За парите ајфон XR ...Што предлагаш, да идам на ајфон хс макс или мате 20 про?
Шо не сте ми кажале до сега. Note 9 има Cirrus Logic CS47L93 DAC (Wolfson audio chip). Затоа ме зачуди толку добрата сепарација и саунд стејџот на AKG слушалките кои доаѓаат со телефонот. Охо колку отишле напред. За мобилен телефон ова воопшто не е лошо.
Сега останува да го подвргнам и на повисока именданса па да видиме колку му е силата. Можда ќе следи и ривју зашто и заслужува. Само време да се најде.
Јас дефинитивно сакам објаснување на терминиве и детално ривју. Аудиофилите треба почесто да објаснувате вакви работи пошо не ги сфаќаме и не им придаваме доволно внимание. Нема сарказам, озбилно е импресивно колку се навлага во детали.
Околу продажбата на телефонот повеќе немој да ја трупате темава. Си имаме огласник.
Ќе биде наскоро се надевам. Морам да направам истражување а тоа бара време.
Интересно е што Qualcomm интегрира нивен аудио кодек/чип со Снепдрагон платформата а кај Ексинос варијантите инженерите од Харман Кардон имаат повеќе слобода па направиле одличен друг избор. Од овој аспект баш ме радува што за наш пазар е втората платформа.
Но не е само аудио чипот во прашање. Она кое треба да видам е колку засилувачот е способен да се носи со слушалки од повисока импенданса и колку добро целата комбинација функционира. Во секој случај сум импресиониран што се посветува повеќе внимание на аудиото. И тоа од авоин се забележува со слушалките на AKG кои доаѓаат во пакетот споредено со она што сум слушнал од други телефони. За жал не сум во тек со сите флегшипови па нема да можам да споредувам.
Има многу телефони меѓу Ноте 9 и Ајфон. Ќе се најде некој, ама осеќам дека ќе треба да го терам ноутов уште...
Имам земено. Го мислев покото со гкам. Ама откога излезе 38000 ценава и имам и договор за обнова ќе видам што ќе измислам.Чим го тераш уште ништо не му фали. Или пробај земи друг телефон на 1 саат и после види дали ќе го тераш уште![]()
Јас општо несакам црни телефон, Ноте4 бел, С7 тегет темно плаво и Ноте9 плав.. за бојата дали ке избледе стварно незнам а не сум ни прочитал таков случај, секако знам светли телефони сврти ги наопаку да се со екранот надоле на сонце и се со океј температури, а црни или со екранот нагоре кој сакаш телефон на сонце мислиш ке ти се запали одма, на плажа, во кола и слично .. каде каде е штетно за батеријата и екранот тоа.@The Geek Boy гледам многу ги разбираш самсунзиве па ако може да прашам за совет. Дали ако телефон midnight black постојано е изложен на сонце на задната страна нема шанси да му избледи бојата или подобро е да се оди на titanium gray?
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Токму така. Ама самсунг тарифата изгледа нема да дозволи да се протне таква проста работа испод С10.Уште night sight да се портне и комплетен телефон.![]()
Токму така. Ама самсунг тарифата изгледа нема да дозволи да се протне таква проста работа испод С10.
Нема развивач сега, IDan немал време и го смени С9 за Пиксел3 (ради гкам) а Арнова нема уред, ОнеПлус му дава бесплатен, Шаоми целиот софтвер го преправаат да работи гкам, треба да се собере пари да се донира на арнова за уред за да прави гкам.. на ОнеУИ сега неработи ниту еден порт, ни ХДР+Уште night sight да се портне и комплетен телефон.![]()
Го оневозможуваат намерно... либс от на телефонот нешто, за предна нема ни RAW10 формат и Original формат од сензорот за да работи портретот од гоогле камерата, а многу лесно може да направат да работи апликацијата (xda lлесно да ја портнат)Каква врска има Самсунг со тоа што треба да се портне апликација од Пиксел од xda заедницата?
Токму така. Ама самсунг тарифата изгледа нема да дозволи да се протне таква проста работа испод С10.
Ако си ГЕЈМЕР тогаш Mate 20 XЗа парите ајфон XR ...
Дали geekboy е американец кој пишува на форумов преку гугл транслејт?