NiceNaumoski
hello world
- 16 октомври 2014
- 129
- 38
Пробано,по некое време пак се појавува.
Пробано,по некое време пак се појавува.
Лош софтвер мислам дека е, ова почна откако ми стигна update...Барај која апликација е, не инсталирај ништо што не е обавезно
25Колку се HDR фрејмови?
Да кажам два-три лаички збора за А52s. Го користам веќе скоро два месеца и имам само пофалби и честички да пишам. Претходно користев Ми Микс 3. Компаративно, ништо нема да се спореди со изработката и чувството кое го носи со себе "жаомието". Пеесдвојкава од друга страна е значително полесна во рака, но и цела пластика. Конкретно мене, не ми пречи воопшто, како и да е користам футрола. Друга многу битна работа за мене е и достапноста на футроли и останати тракатанци, кои за самсунгот може да се најдат на секоја тезга, шаомито единствено алиекспрес. Иако е доста критикуван, MIUI ми бил баш океј за користење. Прилично едноставен, но и комплициран за оној што сака да чепка. Лично јас го најдов Poco launcher како оптимално решение, што е и мој совет за шаоми корисниците.
Е сега, темава е за самсунзи. Софтверот им е феноменален, прилично се е лесно на дофат. 120 херца допринесуваат за дополнителна флуидност и екстра мерак за сурфање. И мислам дека веќе не е дозволиво да постои телефон без висока херцажа, разликата е огромна. Камерата е солидна, за тие пари толку музика, му немам седнато многу да го разработам во тој правец. Батеријата му е за секоја пофалба, ми трае по 2 дена, а го користам постојано. За тие што бараат истраен телефон и не сакаат да го држат на полнач, дефинитивно самсунгов е за нив. Екранот му е исто супер, мада сигурен сум дека има поупатени од мене да се изјаснат.
Е сега, доаѓајќи од миуи и шаоми, има некои работи што ми фалат. Снимање на повици ми е страшно потребно како замена за рачно запишување броеви/информации. На миуи горе десно на барот имаше опција да се стави колку mbps тера во моментот, независно дали е вифи или 4г. Куцкањето на тастатура знае да биде мачно, респонзивитетот некако не ми штима, има минимален лаг. И највеќе од се ме нервира сензорот за прст под екран. Страшно е спор, не знам дали вака е кај сите телефони ама ми фали брзината на шаомито. Неспоредливо е. Сигурно има и некои ситници кои ме иритираат, ама ќе ги наведам дополнително.
Се на се, одличен телефон за одлична цена. Најверојатно таргет група му се луѓе кои не сакаат да чачкаат софтвери, кастм и остало, па е супер за секој просечен телефонџија. Баш би сакал да чујам мислење од други корисници на телефонов.
Или Microsoft SwiftKey keyboard пробај со swipe да пишувашПробај со Yandex тастатура.
Да напоменам дека после некое време ја сменив обичната со SwiftKey. Сега ја симнав Yandex и ми лежи највеќе, барем вака од прво куцкање. Како и да е, лагот е сеуште тука, најверојатно е до телефонот, му нема чаре. Фала многу во секој случај.Пробај со Yandex тастатура.
Да напоменам дека после некое време ја сменив обичната со SwiftKey. Сега ја симнав Yandex и ми лежи највеќе, барем вака од прво куцкање. Како и да е, лагот е сеуште тука, најверојатно е до телефонот, му нема чаре. Фала многу во секој случај.
Да се надоврзам за телефонот исто. Знае да ми се случи да се избагира во дадени ситуации, најчесто кога ќе направам скриншот. Целосно се замрзнува и му треба време да се стабилизира. Како и да е многу ретко се случува и не претставува некој посебен проблем. Нејсе, pros има повеќе од cons, така да иц ол гуд.
едит: Исто ме иритира two step процесот на појачување на светлина. Го спушташ еднаш барот, па уште еднаш да го зголемиш или намалиш јачина. Ова ми претставува посебен проблем сабајлечки кога искачам на работа и има сонце. Не знам каде стискам и кој дел од барот сум го симнал. Буљам у екран како баба пред банкомат. Мада ова е софтверски прилог кој го поседува секој самсунг уред и не претставува за секого проблем.
офф: Не можам да лајкувам на форумов, чинам поради тоа што немам доволно мислења?
Adaptive Brightness не ти брка работа?едит: Исто ме иритира two step процесот на појачување на светлина. Го спушташ еднаш барот, па уште еднаш да го зголемиш или намалиш јачина. Ова ми претставува посебен проблем сабајлечки кога искачам на работа и има сонце. Не знам каде стискам и кој дел од барот сум го симнал. Буљам у екран како баба пред банкомат. Мада ова е софтверски прилог кој го поседува секој самсунг уред и не претставува за секого проблем.
Направено е се ова од горе освен автоматскиот старт. И го средив брајтнес барот и сега е се одлично. Благодариме многу =].Стави ги сите апликации кои не ги користиш во deep sleep.
Изгаси од батерија сетинзи нотификации на сите апликации кои не ги користиш да не се активираат
Наместо автоматски рестарт 1 во недела, и не заборавај од време на време сите апликации од позадина да ги гасип на x.
Користи Samsung интернет наместо Chrome
Ништо од ова не е неопходно ама добро е понекогаш да се практикува.
Има Сетинг на барот со 1 свајп да го дава
Уф не, го пробувам чат пат на пола ден и ми боде очи. Премногу јака светлина ми блешти, подобро ми е мануелно да го адаптирам.Adaptive Brightness не ти брка работа?
Направено е се ова од горе освен автоматскиот старт. И го средив брајтнес барот и сега е се одлично. Благодариме многу =].
Уф не, го пробувам чат пат на пола ден и ми боде очи. Премногу јака светлина ми блешти, подобро ми е мануелно да го адаптирам.
Имам с10 плус со exynos, кое од тие верзии да извадам?Сите што имате S9/S10/Note 9/Note 10, и би требало секој exynos со тој сензор а можеби и други.
Не сум сигурен за S20/S21 и другите пробајте.
Ruler ако не работи scan3d,
MONITOR 24" SAMSUNG LS24F320GAUXEN, IPS Panel, 1920x1080, 120Hz, VGA,2xHDMI, 5ms, LS24F320GAUXEN
5.770,00 ден
MOUSEPAD BLIZZARD World of WarCraft 20th Anniversary XL 900x420x4m
1.690,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020295-EU
8.100,00 ден
PHONE MOBILE PROTECTION CASE Roskilde ICON MagSafe for iPhone 17 Pro Max,ROK9ICBL6659
450,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset HS55 Wired w/microphone, PC/PS5/PS4/MAC, Carbon, CA-9011260-EU
4.710,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, White, KBS-WPS-01-W
940,00 ден