Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

PayPal преку НЛБ Тутунска Банка

Статус
Затворена за нови мислења.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
gOJDO: колку време го користис paypal со верифицирана картичка и адреса под Словенија? Не ти се случило како на други членови да ти побараат скениран документ за идентификација?
Неколку месеци, не ми побарале документи. До сега имам испазарено околу 500 евра.

ekonomist

user
17 јуни 2008
1.244
674

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Така викаат секоја година :ua:

Да бидеме објективни, владини претставници до сега не сум слушнал да најавуваат. Освен овој случај, што мислам дека не е шпекулација, бидејќи и српската влада најави исто и кај нив до крај на 2010-та.

zokipp

hello world
24 јули 2008
146
4
Да бидеме објективни, владини претставници до сега не сум слушнал да најавуваат. Освен овој случај, што мислам дека не е шпекулација, бидејќи и српската влада најави исто и кај нив до крај на 2010-та.

Мене па кога го продолжував договорот од т-хоме и ми даваа нов рутер ми рекоја дека имаат некоја процедура баш го скенираше рутерот и една копија од мак адресата одеше во полиција едната во пошта. И сето тоа било задари што од поновагодина че започнело електронско плаќајне. Баш се израдував ама еве до сега ништо нема. Да се надеваме дека има шанса годинава да изненадат

ekonomist

user
17 јуни 2008
1.244
674

Сигурен си???
Еве едно што го најдов за 10 секунди пребарување преку google...
Код:
http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=1&ArticleID=97682&EditionID=1489
Има тврдења и од 2007, ама ме мрзи да ги барам.

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
OК, тогаш веројатно и ова е шпекулација и никад нема да добиеме Paypal.

reng

lurker
13 август 2007
683
19
Најверојатно ќе мораат веќе да го воведат оваа година, крајно време е, а и ќе им треба за да земаат данок од електронското плаќање плус и избори се ближат. Хаха:))

mendi19

hello world
31 јануари 2010
349
11
ima li vrska jas denes ke ja zemam visa kartickata od UNI bank,A vo PAYPAL sum registriran kako od USA.Alabama. ke imam li problemi znae li nekoj ili pred da pravu nesto drugo da go smenam accountot so druga zemja....???

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
ima li vrska jas denes ke ja zemam visa kartickata od UNI bank,A vo PAYPAL sum registriran kako od USA.Alabama. ke imam li problemi znae li nekoj ili pred da pravu nesto drugo da go smenam accountot so druga zemja....???

Мислам дека ќе имаш проблеми, затоа што Paypal ја проверува billing адресата, која тебе ќе ти се води во Македонија, а си пишал САД.

Ама не гарантирам. Можеш да пробаш, не е проблем, само ако не ти ја прифати, не биди упорен затоа што ќе те блокираат и после ќе си имаш проблеми.

mendi19

hello world
31 јануари 2010
349
11
Pa ke probam ,ami ako znae nekoj koj nemal problemi da mi kaze so koja zemja da kreiram acoount...Citav vo forumot i kazuvat najdobro e da se registriras kako od Slovenia ...fala za odgovorot Krale

oops

hello world
6 мај 2007
75
5
може и ќе биде некогаш за нас во мкд , ама сега и преку егејска функционира :D , ако те банираат нов меил.

zokipp

hello world
24 јули 2008
146
4
Со маестро картичка од нлб не можи да се регистрирате на paypal. Пробано и проверено
Сега треба да чекаме да почнат да ги даваат виса

reng

lurker
13 август 2007
683
19
Па не може зошто картичката не е ставена во систем за купување преку интернет, значи со сите картички со кои може да купувате на интернет може да се регистрираат на PayPal, пробајте и видете дали сум во право или не. Маестро дебитни картички немаат пристап на интернет, виза картичките имаат, како и сите видови кредитни картички, нормално има некои исклучоци.

Виза електрон е единствената која е дебитна картичка и со која може да се купува на интернет, знам дека има и други слични картички во другите банки за истото треба да прашате во банките.:skuter:

WorM

read-only
24 јануари 2010
24
1
Па не може зошто картичката не е ставена во систем за купување преку интернет, значи со сите картички со кои може да купувате на интернет може да се регистрираат на PayPal, пробајте и видете дали сум во право или не. Маестро дебитни картички немаат пристап на интернет, виза картичките имаат, како и сите видови кредитни картички, нормално има некои исклучоци.

Виза електрон е единствената која е дебитна картичка и со која може да се купува на интернет, знам дека има и други слични картички во другите банки за истото треба да прашате во банките.:skuter:

овие па другар у Тутунска немаат веза од paypal, кога ги прашував пред да се регистрирам, ми викаат ДЕКА НЕМОЖЕ ДА СЕ КУПУВА СО ОВАА ПРЕКУ ИНТЕРНЕТ, САМО АКО МИ ДАДАТ ТОКЕН РИНГ УРЕД СО КОЈ МОЖЕ ДА ИСПЛАЧАМ....невидена работа, а сега со помош на овја туториал нарачав две работи и успешно е извршена трансакцијата па сега ги чекам да стигнат, ако стигнат:))

mendi19

hello world
31 јануари 2010
349
11
The credit card number you have entered cannot be verified. Only credit cards from approved countries may be used on PayPal.

zosto ne mi go prima ,imam visa karticka od UNIBANK ne mozam da ja napravam add card..

reng

lurker
13 август 2007
683
19
@WorM
Они мислат дека сакаш сметки во државава да плаќаш преку интернет. Може лошо си се изразил или пак тие се како роботи таму и не те слушнале што точно си им кажал, или стварно толку знаат.:ua:

За PayPal скоро никој незнае во државава освен ние на форумов, ниту знаат за други слични страници за плаќање преку интернет. Неможе да очекувате од банкарки службеници да знаат вакви работи, бидете реални. Треба убаво да ги прашате дали со оваа картичка може да се плаќа и купува на интернет од други држави.

@mendi19

Очигледно е дека ја препознава картичката ти е од тука и затоа неможе да ја верификуваш.
Со таа може да се купува на интернет?

mendi19

hello world
31 јануари 2010
349
11
hmmmmm
cudno ..registriran sum vo paypal Kako od Slovenia kako sto imase napisano vo tutorijalot..
mozno li e da ne mi go verifikuva zosto nemam pari va VISA card...no bi trebalo togas da mi kazuva deka nema dovolno sredstva ...???
ili neznam .. pomos hehe

WorM

read-only
24 јануари 2010
24
1
мора да имаш 1.5 евра, стави минимум 100 денари и ке ти се појават како резервирани на сметката, и откако ќе те верификува ќе ти ги вратат...иначе процесот знае да потрае, мене за 4 дена ми го верификуваа

Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно