓе што на старо купуваат 10+. Едноставно предобар си е телефонот.
Така е. Затоа се менува батерија после 2 години од моделот зошто веќе ги снемува. И тоа прави телефонот да истера уште 2 добри, здрави години со оригинална батерија. После тоа (или еев вака сега) само среќата е во игра.Проблем е што уствари и "најофицијалниот" ти вградува батерија со сомнителен квалитет, а ти ја наплаќа како оригинална.
Мислењето е автоматски споено:
Го имав истиот. Многу солиден телефон, ама проблем е да најдеш оригинална батерија. И мобико и видео дата не знаеја кога ке имаат батерија за него на залиха, а побараа 4000 денари за промена на истата.
A54-ката како се покажува досега? Иам A52s па се мислев да го апгрејднам летово.
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 BLACK (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A1
4.030,00 ден
Бесплатна достава
NET ROUTER MESH SYSTEM AX3000 Dual Band, CUDY M3000 (1-Pack), 2.4/5 GHz, 574 - 2402 Mbps,
2.360,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C3 PRO 8K TKL QMK/VIA RGB HS Keychron Super Red switch, Black , C3PX-H1
4.030,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA LINK ALL IN ONE MAGIC-03, 2xMIC, USB-C, 3.5mm, Black
8.680,00 ден
Бесплатна достава
USB Flash Drive 3.2 Gen1 32GB INTENSO TWIST LINE, USB-A&USB-C, 3539480
570,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA MINI 2-02, 2xMIC, USB-C receiver, Black, MINI 2-02
3.350,00 ден