daniel111
Баниран/a
ova mi se dopaga ,si kutat i si rabotat . dodeka amd i intel sa macat so 8 jadreni procesori tilera si raboti 
http://tilera.com/products/TILE-Gx.php
http://tilera.com/products/TILE-Gx.php
За мал дел од серверските х86 апликации.Процесорот е наменет за конкуретни серверски апликации, сигурно не е за десктоп.
Не знам што се тие јазици, знам дека ќе извршува код во АНСИ Ц. Но тоа ништо не значи многу. Земи во предвид колку процесори до сега се АНСИ Ц компатибилни и колку софтвер илзегол за нив. Па после спореди колку од тој софтвер е алтернатива на софтвер наменет за х86 процесор.Иначе било кој програм напишан во Erlang, Clojure и Scala нема да имаат проблеми да скалираат на оваа платформа.
Конкурентност на х86?Што се однесува до конкурентност, ARM се фирма со најмногу продадени процесори евр, а они ни моделите не ги прават туку само core-овите ги смислуваат и ги шиткаат како synthesizable RTL.
не сфаќам што сакаш да кажеш тука. Tilera-ва не е x86 комптабилна, ако на тоа мислеше, јадрата го користат MIPS инструкцискиот сет (множество де).За мал дел од серверските х86 апликации.
програмски јазици кои се базирани на парадигма за истовремено процесирање ... другпат за нивНе знам што се тие јазици,
тоа е на најниско нив... но да, не значи многу - сакале да кажат дека се компатибилни со gccзнам дека ќе извршува код во АНСИ Ц. Но тоа ништо не значи многу.
не е ваљда дека кога збориш за софтвер да збориш за Photoshop и DreamWeaver?? Сосема е одчигледно дека процесоров не е наменет за desktop пазарот, а на другите пазари x86 платформата воопшто не е толку битна.. важно е да работи Linux на платформата.Земи во предвид колку процесори до сега се АНСИ Ц компатибилни и колку софтвер илзегол за нив. Па после спореди колку од тој софтвер е алтернатива на софтвер наменет за х86 процесор.
Конкурентност на х86?![]()
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X20 CM - KM01 BLACK
1.970,00 ден
Бесплатна достава
PLAYING CARDS PALADONE STRANGER THINGS 5
790,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V1 ULTRA 8K Polling Rate 75%, HS, RGB, Keychron Silk POM BROWN switch, OSA PBT, Black, w/knob, V1U-D3
7.380,00 ден
Бесплатна достава
NET LAN WIRELESS PCI-E CUDY AC1300 Dual-Band, 867+400Mbps, WE1300
1.170,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro PST LN, Low-Noise PWM, 450-2000 RPM, BLACK, ACFAN00343A
740,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X20 CM - KM01 PINK
1.970,00 ден