Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Problem so konekcija

k.viktor

hello world
19 октомври 2009
89
6
Zdravo momci. Edno prijatelce e pretplatnik na cableTel e sea problemot e na desktop PC to ima konekcija i koga ke go stavam mrezniot kabel vo lap top koneckija nema sto e problemov nz pa se nadevam deka ke mi pomognete.Inace modemot e THOMSON THG 540

Commie

poweruser
27 октомври 2007
4.722
221
www.foxmediahouse.com
Треба да се јави у CableTel корисничка поддршка и да им каже дека сака да има интернет и на лап топот, ќе му побараат МАС адреса и готова работа.
Втора опција е да клонира МАС адреса, а ако не го бива со компјутери у тој случај подобра му е првата опција.

k.viktor

hello world
19 октомври 2009
89
6
Ahaa epa oks togas za bivanje ne go biva zatoa jas se umaram :) Ama nema potreba so kloniranje na mac adresa zs jas ne go delam netot tuku direktno vadam kabel od desktop PC stavam na lap top.Sepak fala na odgovorot ke vrtime u Cable tel

DEXTER

hello world
27 март 2009
95
1
Здраво Дечки ке се надоврзан на оваа тема да не отварам нова !
Претплатник сум на телекабел имам проблем со истиот модем и лаптоп неможам да се конекрирам на интренет преку него ! но кога го приклучам лаптопот на АДСЛ модемот тој има интернет ПОМОШ ???? инаку на Телекабел модемот на мрежната ми дава грешка Limited Connection !

Биа

hello world
24 ноември 2008
121
15
A зошто не им се јавиш во Телекабел да ти кажат зошто, можеби е од кај нив проблемот.. А ако таа конекција е од друг компјутер, тогаш највероватно МАС адресата е проблемот..

DEXTER

hello world
27 март 2009
95
1
Не не тие не работат со МАК адреса ! мислам дека е кабелот мош ! хаха

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда