Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Помош за мобилни - прашања - совети -генерална - дискусија

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
Има ли опција тапаталк да не дава нотификации за ствари кој сум ги проверил од пс ?:angry:

aleksuperior

lurker
6 декември 2012
683
973
Има ли опција тапаталк да не дава нотификации за ствари кој сум ги проверил од пс ?:angry:

Не би требало да ти стигаат известувања ако си ги прегледал на компјутер. Но ако ти стигнуваат известувањата во исто време и на компјутер и преку Tapatalk, нема што да направиш. Ако стигнуваат покасно на Tapatalk (откако ќе ги прегледаш на компјутер), тоа значи дека лошо им е оптимизиран push-от.

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Да да,работат ама звук да зголемам намалам морам преку телефонот,дугмето на слушалките не реагира,незнам зашто е така.Дали треба нешто да подесам,незнам.

Ти дале дубајски телефон со оригинал слушалки :D
Искрено незнам, однеси го на сервис да видат.

about tha Tapatalk, мислам дека нема и мене ме замара Push-от така...

alekcackko

hello world
10 август 2012
438
70
Битола

Тоа ме нерива и кај фејзбук апликацијата. Бидејќи мие послаб телефонот, секогаш кога ќе вклучам вај фај, ми излегуваатѕ пораките и известувањата кои сум ги гледал на компјутер, и многу ме нервира.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Имаше порано едно програмче, Autoruns се викаше. Кракувано го имав, и што сакаш да ти се стартува се средуваше преку него.

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Дали некој Доби абдејт 4.3 за Galaxy S4 i9505 ? Читам нешто денес дека почнале да пуштаат абдејти и дека секој момент треба да се добие абдејт,но кај нас можда ке биде покасно(којзнае).АКо има некој инфо нека сподели

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Во Македонија мислам дека тие абдејти доаѓаат околу 2-3 месеци подоцна макс.

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Зависи од тоа колку се самите оператори заинтересирани и колку S4ки има. Така да може да очекуваш и побрзо да дојде во Македонија, а може и нема да дојде побрзо.

Можеш и да ги контактираш на фб страната или по меил да ги прашаш, па може би ќе ти дадат одговор.

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Дали некој Доби абдејт 4.3 за Galaxy S4 i9505 ? Читам нешто денес дека почнале да пуштаат абдејти и дека секој момент треба да се добие абдејт,но кај нас можда ке биде покасно(којзнае).АКо има некој инфо нека сподели

Не се брзај почекај малку, апдејтите се појавува поединечно на секоја земја како rollout затоа што секој земји се различни според imei-то на смартфонот истото и кај мене ХТЦ чекам за 4.3 верзија но тоа ќе биде дури после нова година LoL иако можам веднаш да флешувам за 4.3 ама сакам официјалниот што е сигурно си е сигурно:D

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
Ако чекаш OTA апдејт може и 6 месеци да касни, ако ти е од оператор ромот. Апдејтувај со один уште вечерва.

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Ако чекаш OTA апдејт може и 6 месеци да касни, ако ти е од оператор ромот. Апдејтувај со один уште вечерва.

Денес германија го доби 4.3 абдејтот за i9505 .Ајде да видиме кога ке го добиеме ние.Мојов модел на S4 е интернационална верзија.
Eве што е ново
n Antutu Benchmark we used to get a score of 25-26K with Android 4.2.2 and now with Android 4.3 we get around 29-30K Niceee!!!
CHANGES AND IMPROVEMENTS IN ANDROID 4.3 UPDATE
- OpenGL 3.0 Support
- GALAXY GEAR Support
- TRIM Support (Makes the device much faster)
- ANT+ Support
- Samsung KNOX Implementation (KNOX bootloader and dedicated application)
- Samsung Wallet comes pre-loaded
- Improved RAM management
- Improved Display colour reproduction (Display looks much sharper than before) :suprised:
- Improved TouchWiz Launcher (Much less launcher redraws and less lag)
- New Samsung Keyboard
- New Samsung Browser (Full screen by default, new tab interface and more)
- New Reading Mode (Optimises display for reading, used by only a few specific applications)
- New Camera firmware
- Minor UI tweaks (Contacts app, Flashlight Widget, dialog boxes etc) v
http://www.sammobile.com/2013/10/17...gt-i9505-receives-official-android-4-3-update

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Конечно лагот го решиле а :)

Имаше лаг?не сум приметил
Остај тоа, и трим сапорт ке имаме :D Абе ко ви велев S4 да се земите,не HTC one бил појак :D
Инаку пробав преку kies,нема сеуште.Ајде ке го биде кај и да е.И S3 ке го добиа абдејтов во исто време се шпекулира или 2-3 недели покасно,ама не е сугурно.

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Има во диалер кога влегува (она црно) , у пораки и на home button ако е укл s-voice.

не е лаг тоа со home кога е уклучен S-Voive.S-Voice се активира со 2 клика на Home,и доколку не е исклучена таа опција кога ке кликнеш Home те чека 1 сек-2 дали ке притиснеш уште еднаш за влез во S-Voice .Незнам зошто го потенцирате тоа како лаг?а тоа црното во диалер веќе жити лагот :D.Тачот е експресно брз,не лагира,све работи брзо а сега ке работи уште побрзо.
Абе туку ту HTC one имаш купено,ја пак чудисе кај ги најде маниве на S4 :D Ја пак ти објаснувам подобрувања на S4 цц ццц Ок не те жиљосвам :p

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
не е лаг тоа со home кога е уклучен S-Voive.S-Voice се активира со 2 клика на Home,и доколку не е исклучена таа опција кога ке кликнеш Home те чека 1 сек-2 дали ке притиснеш уште еднаш за влез во S-Voice .Незнам зошто го потенцирате тоа како лаг?а тоа црното во диалер веќе жити лагот :D.Тачот е експресно брз,не лагира,све работи брзо а сега ке работи уште побрзо.
Абе туку ту HTC one имаш купено,ја пак чудисе кај ги најде маниве на S4 :D Ја пак ти објаснувам подобрувања на S4 цц ццц Ок не те жиљосвам :p

Човек врска нема што имам купено . Самсунг имаа лаг у диалер и тоа секој го знае . Ако се исклучат анимации се решаваше проблемот . Добро е ако го средиле овој проблем зошто со години се влече. Ако ме прашаш мене самсунг се многу подобри од хтц.

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Човек врска нема што имам купено . Самсунг имаа лаг у диалер и тоа секој го знае . Ако се исклучат анимации се решаваше проблемот . Добро е ако го средиле овој проблем зошто со години се влече. Ако ме прашаш мене самсунг се многу подобри од хтц.

Се дупчам бе :D Oк е све тоа,но на многу места го среќавам како лаг случајот со Home копчето кога е активиранa S-voice komandata .Инаку во диалер црноиот простор е повеќе проблем со анимацијата глупава од самсунг него класичен лаг,така да не излегуваат бројките додека анимацијата не заврши,а таа не е прецизна по себе.Фактички уште мили дека трае анимацијата а гледаш црн простор.Затоа со исклучување на анимација се решава проблемот,но сепак не целосно.Може да се нарече лаг,но причината е најмногу од анимацијата што стварно е глупаво.Што редат анимации кога не работат како треба.И дај боже да е среден,баш ке пишам после абдејтот(ако го добијам за скоро)

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
Се дупчам бе :D Oк е све тоа,но на многу места го среќавам како лаг случајот со Home копчето кога е активиранa S-voice komandata .Инаку во диалер црноиот простор е повеќе проблем со анимацијата глупава од самсунг него класичен лаг,така да не излегуваат бројките додека анимацијата не заврши,а таа не е прецизна по себе.Фактички уште мили дека трае анимацијата а гледаш црн простор.Затоа со исклучување на анимација се решава проблемот,но сепак не целосно.Може да се нарече лаг,но причината е најмногу од анимацијата што стварно е глупаво.Што редат анимации кога не работат како треба.

OK батали тоа . Оди на sammobile симни апдејтод . Симни один и инсталирај го . Се е регуларно , ни рут ни ништо не е . Не го чекајте за Мк , освен ако не сакаш да не ти се направи . factory reset . Ај овие што имаат хтц неможат без да отклучат бутлоадер да стаат . Ама самсумг има една прекрасна работа Download mode .

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
OK батали тоа . Оди на sammobile симни апдејтод . Симни один и инсталирај го . Се е регуларно , ни рут ни ништо не е . Не го чекајте за Мк , освен ако не сакаш да не ти се направи . factory reset . Ај овие што имаат хтц неможат без да отклучат бутлоадер да стаат . Ама самсумг има една прекрасна работа Download mode .

Епа баш поради фактори ресет не си чепка,а и појма немам како се прави преку один.А нахнадни абдејти ке си прима,така?исто како официјален абдејт да сум направил преку киес?

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit
Nekoja pomos ili nekoe dobro upatsvo za Root na ZTE Grand X in ?

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно