Оди во Anhoch и види што имаат на лагер.Извинете што се приклучувам на темата дали има у мк блутот слушалки in ear за смартфон
Оди во Anhoch и види што имаат на лагер.Извинете што се приклучувам на темата дали има у мк блутот слушалки in ear за смартфон
Инаку кој е заинтересиран сега на линкот од аудиофилот од алиекспрес ја има и обичната верзија од 5 долари, без додатоци како онаа од 10. Сабајле ја немаше
И ја, после толку фалење у загуба ќе бидеш ако не ги земеш, демекЈас ги звизнав.![]()
Mонкот се еарбадс, не се ИЕМ... А xiaomi pistons basic јас лично ги имам, и да не те разочарам ама само летово го преживеаја. Тоа со нормално користење (мала јачина на звук), со слушање по саат дневно (не викенди и не секој ден) и генерално беа прилично пазени (како и сите други мои слушалки). Со исто користење претходните ИЕМ слушалки 5-6 години потрајаа пред да ги убијам со моја глупост (момент на ретардација при тестирање на неисправна матична плоча).Само што ги порачав пред 3 дена xiaomi pistons basic овој аудиофилот сеа ме натера да ги порачам и монк плус
Кога веќе ги спомна KZ најдобри модели на тестовите се покажале DT5 и IE80.На сајтов има неколку кинески фирми за бубици кои даваат најдобар звук за најмалку пари само треба подетално да се прочепка за секој модел:https://audiobudget.com/brand.php?id=KZ@Antonio Vasilevski од мене препорака за KZ ATE, и за твоите (спортски) намени поконкретно KZ ATE-S моделот - позади ушите иде ригиден но во исто време моделирачки дел од жицата кој се „подесува“ да иде удобно позади уши и не дозволува на слушалките да испаѓаат од позиција. Погледај фотографии да разбереш подобро за што зборувам.
Коштаат под 10 долари со поштарина, а ги има на АлиЕкспрес и на ГеарБест (јас ги земав од вториве).
Ги имам веќе некое време, и можам да кажам дека се одлични. Најдобрите слушалки од xiaomi (ред-дот моделот) не ги имам слушнато, но ги имам xiaomi basic и можам да кажам дека се тотално инфериорни во однос на KZ ATE. Зборувам и за звукот, и за квалитетот на изработката.
KZ ATE идат со 2 пара силиконски „врвчиња“ и еден пар врвчиња од мемориска пена (имитација на Comply) и посебно последниве одлично ги затвараат ушите и прават добра звучна изолација (што е многу важно за ИЕМ).
Жиците се дебели, цилиндрести, и робусни.
Басот без никакво претерување им е одличен, средните тонови се добри, високите се така така... Генерално мислам дека се прекрасни слушалки за парите, и одлични за намената (слушање надвор, во превоз, и за изолација од надворешна околина).
За спортска намена S моделот е посоодветен.
Mонкот се еарбадс, не се ИЕМ... А xiaomi pistons basic јас лично ги имам, и да не те разочарам ама само летово го преживеаја. Тоа со нормално користење (мала јачина на звук), со слушање по саат дневно (не викенди и не секој ден) и генерално беа прилично пазени (како и сите други мои слушалки). Со исто користење претходните ИЕМ слушалки 5-6 години потрајаа пред да ги убијам со моја глупост (момент на ретардација при тестирање на неисправна матична плоча).
Звукот на xiaomi pistons basic не беше лош, секако не одличен - но добар за парите.
Замерките ми се за квалитетот на изработката и за ергономскиот дизајн. Инаку намерата ми беше и ред-дот моделот да го земам потоа, но за проба на обликот прво ги земав овие basic-от (или starter edition ги нарекуваат на други сајтови) пошто на некои форуми прочитав дека обликот на физичкиот модел на basic и на ред-дот е ист.
Од тој аспект (физички) - не сум задоволен, превенствено затоа што не изолираат околина добро, многу лесно испаѓаат надвор од ушите (голема маана за ИЕМ), при што треба да се каже дека не се замислени каблите да идат позади уши или нешто слично (што влијае на нивната нестабилност).
Каблите им се добри, лентаст облик од силиконска обвивка, робусни се и не се замрсуваат лесно. Но еве после едно лето звукот им ослабе, на левата слушалка едвај 20% volume дава а десната не повеќе од 50%.
Иако можеби проблемот е само во моите слушалки, сепак тука е и неможноста да останат во уши дури и лагани потреси како при возење со кола, потоа откажувањете и на двете слушалки во размак од десетина дена при многу нормално користење... Од сето ова можам да заклучам дека квалитетот на изработката на xiaomi pistons basic е лош и не ги препорачувам.
+1 Веќе подолго време барам солидни безжични слушалки за вежбање. Сите препораки се добредојдени.Има некој искуство со овие?
Основниот модел од 5 долари ги зеде?Стигнаа, лудница се. Толку бас одамна не сум чул. Дури и премногу ми е.
Основниот модел од 5 долари ги зеде?
И јас сум во активно барање за солидни бежични слушалки за во теретана, најбитно е да имат добар бас и квалитетно noise cancelling+1 Веќе подолго време барам солидни безжични слушалки за вежбање. Сите препораки се добредојдени.![]()
Ако има солиден бас како што велиш, ќе ги „звизнам“ и јас![]()
Тамн си е басот, имаш заборавено како изгледа бас.Многу, јас се шокирав кога прв пат ги чув. Пред тоа имав некои in-ear Sennheiser од TNT кои ги сметав за квалитетни, но не можат да се мерат со овие. Се` уште не можам да одлучам дали овие имаат премногу бас или ушите ми се деградирани од лоши звучници и слушалки и сум заборавил како изгледа бас.
Јас не сум ја пробал ама нарачав пред 4,5 дена qy19 од Gearbest, ги имаше на Flash Sale за 16$. Моментално имам вакви, купени за трчање и си ја вршат работата. Звукот им е задоволителен, брка работа и се доволно гласни. Евтин квалитет, ама па не сметаат и не излегуваат од уши што ми е најбитно.Фирмава ја пробал некој?
https://qcy123.aliexpress.com/store/2230053
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA LINK 3-01, 2xMIC, USB-C, Lightning, 3.5mm, Black, BOYA LINK 3-01
8.200,00 ден
Бесплатна достава
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRED EXTRALINK TF500, Black,
660,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA BY-V30, 2xMIC, USB-C receiver, Black, BY-V30
3.600,00 ден
Бесплатна достава
PLAYING CARDS PALADONE STRANGER THINGS 5
790,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Red switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M1
5.450,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q5 MAX QMK/VIA RGB Al. body, HS Gateron Jupiter Brown, 2.4 GHz & BT, Carbon Black, w/knob, Q5M-M3
15.200,00 ден