Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Samsung Galaxy S6 и S6 Edge

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.588
19.307
Телефонот не грее. Потврдено

@FLEGMA дај не спамирај по темава, значи Apple Iphone кој било до сега може само ВОДА да му носи во секој поглед
Аман бе, како Samsung да е света крава ебаго! Да не сум спамирал, пфф....
Чим некој почне да чепка по површина одма спамира или е Apple фан бој.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Ееее, гледаш како е јас кога ќе напишам нешто? Одма ги бранам Ми... :) :)

Ај Флегма, не зезај, Самсунг or die...

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
S6 е бета тест за Note 5.
:) ксенон велит сега :)
А Ноте 5 е бета тест за Галакси 7, така да, сите сме жртви на маркетингот, и заедно го вртиме големото тркало на технологијата...

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
S6 е бета тест за Note 5.
Или пак Note 4 е бета тест за S6, или S5 Бил бета тест за Note 4 и така натака, што значи нема бета тука, сите производи се производи на кој им е посветено време и труд. Сите производи си имаат своја намена,никој не бета на никого освен ако сакаме да се тешиме дека S5 бил бета за Note 4 Ако го сакаме ноте 4 или ноте 4 бил бета на S6 Ако го сакаме С6. Нема бети, големите производители не си играат игри со некакви "Бети" koj би ги коштале живот, туку имаат добро разработен маркетинг а тоа е, да понудат "Доволно" значи ни повеке ни помалку, туку доволно со можност тоа доволното да им заработи што е можно повеке. Значи тоа е толку просто познато денеска и така фонкционираат сите производители , и не само на мобилни, туку на буквално све. Дури и во храна, значи никој нема да ти го наполни хамбургерот со еден куп месо и кечап, туку ке пресметат колку е "доволно" за да може народот да го проголта но и да плати добро за истото, и утре пак да е гладен, што е најбитното и да си купи нов хамбургер со 20% повеке месо, и нов вид на кечап.

И да се надоврзам, за тоа дали ке стават 20% повеке или 10% повеке месо нареден пат е прашање на конкуренцијата, таа е таа што го мрда тие граници на "Доволно" И често големите го пратат новиот критериум и продолжуваат а тие што не сватиле се исфрлаат од игра ( како пример Нокиа). Има и други равенки, не е толку едноставен маркетингот но воглавно така се игра насекаде ако се има основа за тоа.
Така да БЕТА е само купувачот, ние сме тестерите а тие само пратат дали производот ке не фати за јадица, но ништо без квалитетен маркетинг или деривати на маркетинг.

Последна промена:

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Се слагам со ксенон околу нотето сепак на самсунг тој е најјакиот модел каде не се штеди на хардвер и се прави да биде звер во вистинска смисла на зборот :) кога ке видам каков хардвер има с6 и ноте 4 неможам да замислам што монстум ке биде ноте 5 почекајте 5-6 месеца ке видите како ке опаднат перформансите на с6 и пак ноте 4 ке работи подобро од него :)

Незнам дали е намерно или не али така беше и на ноте 2 и ноте 3 во споредба со С4 и с5

С4 кога испадна беше зверче кое го плескаше ноте 2 ,после стварите се изменија му паднаа перформансите па ноте 2 по убаво работеше
Исто беше и со ноте 3 и с5, с5 кога испадна беше звер невиден го јадеше ноте 3 и тоа со голема разлика па еве сега с5 едвај бутка во споредба со ноте 3 зборам за бенчмарци и брзина на отварање е сеа останува да се види дали с6 ке ги задржи тие перформанси пред ноте 4 :)

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Не е ништо намерно, тоа е технолошкиот напредок. Само што се две различни манифестации на тој напредок. Мислиш дека Самсунг да имаше спремен процесор на 3 гхз немаше да го стави во С6? Или рамот да беше џабе пари, сосе контролерот, немаше да стави 6 гб? Ќе ставеше... Но не се исплати, и таа технологија сеуште не е спремна, или пак неможе масовно да се произведе во 12365 милиона примерока :)

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Не е ништо намерно, тоа е технолошкиот напредок. Само што се две различни манифестации на тој напредок. Мислиш дека Самсунг да имаше спремен процесор на 3 гхз немаше да го стави во С6? Или рамот да беше џабе пари, сосе контролерот, немаше да стави 6 гб? Ќе ставеше... Но не се исплати, и таа технологија сеуште не е спремна, или пак неможе масовно да се произведе во 12365 милиона примерока :)
Па затоа викам, редат доволно за да може да се продава. Ако ставеа појак хардвер ке ги кошта многу повеќе и нема да ја имаат таа замислена заработка, не оди правопропорционално тоа. Процел стар една година кошта 5 пато помалки од процес стар еден месец. А нормално не може 5 пати поскапо да го наплатат смартфонот и затоа сите фирми одат на ист принцип и користат слична технологија со слични перформанси, никој не се осмелува да промени во тој аспект. Инаку ако не 8јадрени на 3гхз има подобри од тоа што го нудат денес сите, има Cortex A72 јадра, има Mali T760 MP16, Mali T880 MP8 и слично.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.186
18.830
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Значи епл имаат најдобар разумен комромис ставаат 5 пати послаб хардвер на хартија од другите и пак ги шијат у продажба сите :)
Па очигледно е така, исто и самсунг. Другиве веке бајаги заостануваат со продажбата. Самсунг се толку моќни што ретко кој е свесен за тоа, дури свој производствен процес имаат. Ништо чудно во иднина да создадат и свој оперстивен систем (се надевам не ме читаат :) ) лол.

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
Значи епл имаат најдобар разумен комромис ставаат 5 пати послаб хардвер на хартија од другите и пак ги шијат у продажба сите :)
Oд каде ова дека Епл ставаат слаб хардвер? Овој процесоров во с6 е првиот мобилен процесор кој е подобар од епл-овиот чипсет во иста година.

За таблети епл го има најмоќниот чипсет моментално.

Е сега можеа да тераат со помалку рам ради помалата резолуција,ама ќе мора да стават повеќе зошто за 1080p малку се 1гига рам исто ко што за 2к малку се 2гига.:)

А за продажбите, Епл е бренд кој што е популарен и од кока кола, и чорапи да почнат да продаваат тоа ќе бидат најпродаваните чорапи.:hay:

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Oд каде ова дека Епл ставаат слаб хардвер? Овој процесоров во с6 е првиот мобилен процесор кој е подобар од епл-овиот чипсет во иста година.

За таблети епл го има најмоќниот чипсет моментално.

Е сега можеа да тераат со помалку рам ради помалата резолуција,ама ќе мора да стават повеќе зошто за 1080p малку се 1гига рам исто ко што за 2к малку се 2гига.:)

А за продажбите, Епл е бренд кој што е популарен и од кока кола, и чорапи да почнат да продаваат тоа ќе бидат најпродаваните чорапи.:hay:
Јадрата на ејпаловиот ајфон 6 сеподобри и од тие на S6 , но целосно гледано процесорот не е продобар и не ни бил подобар ни предходно вс андроид конкуренцијата поради што користат 2јадрени процесори. Така да и со 5S беше послаб од да речиме S5 самсунг поради две јадра,едно јадно на ајфон 5s можда е едно 20-30% побрзо од јадрото на Samsung S5 но 4 јадра си се 4 и сума сумарум S5 so S801 е побрз. Taка е и сега, јдвете јадра на ајфон 6 се бајаги побрзи од две јадра од Cortex 57 што ги има С6 но 8 јадра си се 8 и пак ајфонот губи.
За резолуцијата на ајфон 6 тамам си се јадрата.

• ми се допаѓа
Реакции: voah

The_Real_Vojvoda

poweruser
26 октомври 2012
2.151
3.443
Скопје
The_Real_Vojvoda's setup  
Processor & Cooler
i7 4790k @4.5ghz - 1.2v || Noctua D14
Motherboard
Asus z97-A
Storage
OCZ Vector 128gb (OS) + Samsung 840 pro 512gb + WD Blue 320gb + WD Blue (EZEX) 1TB
PSU
Antec TPC 650w 80+ Gold
RAM
2x8gb DDR3 G-Skill Sniper CL11 @2400mhz
Video card
XFX RX 580 GTS
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum/Logitech G400S/Logitech mx310
Keyboard
Asus Strix Tactic Pro ( CherryMX Brown)
Audio
E-MU 0202 + Marantz sr5500 + DIY speakers + Eltax Atomic A 10 sub + SteelSeries 9h
Monitor
Dell U2414H 1080p @74hz
OS
Windows 10 Enterprise LTSB
Највеќе ме курчат ова самсунзиве, што после месец-два, значително им опаѓа флуидноста, и многу повеќе трокирања има. Добри се само првите 2-3 недели....
На што се должи тоа ???

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Највеќе ме курчат ова самсунзиве, што после месец-два, значително им опаѓа флуидноста, и многу повеќе трокирања има. Добри се само првите 2-3 недели....
На што се должи тоа ???
Највероватно зошто корисниците го преполнуваат сториџот со глупости а и со што и да е, кај секојсмартфон е така, исто е како кај ПЦ, друго е тазе инсталиран вондоус а друго е после 1 год нели. Но што побрз сториџ помалку се осеќа тоа, така да ко некој смартфон има тука предност тоа е s6 поради UFS 2.0 флеш меморијата.Јас обично не ги преполнувам и не чувам многу работи на флеш, све ми е на клауд и така ми беше и на S4 и никогаш не осетив забавување на S4 после 3-4 месеци а за S6 практично неможам да коментирам пошто не сум го користел толку време. Инаку забавување на смартфон после одредено време или е од натрупаност во сториџот или од лош абдејт или ром, трето не верувам дека има,.

17 август 2014
1.867
1.380
Скопје
Ја ке потврдам за Војвода, имам до сеа 2-3 пати правено флеш, телефонот не се понаша исто одма после флешот и после неколку недели. ..
Се приметува успорување...
А одма после флешот телефонот лета... еве пред 2 дена правев флеш екстра е се..
Не е кузнае колку али пицајзли ќе приметат одма...
А бришам кеш коа ке се напуни а иначе меморијата не ми е фул дали 20 посто ја иам испунето.

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Ја ке потврдам за Војвода, имам до сеа 2-3 пати правено флеш, телефонот не се понаша исто одма после флешот и после неколку недели. ..
А бришам кеш коа ке се напуни а иначе меморијата не ми е фул дали 20 посто ја иам испунето.
Тоа дека флешовате е така :D Уште не свативте дека најдобар ром е тој што е преинсталиран? :D Kaј мене си лета исто како кога го купив пред две три недели.

19 мај 2011
1.141
1.796
Скопје
Чкарт е твојот :D затоа поспоро работи хаха

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно