Creed_Bratton
hello world
Здраво дечки. Имавме проблеми со мобилен S4 mini (купен во шведска мислам), се работеше супер, освен задната камера. Купив нова камера од aliexpress, ја сменав, не работеше ни таа. Испадна дека матичната не е добра, па купив матична EU верзија исто од aliexpress. Е сега, камерата и се друго си работи супер, но имаме друг проблем.
СИМ картицата (т-мобил, мини сим, исечена во микро формат) јавува грешка, како да не ја чита телефонот. Понекогаш се врзува на мрежа, но трае многу кратко, не може ни повик ни порака да се прати.
Читав на нет и пробав многу предлози:
- телефонот е апдејтиран на 4.4.2 (со новата матична се јави auto update software)
- пробано е со друга сим картица (оригинал микро сим)
- мануелно внесена мрежа и мрежен мод (gsm only, wcdma only, auto)
- мануелно внесено интернет време
- wipe data/factory reset од recovery mode - не помогна
- wipe partition cache дава error !
Од ali express од продавачот добив совет да го проверам добро SIM холдерот дали е исправен и добро поврзан. Доколку и тоа не работи, би пробал со некој друг kernel или rom.
Дали некој има искуство со нешто слично? Дали IMEI бројот игра некаква улога, со оглед на тоа што е нова матичната (нов IMEI) ?
СИМ картицата (т-мобил, мини сим, исечена во микро формат) јавува грешка, како да не ја чита телефонот. Понекогаш се врзува на мрежа, но трае многу кратко, не може ни повик ни порака да се прати.
Читав на нет и пробав многу предлози:
- телефонот е апдејтиран на 4.4.2 (со новата матична се јави auto update software)
- пробано е со друга сим картица (оригинал микро сим)
- мануелно внесена мрежа и мрежен мод (gsm only, wcdma only, auto)
- мануелно внесено интернет време
- wipe data/factory reset од recovery mode - не помогна
- wipe partition cache дава error !
Од ali express од продавачот добив совет да го проверам добро SIM холдерот дали е исправен и добро поврзан. Доколку и тоа не работи, би пробал со некој друг kernel или rom.
Дали некој има искуство со нешто слично? Дали IMEI бројот игра некаква улога, со оглед на тоа што е нова матичната (нов IMEI) ?