Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Помош за мобилни - прашања - совети -генерална - дискусија

xhktw

x
2 август 2009
1.466
1.945
xhktw's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700X3D / Macbook Pro M4 14' 16/512
Motherboard
MSI B350 Tomahawk
Storage
Samsung 870 EVO 1 TB SSD
PSU
Gigabyte Odin 1200W PSU
RAM
G.Skill DDR4-3200 64GB
Video card
PNY 3090 24GB
Case
Logic Portos Case
Mouse
ROG Harpe Ace AimLab Edition
Keyboard
AK820Pro / Monsgeek Fun60 Pro / Custom 3D Printed
Monitor
34" MSI MAG342CQPV 100Hz / ASUS 27" ROG Strix OLED XG27AQDMG
OS
macOS Sequoia / Arch Linux
Дали можеш да го брикнеш со ова?

Со самата апликација НЕМА ШАНСИ. Единствен начин на кој што евентуално би го брикнал е на некоја глупост да дозволиш full root & busybox права, па тоа нешто да ти измени. Вака неможеш да напраиш беља.

aleksuperior

lurker
6 декември 2012
683
973
Дали може со абдејтовање на Андроид на S4 i S3 да се поремети ИМЕито односно промени?Можно е тоа?ма да не верувам јас лично

Како што ти напишав во твојата тема, многу често се случува да се коруптира ESF партицијата на Самсунг телефони при менување на софтвер/кернел. Препорачано е backup на партицијата пред флешување на софтвери.
Ова е предупредување до сите корисници на самсунг телефони и е добро документирано уште од Galaxy S1.

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Како што ти напишав во твојата тема, многу често се случува да се коруптира ESF партицијата на Самсунг телефони при менување на софтвер/кернел. Препорачано е backup на партицијата пред флешување на софтвери.
Ова е предупредување до сите корисници на самсунг телефони и е добро документирано уште од Galaxy S1.

Ok nо ни карнел ни марнел не сум сменал,само официјален 4.3 абдејт.валда тоа не може да го смени ИМЕТО?мене не ми го снема имеито туку е друг број спрема тој на гаранцијата и валда на кутијата.Јас све мислам дека пошто телефонот беше на излог ми го ставија во друга кутија од друг С4 и од кутијата го препишал ИМЕИТо или нешто се измешало.Битно продавочот се понуди да ми даде гаранција со правилното ИМЕИ,така да во ред си е.

Harrabed

user
22 април 2013
1.370
1.542
Zenska mi ima Samsung Galaxy Note 2 ama e crna boja e sega sakala da i bide bela boja pa sakam da prasam dali moze od nekade preku internet so dostava do Makedonija da kupam kompletna maska(bela) za da ja stavam na telefonot?

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Zenska mi ima Samsung Galaxy Note 2 ama e crna boja e sega sakala da i bide bela boja pa sakam da prasam dali moze od nekade preku internet so dostava do Makedonija da kupam kompletna maska(bela) za da ja stavam na telefonot?

50$ се на се, првин провери низ мобилариве - може поевтино ќе ти се фати...

Harrabed

user
22 април 2013
1.370
1.542
Фала многу, прверив низ мобилариви ми рекоа дека немале. Јас ќе си порачам така да.

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
@gokica да не ја полниме таа тема со OT мислења.

На XDA има слаба подршка за овој таблет, како и за поголемиот дел на евтини таблети/телефони и "слабо купувани". Не ми текна одма да проверам за ова, не мислев дека нема заинтересирани девелопери за овој таблет..

Ако можеш направи еден ScreenShoot од About tablet табот, се што има внатре.(Power btn + volume up/down би требало да е стандарт).

Успеав да најдам само овој кернел, кој можеш да видиш е и за Трансформерот исто (таблетот).

За почеток ќе треба да го отклучиш бутлоадер, рутираш, инсталираш custom Recovery( препорачувам TWRP ) и тн.

Во оваа тема имаш како сето тоа да го направиш. Имаш и како да ставиш custom rom, само ако не сакаш - завршуваш со флешување на TWRP.

Еве едно видео за втор начин да го средиш ова, и линкот од дескрипшн.

Друго што сакаш, можеш да најдеш тука. Ќе глеаш само во насловот да стои и моделот на твојот таблет МЕ301t.

Во случај на расипување не сум одговорен, со отклучување на BL се губи гаранцијата. :)

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
СМ 10.1 даваше error кога ставаш тема и јас со LCD Density Changer сменив density на дисплеј ,демек го решавало проблемот.:D

Е арно ама сега освен црн екран ништо нема друго .:(
Решение ? освен wipe и reflash на ром.

Harrabed

user
22 април 2013
1.370
1.542
Имам едно прашање :

Дали доколку се рутира телефон се губи гаранција?

xhktw

x
2 август 2009
1.466
1.945
xhktw's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
MSI B350 Tomahawk
Storage
Samsung 870 EVO 1 TB SSD
PSU
Gigabyte Odin 1200W PSU
RAM
G.Skill DDR4-3200 64GB
Video card
PNY 3090 24GB
Case
Logic Portos Case
Mouse
Keyboard
Monitor
OS
Имам едно прашање :

Дали доколку се рутира телефон се губи гаранција?

Од рут не, ама од одклучување bootloader да. Но како и да е има начин за да се врати во примарна форма, no worries.

Harrabed

user
22 април 2013
1.370
1.542
Има ли некој што поседуа ваков телефон? Ме интересира искуство каков е пошто има еден кој ми нуде замена за кинескиот LDK N9599.

Јас како што го гледав телефонот на јутуб вака рецензија, отпакување и се остало како што гледам солиден телефон но сакам да слушнам и ваше мислење околу ова.

Harrabed

user
22 април 2013
1.370
1.542
Има ли некој што поседуа ваков телефон? Ме интересира искуство каков е пошто има еден кој ми нуде замена за кинескиот LDK N9599.

Јас како што го гледав телефонот на јутуб вака рецензија, отпакување и се остало како што гледам солиден телефон но сакам да слушнам и ваше мислење околу ова.
any one??

xhktw

x
2 август 2009
1.466
1.945
xhktw's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
MSI B350 Tomahawk
Storage
Samsung 870 EVO 1 TB SSD
PSU
Gigabyte Odin 1200W PSU
RAM
G.Skill DDR4-3200 64GB
Video card
PNY 3090 24GB
Case
Logic Portos Case
Mouse
Keyboard
Monitor
OS

Worth the trade. Според мене, иако можеби кинескиот има подобри спецификации, сепак подобар избор е с2. Со кинеските никогаш незнаеш колку и до кога ќе ти трае, немаш поддршка од кастм заедница, нема абдејти итн итн. Мој совет, иди сретни се со батката, нека ти дае да го прочепкаш телефонот малце, па ако ти лежи земи го. Јас би го сторил тоа. :)

Harrabed

user
22 април 2013
1.370
1.542
Worth the trade. Според мене, иако можеби кинескиот има подобри спецификации, сепак подобар избор е с2. Со кинеските никогаш незнаеш колку и до кога ќе ти трае, немаш поддршка од кастм заедница, нема абдејти итн итн. Мој совет, иди сретни се со батката, нека ти дае да го прочепкаш телефонот малце, па ако ти лежи земи го. Јас би го сторил тоа. :)
Toa i sea mislev da pravam fala mnogu za odgovorot. Sepak ima katneli i custom rom za c2

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit

Ako stanuva zbor za SII originalniot od Samsung, toa ti e duplo podobar i po optimiziran od LDK'to, se raboti za telefon koj napravi revolucia kaj Samsung.

Harrabed

user
22 април 2013
1.370
1.542
Ako stanuva zbor za SII originalniot od Samsung, toa ti e duplo podobar i po optimiziran od LDK'to, se raboti za telefon koj napravi revolucia kaj Samsung.

Zborev za T-Mobile verzijata. Telefonot za mene e fin isto taka ima dosta custom romovi za ovoj telefon koj go pravat podovar. Mu go dadadov telefonot da si poigra so negoa malku i mi kaza deka se mu e okey deka bil brz ne lagiral no golem mu bil telefono kako cigla mu bil LOL.

Znaci ne go zameniv kako i da e mi se pogodi telefonot taka da ako izleze nekoja sansa bi go dal posto ne e eden telefon doma :D

Izvinete za lat. ne e prv pat od telefon sum sekoga koga pisuvam na latinica :)

xhktw

x
2 август 2009
1.466
1.945
xhktw's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
MSI B350 Tomahawk
Storage
Samsung 870 EVO 1 TB SSD
PSU
Gigabyte Odin 1200W PSU
RAM
G.Skill DDR4-3200 64GB
Video card
PNY 3090 24GB
Case
Logic Portos Case
Mouse
Keyboard
Monitor
OS
Toa i sea mislev da pravam fala mnogu za odgovorot. Sepak ima katneli i custom rom za c2

Супер си е телефонот немај гајле, нема везе што е T-Mobile верзијата. Пак има колку сакаш support. Ако ти успее замената тогаш ќе бидеш во одличен ќар i must say :))

alekcackko

hello world
10 август 2012
438
70
Битола
Zborev za T-Mobile verzijata. Telefonot za mene e fin isto taka ima dosta custom romovi za ovoj telefon koj go pravat podovar. Mu go dadadov telefonot da si poigra so negoa malku i mi kaza deka se mu e okey deka bil brz ne lagiral no golem mu bil telefono kako cigla mu bil LOL.

Znaci ne go zameniv kako i da e mi se pogodi telefonot taka da ako izleze nekoja sansa bi go dal posto ne e eden telefon doma :D

Izvinete za lat. ne e prv pat od telefon sum sekoga koga pisuvam na latinica :)

Shiftkey or touchpal dude :D

malimali

hello world
17 јануари 2011
119
57
Поздрав, имам HTC Desire X, ми дава дека имам update а неможам да го инсталиран, го симнувам на тел. почнува да се инсталира и на крај прашалник, помош мало како да го инсталирам

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
Поздрав, имам HTC Desire X, ми дава дека имам update а неможам да го инсталиран, го симнувам на тел. почнува да се инсталира и на крај прашалник, помош мало како да го инсталирам

E што пишува де кажи . Или напрај screenshot .
Oвој ли апдејт
1095052_405353449584961_2009818208_n.jpg

На кој оператор си иначе?

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
На t-mobile сум инаку

Ауу ти уште 4.0.4 возиш .:) Штиклирај тоа use wifi only и симни го со wifi . Ќе ти побара рестарт и ќе отидеш рестарт ќе се инсталира .

После апдејтод напрај фактори ресет(ќе ти ги избрише апликациие) .

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно