Chiller
user
Да спам е, но не е скам како што гласи темата. Дали знаеш има ли некаде линк за закон за спам пораки и слични полулегални активности?Ова е спам. Мислам дека глобата е 4.000 евра. Ама никој не ги пријавува.
Да спам е, но не е скам како што гласи темата. Дали знаеш има ли некаде линк за закон за спам пораки и слични полулегални активности?Ова е спам. Мислам дека глобата е 4.000 евра. Ама никој не ги пријавува.
Да спам е, но не е скам како што гласи темата. Дали знаеш има ли некаде линк за закон за спам пораки и слични полулегални активности?
Кузнај.Се има дешавано да дзвонат од незнам какви се броеви не е нешто ново но како го прават тоа и што се добива со тоа и како да се спречи тоа Пред некој месец ми се издешава тоа
добро бре (еве и мене ми стигнало во Спам)
нема ли некој од Пошта да реагира тамју пошто сепак нивна институција е преставена на овој Scam
а да не зборам тоа дека некој се обидува преку дигинитетот(па и идентитетот) на Пошта да собере што е можно поголем број на CCNo.
Не знаат најверојанто дека не е во таа фаза на развој нашата Македонска Пошта да бара online наплаќања...
@Oktar според мене нелогично е да се пишува вест на официјална страна која не е популарна....
сериозна компанија го има следниов пристап:
наоѓа соодветен портал од два табори (транспарентно) и се дава официјално соопштение за јавност во форма на реклама
да не говориме кои се општествено одговорни компании во Македонија и кои допринесуваат на сериозен начин...
netpress.com.mk
Ау извини дечко ти од девопс секторот беше ти си над нас...П.П.С. Изгледа срчот на тајм им го правел @Fatal1ty_![]()
![]()
![]()
@Oktar не следам политички вести од Македонија баш поради алгоритми на интернет... За таа намена користам телевизор соодветно според време и избор на канал...
Од вести читам WSJ, Bloomberg воведи, Google Alerts, како и Google Зповремено пласира некои вести на Македонски... На Робот(Игор мислам дека се вика, да не претражувам сега) не дека не му верувам, меѓутоа стварно порталите на Македонија не ми се скоро ниеден омилени...
EDIT: секоја чест испочитуван и понежниот пол...
Sent from my Mi06 using Tapatalk
Мислењето е автоматски споено:
а ако ме прашуваш за решение @Oktar имам едно решение ама да знаеш дека од скоро станав консултант па така да работам од саат...
Ау извини дечко ти од девопс секторот беше ти си над нас...![]()
Едноставно Македонски Пошти требаат да имаат официјален Вибер канал како некои од компаниите во Македонија и официјално да биде соопштено дека сите комуникации идат преку тој канал...
Spam, добивам и јас многу слични пораки од рандом усери.Вечерва добив нотификација на мојот личен профил на фб од Guest 2593 во нов прозор на Meta Business Suite, за информации од мојата фирма, која има страна на фб и фирма која нема никаква активност на фб во последните 10-тина години (освен логото на фирмата и една слика):
Погледнете го атачментот 133810
ова е нешто ново или го имало и порано?
EARPHONES WIRELESS XIAOMI Redmi Buds 8 LITE BLUETOOTH w/microphone, BLACK, BHR08OMGL
1.680,00 ден
COOLERS CASE FAN 140mm ARCTIC P14 PRO REVERSE PWM ARGB, 400-2650 RPM, WHITE, ACFAN00324A
1.440,00 ден
VGA BRACKET (Holder) BRACE SUPPORT ESTILLO WHITE
470,00 ден
NB SCREEN MONITOR SMART LIFE 15.4" EXTRALINK S3, IPS FULLHD
13.040,00 ден
PROJECTOR CEILING MOUNT WANBO, 328 x 141 mm, max.5KG, SILVER, WBCA01
2.000,00 ден
PROJECTOR WANBO CUBE 1 w/GIMBAL Android TV 11, 350Ansi, 200:1 720p, HDMI, USB 2.0, AUX, WIFI,BT w/speakers, Sky Blue
9.550,00 ден