Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Препорака за in ear слушалки за телефон

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.486
5.595
Само што ги порачав пред 3 дена xiaomi pistons basic овој аудиофилот сеа ме натера да ги порачам и монк плус

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.486
5.595
Инаку кој е заинтересиран сега на линкот од аудиофилот од алиекспрес ја има и обичната верзија од 5 долари, без додатоци како онаа од 10. Сабајле ја немаше

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.673
13.728
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Инаку кој е заинтересиран сега на линкот од аудиофилот од алиекспрес ја има и обичната верзија од 5 долари, без додатоци како онаа од 10. Сабајле ја немаше

Јас ги звизнав. :)

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.771
6.482
SK
@Antonio Vasilevski од мене препорака за KZ ATE, и за твоите (спортски) намени поконкретно KZ ATE-S моделот - позади ушите иде ригиден но во исто време моделирачки дел од жицата кој се „подесува“ да иде удобно позади уши и не дозволува на слушалките да испаѓаат од позиција. Погледај фотографии да разбереш подобро за што зборувам.
Коштаат под 10 долари со поштарина, а ги има на АлиЕкспрес и на ГеарБест (јас ги земав од вториве).

Ги имам веќе некое време, и можам да кажам дека се одлични. Најдобрите слушалки од xiaomi (ред-дот моделот) не ги имам слушнато, но ги имам xiaomi basic и можам да кажам дека се тотално инфериорни во однос на KZ ATE. Зборувам и за звукот, и за квалитетот на изработката.
KZ ATE идат со 2 пара силиконски „врвчиња“ и еден пар врвчиња од мемориска пена (имитација на Comply) и посебно последниве одлично ги затвараат ушите и прават добра звучна изолација (што е многу важно за ИЕМ).

Жиците се дебели, цилиндрести, и робусни.
Басот без никакво претерување им е одличен, средните тонови се добри, високите се така така... Генерално мислам дека се прекрасни слушалки за парите, и одлични за намената (слушање надвор, во превоз, и за изолација од надворешна околина).
За спортска намена S моделот е посоодветен.

Само што ги порачав пред 3 дена xiaomi pistons basic овој аудиофилот сеа ме натера да ги порачам и монк плус
Mонкот се еарбадс, не се ИЕМ... А xiaomi pistons basic јас лично ги имам, и да не те разочарам ама само летово го преживеаја. Тоа со нормално користење (мала јачина на звук), со слушање по саат дневно (не викенди и не секој ден) и генерално беа прилично пазени (како и сите други мои слушалки). Со исто користење претходните ИЕМ слушалки 5-6 години потрајаа пред да ги убијам со моја глупост (момент на ретардација при тестирање на неисправна матична плоча).

Звукот на xiaomi pistons basic не беше лош, секако не одличен - но добар за парите.
Замерките ми се за квалитетот на изработката и за ергономскиот дизајн. Инаку намерата ми беше и ред-дот моделот да го земам потоа, но за проба на обликот прво ги земав овие basic-от (или starter edition ги нарекуваат на други сајтови) пошто на некои форуми прочитав дека обликот на физичкиот модел на basic и на ред-дот е ист.
Од тој аспект (физички) - не сум задоволен, превенствено затоа што не изолираат околина добро, многу лесно испаѓаат надвор од ушите (голема маана за ИЕМ), при што треба да се каже дека не се замислени каблите да идат позади уши или нешто слично (што влијае на нивната нестабилност).

Каблите им се добри, лентаст облик од силиконска обвивка, робусни се и не се замрсуваат лесно. Но еве после едно лето звукот им ослабе, на левата слушалка едвај 20% volume дава а десната не повеќе од 50%.
Иако можеби проблемот е само во моите слушалки, сепак тука е и неможноста да останат во уши дури и лагани потреси како при возење со кола, потоа откажувањете и на двете слушалки во размак од десетина дена при многу нормално користење... Од сето ова можам да заклучам дека квалитетот на изработката на xiaomi pistons basic е лош и не ги препорачувам.

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
@Antonio Vasilevski од мене препорака за KZ ATE, и за твоите (спортски) намени поконкретно KZ ATE-S моделот - позади ушите иде ригиден но во исто време моделирачки дел од жицата кој се „подесува“ да иде удобно позади уши и не дозволува на слушалките да испаѓаат од позиција. Погледај фотографии да разбереш подобро за што зборувам.
Коштаат под 10 долари со поштарина, а ги има на АлиЕкспрес и на ГеарБест (јас ги земав од вториве).

Ги имам веќе некое време, и можам да кажам дека се одлични. Најдобрите слушалки од xiaomi (ред-дот моделот) не ги имам слушнато, но ги имам xiaomi basic и можам да кажам дека се тотално инфериорни во однос на KZ ATE. Зборувам и за звукот, и за квалитетот на изработката.
KZ ATE идат со 2 пара силиконски „врвчиња“ и еден пар врвчиња од мемориска пена (имитација на Comply) и посебно последниве одлично ги затвараат ушите и прават добра звучна изолација (што е многу важно за ИЕМ).

Жиците се дебели, цилиндрести, и робусни.
Басот без никакво претерување им е одличен, средните тонови се добри, високите се така така... Генерално мислам дека се прекрасни слушалки за парите, и одлични за намената (слушање надвор, во превоз, и за изолација од надворешна околина).
За спортска намена S моделот е посоодветен.

Mонкот се еарбадс, не се ИЕМ... А xiaomi pistons basic јас лично ги имам, и да не те разочарам ама само летово го преживеаја. Тоа со нормално користење (мала јачина на звук), со слушање по саат дневно (не викенди и не секој ден) и генерално беа прилично пазени (како и сите други мои слушалки). Со исто користење претходните ИЕМ слушалки 5-6 години потрајаа пред да ги убијам со моја глупост (момент на ретардација при тестирање на неисправна матична плоча).

Звукот на xiaomi pistons basic не беше лош, секако не одличен - но добар за парите.
Замерките ми се за квалитетот на изработката и за ергономскиот дизајн. Инаку намерата ми беше и ред-дот моделот да го земам потоа, но за проба на обликот прво ги земав овие basic-от (или starter edition ги нарекуваат на други сајтови) пошто на некои форуми прочитав дека обликот на физичкиот модел на basic и на ред-дот е ист.
Од тој аспект (физички) - не сум задоволен, превенствено затоа што не изолираат околина добро, многу лесно испаѓаат надвор од ушите (голема маана за ИЕМ), при што треба да се каже дека не се замислени каблите да идат позади уши или нешто слично (што влијае на нивната нестабилност).

Каблите им се добри, лентаст облик од силиконска обвивка, робусни се и не се замрсуваат лесно. Но еве после едно лето звукот им ослабе, на левата слушалка едвај 20% volume дава а десната не повеќе од 50%.
Иако можеби проблемот е само во моите слушалки, сепак тука е и неможноста да останат во уши дури и лагани потреси како при возење со кола, потоа откажувањете и на двете слушалки во размак од десетина дена при многу нормално користење... Од сето ова можам да заклучам дека квалитетот на изработката на xiaomi pistons basic е лош и не ги препорачувам.
Кога веќе ги спомна KZ најдобри модели на тестовите се покажале DT5 и IE80.На сајтов има неколку кинески фирми за бубици кои даваат најдобар звук за најмалку пари само треба подетално да се прочепка за секој модел:https://audiobudget.com/brand.php?id=KZ
https://audiobudget.com/brand.php

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.948
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Само Pistons 3 од Xiaomi, другите модели не се нешто посебно.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.673
13.728
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64

xnickx

lurker
20 декември 2014
619
851
xnickx's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 6500 3.2MHz & Stock
Motherboard
ASUS ROG Maximus VIII Hero
Storage
Samsung 850 Evo 250Gb / WD Blue 1Tb
PSU
Thermaltake TR2 500W Bronze
RAM
Kingston Hyper X Fury 8Gb DDR4 2666MHz
Video card
ASUS Strix GTX960 DC2 4GD5
Case
SAMA Black Widow
Mouse
Steel Series Rival 100
Keyboard
Cooler Master QuickFire Ultimate
Audio
Labtec 2.1
Monitor
Samsung Syncmaster 2032Bw 20"
OS
Windows 8.1

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.673
13.728
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64

Harrabed

user
22 април 2013
1.370
1.542
+1 Веќе подолго време барам солидни безжични слушалки за вежбање. Сите препораки се добредојдени. :)
И јас сум во активно барање за солидни бежични слушалки за во теретана, најбитно е да имат добар бас и квалитетно noise cancelling

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.673
13.728
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Ако има солиден бас како што велиш, ќе ги „звизнам“ и јас:D

Многу, јас се шокирав кога прв пат ги чув. Пред тоа имав некои in-ear Sennheiser од TNT кои ги сметав за квалитетни, но не можат да се мерат со овие. Се` уште не можам да одлучам дали овие имаат премногу бас или ушите ми се деградирани од лоши звучници и слушалки и сум заборавил како изгледа бас.

25 ноември 2014
1.542
1.975
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
Буџетни wireless слушалки со солиден звук и ок батерија (барем 3-4 саата батерија да имаат) и да не се над 20 долари

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.486
5.595
Многу, јас се шокирав кога прв пат ги чув. Пред тоа имав некои in-ear Sennheiser од TNT кои ги сметав за квалитетни, но не можат да се мерат со овие. Се` уште не можам да одлучам дали овие имаат премногу бас или ушите ми се деградирани од лоши звучници и слушалки и сум заборавил како изгледа бас.
Тамн си е басот, имаш заборавено како изгледа бас. :)
Стигнаа и кај мене пред некој ден, инсталирав и Viper4Android, прекраснотии

25 ноември 2014
1.542
1.975
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(

mviktors

user
25 октомври 2012
1.144
1.719
mviktors's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5600X & Noctua NH-D15
Motherboard
ASUS TUF GAMING B550-PLUS
Storage
1TB 970 Evo + Samsung SSD 500gb + WD10EZEX 1TB
PSU
CM Vanguard 750W
RAM
2x8GB Kingston HyperX Predator
Video card
EVGA GeForce RTX 3070 Ti FTW3 ULTRA
Case
CM Storm Scout 2
Mouse
Logitech G305
Keyboard
A4Tech B120 Bloody
Audio
JBL LSR305 & HyperX Cloud Pro
Monitor
LG 27GL850 & Dell U2412M
OS
Win 11 x64
Јас не сум ја пробал ама нарачав пред 4,5 дена qy19 од Gearbest, ги имаше на Flash Sale за 16$. Моментално имам вакви, купени за трчање и си ја вршат работата. Звукот им е задоволителен, брка работа и се доволно гласни. Евтин квалитет, ама па не сметаат и не излегуваат од уши што ми е најбитно.
Според мене, не вреди да се даде повеќе од 30-40$ за bluetooth слушалки. Не можат да го имаат квалитетот на жичаните и имаат пократок рок на траење. Батеријата е вградена во нив и со често полнење и на најскапите слушалки знае да се намали капацитетот.
Да ми стигнат овие qy19 и ќе споделам искуство. Други интересни што може да се видат се и овие. Член на друг форум што има пробано и бајаги поскапи bluetooth слушалки, имаше повални зборови за нив.

mviktors

user
25 октомври 2012
1.144
1.719
mviktors's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5600X & Noctua NH-D15
Motherboard
ASUS TUF GAMING B550-PLUS
Storage
1TB 970 Evo + Samsung SSD 500gb + WD10EZEX 1TB
PSU
CM Vanguard 750W
RAM
2x8GB Kingston HyperX Predator
Video card
EVGA GeForce RTX 3070 Ti FTW3 ULTRA
Case
CM Storm Scout 2
Mouse
Logitech G305
Keyboard
A4Tech B120 Bloody
Audio
JBL LSR305 & HyperX Cloud Pro
Monitor
LG 27GL850 & Dell U2412M
OS
Win 11 x64
Апдејт на ситуацијата со слушалките. Како што пишав во минатиот пост, нарачав слушалки од Gearbest,ама до денес немаше никаква информација дека се пратени. Им пишав и добив разочарувачки одговор дека ги немаат на залиха, да си барам други. Голем минус за Gearbest, после неколку нарачки без проблем, се испонашаа многу лошо. На листингот имаа наведено дека пратката ја праќаат следниот ден - на 19ти. По 8 дена уопште не им ни текна да ме известат за тоа. Добра работа е што ми ги вратија парите веднаш + поените искористени во нарачката. Жут картон.

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Пред два месеца од gearbest купив 4 брзинометри по цена од 3.5 долари и после два месеци чекање пратката воопшто не стигна во Македонија за после поднесување на приговор да ми ги вратат парите.Да биде уште поинтересно тракинг кодот на пратката беше невообичаен и сосема различен од оние што ги ставаат на aliexpress па воопшто немав никакви информации што се случува со пратката.После ова лошо искуство сум ги избришал од листата за купување.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно