Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

NiceNaumoski

hello world
16 октомври 2014
129
38
Дали имал некој сличен проблем? Reset не помага,меморија има доволно, бришење cache и други солуции се само краткорочно решение на проблемот...

Се работи за Ј6 2018,работи на 10ка Андроид.

Атачменти

• 20211102_144434.jpg
    20211102_144434.jpg
    34,9 KB · Прегледи: 71
Последна промена:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Дали имал некој сличен проблем? Reset не помага,меморија има доволно, бришење cache и други солуции се само краткорочно решение на проблемот...

Се работи за Ј6 2018,работи на 10ка Андроид.

IMG_20211102_150241.jpg

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

DrMTR

senior
27 март 2014
7.923
8.414
Ноември Секјурити Печ Ноември 2021

Screenshot-20211104-102458-Software-update.jpg

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.098
2.341
Пак кратат функции, помала батерија и екран, којзнае што друго. Изгледа нема да има поента да се купи било што освен Ипхоне наредна година.

Borsa

user
10 октомври 2011
1.183
907
Скопје
Borsa's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 AM4
Motherboard
B450M-HDV R4.0
Storage
500MB HDD + 256GB M.2 SSD
PSU
Cooler master GX 550W
RAM
16GB DDR 4 3200Мhz
Video card
Radeon RX580 4GB
Case
XIGMATEK
Mouse
SteelSeries Rival 600
Keyboard
AULA ASSAULT
Audio
SPEAKER DLS 2115
Monitor
Benq GW2470
OS
Windows 10
@psyside

Има голем проблем за инсталација на Гоогле камера на овој тип на мобилен А52ѕ .Сите замрзнуваат освен оваа верзија и тоа со прилагодување на некој сетинзи.

Screenshot_20211108-232819_Camera.jpg Screenshot_20211108-232855_Camera.jpg Screenshot_20211108-233017_Camera.jpg

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Колку се HDR фрејмови?

Borsa

user
10 октомври 2011
1.183
907
Скопје
Borsa's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 AM4
Motherboard
B450M-HDV R4.0
Storage
500MB HDD + 256GB M.2 SSD
PSU
Cooler master GX 550W
RAM
16GB DDR 4 3200Мhz
Video card
Radeon RX580 4GB
Case
XIGMATEK
Mouse
SteelSeries Rival 600
Keyboard
AULA ASSAULT
Audio
SPEAKER DLS 2115
Monitor
Benq GW2470
OS
Windows 10

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Brendog

hello world
18 септември 2016
78
88
Да кажам два-три лаички збора за А52s. Го користам веќе скоро два месеца и имам само пофалби и честички да пишам. Претходно користев Ми Микс 3. Компаративно, ништо нема да се спореди со изработката и чувството кое го носи со себе "жаомието". Пеесдвојкава од друга страна е значително полесна во рака, но и цела пластика. Конкретно мене, не ми пречи воопшто, како и да е користам футрола. Друга многу битна работа за мене е и достапноста на футроли и останати тракатанци, кои за самсунгот може да се најдат на секоја тезга, шаомито единствено алиекспрес. Иако е доста критикуван, MIUI ми бил баш океј за користење. Прилично едноставен, но и комплициран за оној што сака да чепка. Лично јас го најдов Poco launcher како оптимално решение, што е и мој совет за шаоми корисниците.
Е сега, темава е за самсунзи. Софтверот им е феноменален, прилично се е лесно на дофат. 120 херца допринесуваат за дополнителна флуидност и екстра мерак за сурфање. И мислам дека веќе не е дозволиво да постои телефон без висока херцажа, разликата е огромна. Камерата е солидна, за тие пари толку музика, му немам седнато многу да го разработам во тој правец. Батеријата му е за секоја пофалба, ми трае по 2 дена, а го користам постојано. За тие што бараат истраен телефон и не сакаат да го држат на полнач, дефинитивно самсунгов е за нив. Екранот му е исто супер, мада сигурен сум дека има поупатени од мене да се изјаснат.
Е сега, доаѓајќи од миуи и шаоми, има некои работи што ми фалат. Снимање на повици ми е страшно потребно како замена за рачно запишување броеви/информации. На миуи горе десно на барот имаше опција да се стави колку mbps тера во моментот, независно дали е вифи или 4г. Куцкањето на тастатура знае да биде мачно, респонзивитетот некако не ми штима, има минимален лаг. И највеќе од се ме нервира сензорот за прст под екран. Страшно е спор, не знам дали вака е кај сите телефони ама ми фали брзината на шаомито. Неспоредливо е. Сигурно има и некои ситници кои ме иритираат, ама ќе ги наведам дополнително.

Се на се, одличен телефон за одлична цена. Најверојатно таргет група му се луѓе кои не сакаат да чачкаат софтвери, кастм и остало, па е супер за секој просечен телефонџија. Баш би сакал да чујам мислење од други корисници на телефонов.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Да кажам два-три лаички збора за А52s. Го користам веќе скоро два месеца и имам само пофалби и честички да пишам. Претходно користев Ми Микс 3. Компаративно, ништо нема да се спореди со изработката и чувството кое го носи со себе "жаомието". Пеесдвојкава од друга страна е значително полесна во рака, но и цела пластика. Конкретно мене, не ми пречи воопшто, како и да е користам футрола. Друга многу битна работа за мене е и достапноста на футроли и останати тракатанци, кои за самсунгот може да се најдат на секоја тезга, шаомито единствено алиекспрес. Иако е доста критикуван, MIUI ми бил баш океј за користење. Прилично едноставен, но и комплициран за оној што сака да чепка. Лично јас го најдов Poco launcher како оптимално решение, што е и мој совет за шаоми корисниците.
Е сега, темава е за самсунзи. Софтверот им е феноменален, прилично се е лесно на дофат. 120 херца допринесуваат за дополнителна флуидност и екстра мерак за сурфање. И мислам дека веќе не е дозволиво да постои телефон без висока херцажа, разликата е огромна. Камерата е солидна, за тие пари толку музика, му немам седнато многу да го разработам во тој правец. Батеријата му е за секоја пофалба, ми трае по 2 дена, а го користам постојано. За тие што бараат истраен телефон и не сакаат да го држат на полнач, дефинитивно самсунгов е за нив. Екранот му е исто супер, мада сигурен сум дека има поупатени од мене да се изјаснат.
Е сега, доаѓајќи од миуи и шаоми, има некои работи што ми фалат. Снимање на повици ми е страшно потребно како замена за рачно запишување броеви/информации. На миуи горе десно на барот имаше опција да се стави колку mbps тера во моментот, независно дали е вифи или 4г. Куцкањето на тастатура знае да биде мачно, респонзивитетот некако не ми штима, има минимален лаг. И највеќе од се ме нервира сензорот за прст под екран. Страшно е спор, не знам дали вака е кај сите телефони ама ми фали брзината на шаомито. Неспоредливо е. Сигурно има и некои ситници кои ме иритираат, ама ќе ги наведам дополнително.

Се на се, одличен телефон за одлична цена. Најверојатно таргет група му се луѓе кои не сакаат да чачкаат софтвери, кастм и остало, па е супер за секој просечен телефонџија. Баш би сакал да чујам мислење од други корисници на телефонов.

Пробај со Yandex тастатура.

Brendog

hello world
18 септември 2016
78
88
Пробај со Yandex тастатура.
Да напоменам дека после некое време ја сменив обичната со SwiftKey. Сега ја симнав Yandex и ми лежи највеќе, барем вака од прво куцкање. Како и да е, лагот е сеуште тука, најверојатно е до телефонот, му нема чаре. Фала многу во секој случај.
Да се надоврзам за телефонот исто. Знае да ми се случи да се избагира во дадени ситуации, најчесто кога ќе направам скриншот. Целосно се замрзнува и му треба време да се стабилизира. Како и да е многу ретко се случува и не претставува некој посебен проблем. Нејсе, pros има повеќе од cons, така да иц ол гуд.

едит: Исто ме иритира two step процесот на појачување на светлина. Го спушташ еднаш барот, па уште еднаш да го зголемиш или намалиш јачина. Ова ми претставува посебен проблем сабајлечки кога искачам на работа и има сонце. Не знам каде стискам и кој дел од барот сум го симнал. Буљам у екран како баба пред банкомат. Мада ова е софтверски прилог кој го поседува секој самсунг уред и не претставува за секого проблем.

офф: Не можам да лајкувам на форумов, чинам поради тоа што немам доволно мислења?

Последна промена:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Да напоменам дека после некое време ја сменив обичната со SwiftKey. Сега ја симнав Yandex и ми лежи највеќе, барем вака од прво куцкање. Како и да е, лагот е сеуште тука, најверојатно е до телефонот, му нема чаре. Фала многу во секој случај.
Да се надоврзам за телефонот исто. Знае да ми се случи да се избагира во дадени ситуации, најчесто кога ќе направам скриншот. Целосно се замрзнува и му треба време да се стабилизира. Како и да е многу ретко се случува и не претставува некој посебен проблем. Нејсе, pros има повеќе од cons, така да иц ол гуд.

едит: Исто ме иритира two step процесот на појачување на светлина. Го спушташ еднаш барот, па уште еднаш да го зголемиш или намалиш јачина. Ова ми претставува посебен проблем сабајлечки кога искачам на работа и има сонце. Не знам каде стискам и кој дел од барот сум го симнал. Буљам у екран како баба пред банкомат. Мада ова е софтверски прилог кој го поседува секој самсунг уред и не претставува за секого проблем.

офф: Не можам да лајкувам на форумов, чинам поради тоа што немам доволно мислења?

Стави ги сите апликации кои не ги користиш во deep sleep.

Изгаси од батерија сетинзи нотификации на сите апликации кои не ги користиш да не се активираат

Наместо автоматски рестарт 1 во недела, и не заборавај од време на време сите апликации од позадина да ги гасип на x.

Користи Samsung интернет наместо Chrome

Ништо од ова не е неопходно ама добро е понекогаш да се практикува.

Има Сетинг на барот со 1 свајп да го дава

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Adaptive Brightness не ти брка работа?

Brendog

hello world
18 септември 2016
78
88
Стави ги сите апликации кои не ги користиш во deep sleep.

Изгаси од батерија сетинзи нотификации на сите апликации кои не ги користиш да не се активираат

Наместо автоматски рестарт 1 во недела, и не заборавај од време на време сите апликации од позадина да ги гасип на x.

Користи Samsung интернет наместо Chrome

Ништо од ова не е неопходно ама добро е понекогаш да се практикува.

Има Сетинг на барот со 1 свајп да го дава
Направено е се ова од горе освен автоматскиот старт. И го средив брајтнес барот и сега е се одлично. Благодариме многу =].

Adaptive Brightness не ти брка работа?
Уф не, го пробувам чат пат на пола ден и ми боде очи. Премногу јака светлина ми блешти, подобро ми е мануелно да го адаптирам.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Што мислиме за унификацијата на NOTE и S линијата ради причини (недостиг на чипови и непотребна диверзификација на пазарот)? Во основа, Ultra моделот ќе биде Note отсега натаму.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Направено е се ова од горе освен автоматскиот старт. И го средив брајтнес барот и сега е се одлично. Благодариме многу =].

Уф не, го пробувам чат пат на пола ден и ми боде очи. Премногу јака светлина ми блешти, подобро ми е мануелно да го адаптирам.

Се адаптира може да го намалиш и ќе има помала автоматска осветленост.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Сите што имате S9/S10/Note 9/Note 10, и би требало секој exynos со тој сензор а можеби и други.

Не сум сигурен за S20/S21 и другите пробајте.

Ruler ако не работи scan3d,

Magical

hello world
15 август 2008
434
453

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно