Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

damil

user
2 јануари 2015
1.067
1.361
Дали има некој добар сервисер каде што би можел да сменам дисплеј и екран на с20+ и да бидам сигурен дека ќе функционира како што треба или да не ризикувам?
Видеодата, ама цените се плафон, ама за сите од Ѕ8 до Ѕ20 се со закривени екрани и прескапи.

Мене ми сменија на Ѕ9 и супер си работеше, комплет со рамка. Никаква разлика не можев да приметам.

Ali G

hello world
28 мај 2023
218
298
Видеодата, ама цените се плафон, ама за сите од Ѕ8 до Ѕ20 се со закривени екрани и прескапи.

Мене ми сменија на Ѕ9 и супер си работеше, комплет со рамка. Никаква разлика не можев да приметам.
Фала за препорака, него колку ти земаа за с9ката? Чисто да знам колку се движат цените.

Dinamit

hello world
25 мај 2013
436
611
Дали има некој добар сервисер каде што би можел да сменам дисплеј и екран на с20+ и да бидам сигурен дека ќе функционира како што треба или да не ризикувам?
Пред 1,5 година некаде го однесов Самсунгот во Мобико во зградата пред лептокарија.
Не беше баш евтино, за а41 ми наплатија 3500 ден ако добро памтам, но ставија оригинал дисплеј и притоа воопшто не се примети дека е отваран.

Телефонот и ден денес ми работи супер.

Скоти

user
15 октомври 2013
1.280
2.366
10500 денари мене Мобико ми зема пред некоја година за оригинален екран на С10+, иначе оригинален екран и не се познаваше воопшто дека беше отворан телефонот, буквално како нов.

Ali G

hello world
28 мај 2023
218
298
10500 денари мене Мобико ми зема пред некоја година за оригинален екран на С10+, иначе оригинален екран и не се познаваше воопшто дека беше отворан телефонот, буквално како нов.
Тнх. Толку отприлика и планирав да давам дека ми го даваат телефонот онака само да му менам дисплеј и екран и ќе биде мој. А со оглед на тоа што знам како е користен мислам би ми вредело да си го поправам бидејќи веќе с8цава ја полнам 2 пати денот без воопшто користење

Скоти

user
15 октомври 2013
1.280
2.366
Не вреди реално толку пари да даваш за телефон стар 3+ години. Јас не би се замарал и би барал друг телефон( нов или половен), јас кога го менував на С10+ беше сол направен екранот а и телефонот беше само неколку месеци нов.

Ali G

hello world
28 мај 2023
218
298
Не вреди реално толку пари да даваш за телефон стар 3+ години. Јас не би се замарал и би барал друг телефон( нов или половен), јас кога го менував на С10+ беше сол направен екранот а и телефонот беше само неколку месеци нов.
Па и половен доколку би земал би зел 2-3 години стар половен тоа ми е буџетот, само тоа ќе ми биде лотарија бидејќи сигурно би имал полоша батерија од овој. (Користен е само за ало-ало). Затоа ми е прашањето дали да барам половен с20+ со лоша батерија или доколку го поправам овој ќе функционира како нов. Системски апдејти и безбедносни воопшто не ми се битни, битно ми е да е самсунг бидејќи Bixby routines и One hand operation не би ги менувал за ништо :)

18 септември 2020
939
881
Македонија
Па и половен доколку би земал би зел 2-3 години стар половен тоа ми е буџетот, само тоа ќе ми биде лотарија бидејќи сигурно би имал полоша батерија од овој. (Користен е само за ало-ало). Затоа ми е прашањето дали да барам половен с20+ со лоша батерија или доколку го поправам овој ќе функционира како нов. Системски апдејти и безбедносни воопшто не ми се битни, битно ми е да е самсунг бидејќи Bixby routines и One hand operation не би ги менувал за ништо :)
Јас би ти дадол препорака да земиш уред кој што ќе можеш да го користиш години и да немаш мака со батеријата и со таквите работи. Според мене најдобро решение во овој случај ти е да побараш половен доста зачуван телефон како S10, S9+, Note 9, за S20 не ти го препорачувам заради тоа што имаше некој проблем уште кога излегоа истата година со батеријата и слаб SOT вадеше на видеата што ги гледав по рецензии за уредот. Значи ако земаш телефон убо е во живо да го видиш, ако е уште постар модел нема врска, побитно е да имаш 3,5мм џек за слушалки, квалитетна батерија со 6 - 7часа уклучен екран и да не се мислиш дали треба да го полниш телефонот по 2 пати дневно.
Колку ти е буџет? Можиш и А13 да земиш доста добар телефон за буџетот, ама пак ти си знаеш што ти треба и се надевам дека ќе го направиш вистинскиот избор.

damil

user
2 јануари 2015
1.067
1.361
Еве ги цените за замена на екрани:

Ali G

hello world
28 мај 2023
218
298
Еве ги цените за замена на екрани:

Колку што ми рекоја и во Видео дата, 17000

Chaeld10_8

user
29 март 2011
1.064
926
Има некој софтвер за хардресет ? Имам Самсунг а51 заборавен патерн имам емаил и пасс Али е заборавен патерн со дугмињата не влегуваат во хардресет менито неможе да се исклучи телефонот

Sent from my V2208 using Tapatalk

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.789
4.503
Неготино
Има некој софтвер за хардресет ? Имам Самсунг а51 заборавен патерн имам емаил и пасс Али е заборавен патерн со дугмињата не влегуваат во хардресет менито неможе да се исклучи телефонот

Проба со vol up + power копчето да го држиш 10 - 15 секунди? Ако нејќе така, проба да ставиш USB кабел и тогаш да направиш истото, vol up + power копчето да го држиш 10 - 15 секунди?

Chaeld10_8

user
29 март 2011
1.064
926
Проба со vol up + power копчето да го држиш 10 - 15 секунди? Ако нејќе така, проба да ставиш USB кабел и тогаш да направиш истото, vol up + power копчето да го држиш 10 - 15 секунди?
Фала многу успеав со УСБ кабел :)

Fantasmaz

read-only
13 јули 2011
11
12
Имам прашање во врска со менување на батерија. Имам Самсунг S10+ и во последно време го полнам по 2-3 пати дневно. Вчера се јавив во Mobico да прашам за колку би чинела замена, ми рекоа 3100ден. Дали некој имал искуство со менување на батерија, дали вреди да ја сменам, или да почнам да разгледувам други телефони? :D

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.447
Имам прашање во врска со менување на батерија. Имам Самсунг S10+ и во последно време го полнам по 2-3 пати дневно. Вчера се јавив во Mobico да прашам за колку би чинела замена, ми рекоа 3100ден. Дали некој имал искуство со менување на батерија, дали вреди да ја сменам, или да почнам да разгледувам други телефони? :D
Гледај друг телефон. Тој телефон веќе е библија и да смениш батерија нема да добиеш којзнае колкаво подобрување. Едноставно стар е веќе 5+ години.

Steam.

user
31 мај 2011
1.095
1.022
Чаир
Steam.'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5700X3D w/ Arctic Freezer 36
Motherboard
ASUS TUF B550M-PLUS
Storage
Samsung 970 EVO PLUS 1TB + 2TB WD20EZRX x2 + WD SN770 1TB
PSU
Corsair RM1000e
RAM
32GB DDR4@2666MHz
Video card
Gigabyte RTX 5070 Ti WINDFORCE OC SFF
Case
CoolerMaster MasterBox NR600
Mouse
LAMZU Atlantis Mini Pro
Keyboard
LEOBOG A75
Audio
JCally JM20 MAX w/ AKG K371
Monitor
AOC Q27G4ZR + BenQ EX240N
OS
Windows 11
Гледај друг телефон. Тој телефон веќе е библија и да смениш батерија нема да добиеш којзнае колкаво подобрување. Едноставно стар е веќе 5+ години.

врска нема, телефонот е сосема доволен за било што и во денешно време. Нема поента во апгрејди за кои минимум 300ки ќе треба да плесне а вака ќе го одржи у живот некое време. до @Fantasmaz , мегамобил имаат батерија за телефонов, на другарче ја сменивме исто пред пола година отприлика исто, вратен е во живот телефонот. Истата чини 1200(тоа е сосе работна рака)

mdeni

senior
24 септември 2012
6.088
6.021
Смени си ја батеријата во најофицијалниот сервис што постои. Кој и да е. Не на друго место. Со оригинална батерија. Ќе се препороди телефонот.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.447
Смени си ја батеријата во најофицијалниот сервис што постои. Кој и да е. Не на друго место. Со оригинална батерија. Ќе се препороди телефонот.
Проблем е што уствари и "најофицијалниот" ти вградува батерија со сомнителен квалитет, а ти ја наплаќа како оригинална.
Мислењето е автоматски споено:

Јас уште знам луѓе што на старо купуваат 10+. Едноставно предобар си е телефонот.
Го имав истиот. Многу солиден телефон, ама проблем е да најдеш оригинална батерија. И мобико и видео дата не знаеја кога ке имаат батерија за него на залиха, а побараа 4000 денари за промена на истата.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.088
6.021
Проблем е што уствари и "најофицијалниот" ти вградува батерија со сомнителен квалитет, а ти ја наплаќа како оригинална.
Мислењето е автоматски споено:

Го имав истиот. Многу солиден телефон, ама проблем е да најдеш оригинална батерија. И мобико и видео дата не знаеја кога ке имаат батерија за него на залиха, а побараа 4000 денари за промена на истата.
Така е. Затоа се менува батерија после 2 години од моделот зошто веќе ги снемува. И тоа прави телефонот да истера уште 2 добри, здрави години со оригинална батерија. После тоа (или еев вака сега) само среќата е во игра.

xGenius

read-only
7 ноември 2014
35
14
A54-ката како се покажува досега? Иам A52s па се мислев да го апгрејднам летово.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB