Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Препорачајте IPTV

Misko6000

user
5 април 2015
1.128
1.003
Земав на крај тоа шо го препорачаа тука со фејсбук линк Еуроуса така нешо 1500 годишно. Тест ми пратија прво имаше канали со премиер лига дури и за непопуларните утакмици, квалитетни ХД стримови со англиски коментар. Еднаш само се деси да заглави стримот ама имаше и друг канал таму продужив.

Е сеа препорачајте за iOS iptv апликација шо не е ова смартерс шо има плејбек у позадина со popup window ако знаете да не ги пробувам сите.
На колку уреди може да се користи истовремено?

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

stefan

lurker
13 април 2007
680
530
Прилеп
github.com
незнам зошто толку губење време, еве кај мене како работи

Android box купен од овде
Инсталиран ATV9 firmware базиран на Андроид ТВ .
Инсталиран TiviMate
Купен акаунт от proskytv.net

Математика
Боксот = 40 евра
TiviMate = 9 евра
акаунт од proskytv = 50 евра

За 100 евра топ решение со 10000 канали и филмвои.

Chiller

user
8 март 2012
1.541
1.139
Скопје Аеродром
незнам зошто толку губење време, еве кај мене како работи

Android box купен од овде
Инсталиран ATV9 firmware базиран на Андроид ТВ .
Инсталиран TiviMate
Купен акаунт от proskytv.net

Математика
Боксот = 40 евра
TiviMate = 9 евра
акаунт од proskytv = 50 евра

За 100 евра топ решение со 10000 канали и филмвои.
Ти накнадно му инсталира нов Андороид?

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
553
@Chiller , да stock firmwarerot не ме бендисуваше многу, па му ставив АТВ
На телевизор со Android tv на кој моментално не функционира Youtube, Play Store, дури не може да се најавам со Google акаунт дали би можел некако да преинсталирам Android tv некоја верзија за да го вратам во живот функционирањето на Android?

stefan

lurker
13 април 2007
680
530
Прилеп
github.com
@Enquito , од xdaforums, сега инсталирав Amazon prime, немам акаунт да тестирам.

Еве што кажува инфо

Google Play Protect Certified

This is My Android 9.0 Firmware, This Is Based On The Official Mi Box Android TV 9.0 Firmware

This Is A Firmware Port Of The Xiaomi Mi Box Firmware Designed To Run On Other Amlogic Devices

This Firmware Is FAST & STABLE

@M@RKO: Овие два фајла ти требаат и ке проработи Playstore и youtube

play-services-armeabi-v7a
youtube(armeabi-v7a)(nodpi)_apkmirror.com.apk

Chiller

user
8 март 2012
1.541
1.139
Скопје Аеродром
@Enquito , од xdaforums, сега инсталирав Amazon prime, немам акаунт да тестирам.

Еве што кажува инфо

Google Play Protect Certified

This is My Android 9.0 Firmware, This Is Based On The Official Mi Box Android TV 9.0 Firmware

This Is A Firmware Port Of The Xiaomi Mi Box Firmware Designed To Run On Other Amlogic Devices

This Firmware Is FAST & STABLE

Со HWINFO ти покажува коректно RAM и сториџ како што стои на алиекспрес?

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
553

Прашање е како да ги покренам инсталациите? Ќе ги ставам на USB стикче аpk инсталациите aма не знам како да ги најдам инсталациите кога го ставам USB стикот на телевизор. Значи влегуваш во USB стикот ама не ги покажува аpk фајловите.

Нема никаков File menager преку кој може да се уклучат инсталациите. Телевизорот е постар модел Philips и фабрички го рестартирале по кој 99% не функционален Android TV па само функционира Netflix и Cast функцијата.
Со Cast може од телефон на телевизорот да се гледа Youtube ама Youtube апликацијата кога ја отварам не функционира.

Последна промена:

Chiller

user
8 март 2012
1.541
1.139
Скопје Аеродром
Прашање е како да ги покренам инсталациите? Ќе ги ставам на USB стикче аpk инсталациите aма не знам како да ги најдам инсталациите кога го ставам USB стикот на телевизор. Значи влегуваш во USB стикот ама не ги покажува аpk фајловите.

Нема никаков File menager преку кој може да се уклучат инсталациите. Телевизорот е постар модел Philips и фабрички го рестартирале по кој 99% не функционален Android TV па само функционира Netflix и Cast функцијата.
Со Cast може од телефон на телевизорот да се гледа Youtube ама Youtube апликацијата кога ја отварам не функционира.
Стави преку усб. ES File Explorer (Android) Сигурно имаш пребарувач некаков.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
553

Chiller

user
8 март 2012
1.541
1.139
Скопје Аеродром
Проблемот е преку USB кога го отварам на телевизорот аpk фајлот не го дава како да го нема во USB стикот.

Али како и да е ќе пробам некако па ако успеам супер.
Мислев бреку бровсер да го отвориш ликот погоре и да го симнеш и инсталираш апк-то. Исто пробај различен формат на усб-то фат32 на пример. Ако немаш бровсер тогаш си брикнат.

Последна промена:

barney

hello world
9 јуни 2017
131
25
A тоа нешто се инсталира на телефон или како функционира?
Се инсталира на компјутер, знам дека постојат верзии за Windows и Linux. За Android телефони треба да се овозможи USB Debugging од developer options. Потоа телефонот се поврзува со USB кабел со компјутерот и се стартува ADB на компјутерот.
Со телевизори немам искуство и не ја знам постапката, но ако претражиш на интернет сигурно ќе ја најдеш постапката.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
553
Се инсталира на компјутер, знам дека постојат верзии за Windows и Linux. За Android телефони треба да се овозможи USB Debugging од developer options. Потоа телефонот се поврзува со USB кабел со компјутерот и се стартува ADB на компјутерот.
Со телевизори немам искуство и не ја знам постапката, но ако претражиш на интернет сигурно ќе ја најдеш постапката.
За мене ова комплицирано :)

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.882
3.809
Ако сака некој едноставно решение или совет за иптв+видеотека со своја апликација за андроид тв, виндоус, самсунг тизен, лг веб-ос, хисенсе видаа и други смарт уреди, комплет премиум IPTV канали, најдобро средени листи, со фул EPG и логоа на сите екс-ју канали, стабилни сервери 24/7/365, квалитет претежно 1080p 50p, плус најдобра Видеотека со над 40.000 наслови (филмови и серии со срп-хрв превод), повелете во порака.

k3b

hello world
12 декември 2017
403
331
Ако сака некој едноставно решение или совет за иптв+видеотека со своја апликација за андроид тв, виндоус, самсунг тизен, лг веб-ос, хисенсе видаа и други смарт уреди, комплет премиум IPTV канали, најдобро средени листи, со фул EPG и логоа на сите екс-ју канали, стабилни сервери 24/7/365, квалитет претежно 1080p 50p, плус најдобра Видеотека со над 40.000 наслови (филмови и серии со срп-хрв превод), повелете во порака.

Многу ме интересира кои се тие канали во 50 фрејма што ги нудиш

Sent from my iPhone using Tapatalk

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
553
Фала за тест.

За тие што ве интересира повеќе што има
Спорт овде има доста опфатено
Sky sport Uk, Sky sport Италија, Sky sport Германски, Sky sport Австрија,
Arena Sport Србија, Хрватска, Босна.
Sport klub Србија, Хрватска, Словенија, Eurosport 1,Eurosport 2, TNT Sport UK, NBA TV NLF Red Zone, UFC Pass, DAZN..
Филмски HBO, Cinestar, Superstar, Sky Cinema.
Српски, хрватски, македонски, босански, гермaнски, италијански, француски, полски, чешки, руски, турски, бугарски, албански, кинески, шпански,дански, шведски... има избор на канали доста.

Можеби не е UHD 4К ама е добар квалитет слика.

Мене ми е слаб интернетот сепак ова ми отвараше без проблем и без сецкање.

Горе доле добар избор за гледање.

stefan

lurker
13 април 2007
680
530
Прилеп
github.com
Еве да споделам TiviMate како работи, немам подобра апликација до сега видено, а имам многу тестирано .

Го поврзав , снима преку мрежа директно на Synology 2016 , топ работи без сецкање и кочење,
Комбинација Андроид ресивер + TiviMate+Synology+proskytv.net = одлична комбинација
Прикажува и програмски водич, секако апликацијата мора да биде платена за да работат функциите.
за помалку од 10 евра имате топ апликација за иптв.

Атачменти

• 1704726034384.png
    1704726034384.png
    1.000,7 KB · Прегледи: 134

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно