Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Паметни часовници

Gecas12

hello world
27 септември 2019
85
76
Сега видов дека двојката без солар е 21к. Тоа веќе се исплаќа многу. Деф прв избор сега ми е.
За 21к ќе земиш forerunner 55 i hrm pro па ќе имаш Running Dynamics податоци. Јас напрајв така само шо земав forerunner 245 i hrm pro наместо феникс 6 и пак истото би го направил, исто така најавен е forerunner 255 па ако не ти се брзат можеш да почекаш да видиш дали ти прајт ќеиф. Мада шо ти прајт мерак то ние само предлози даваме :))

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.854
6.405
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
За 21к ќе земиш forerunner 55 i hrm pro па ќе имаш Running Dynamics податоци. Јас напрајв така само шо земав forerunner 245 i hrm pro наместо феникс 6 и пак истото би го направил, исто така најавен е forerunner 255 па ако не ти се брзат можеш да почекаш да видиш дали ти прајт ќеиф. Мада шо ти прајт мерак то ние само предлози даваме :))

Имам HRM.

mviktors

user
25 октомври 2012
1.144
1.719
mviktors's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5600X & Noctua NH-D15
Motherboard
ASUS TUF GAMING B550-PLUS
Storage
1TB 970 Evo + Samsung SSD 500gb + WD10EZEX 1TB
PSU
CM Vanguard 750W
RAM
2x8GB Kingston HyperX Predator
Video card
EVGA GeForce RTX 3070 Ti FTW3 ULTRA
Case
CM Storm Scout 2
Mouse
Logitech G305
Keyboard
A4Tech B120 Bloody
Audio
JBL LSR305 & HyperX Cloud Pro
Monitor
LG 27GL850 & Dell U2412M
OS
Win 11 x64
@dekomote ако не слушаш музика дур трчаш, Instinct 2 ти е добра опција. За рекреативно трчање/возење точак, било кој forerunner, vivoactive, venu ќе ти брка работа. Размисли дали саатот ќе го носиш само наменски кога ќе идеш да трчаш или ќе го носиш цело време, поновите модели имаат Garmin Pay преку Халкбанка, а и не се толку големи како Instinct.

Јас преминав од Forerunner 235 на Vivoactive 4s само ради можноста да поврзам слушалки со саатот и да се откачам од носење телефон со мене. Следен саат обавезно би гледал да има некоја интеграција со Spotify/YT Music.

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.854
6.405
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Running dynamics функционирет само со гармин хрм мислам, ако имаш гармин хрм тогаш топ.
Гармин HRM Duo имам, за точак примарно. Не ми се и многу важни running dynamics, камо да станам некој трчач...

@dekomote ако не слушаш музика дур трчаш, Instinct 2 ти е добра опција. За рекреативно трчање/возење точак, било кој forerunner, vivoactive, venu ќе ти брка работа. Размисли дали саатот ќе го носиш само наменски кога ќе идеш да трчаш или ќе го носиш цело време, поновите модели имаат Garmin Pay преку Халкбанка, а и не се толку големи како Instinct.

Јас преминав од Forerunner 235 на Vivoactive 4s само ради можноста да поврзам слушалки со саатот и да се откачам од носење телефон со мене. Следен саат обавезно би гледал да има некоја интеграција со Spotify/YT Music.
Телефон обавезно носам не можам без, музика исклучиво на спотифај слушам, неам офлајн музика. Не сум на халк. Инстинкт 2 солар имал гармин пеј ама не ми вреди 10.000 денари.

mviktors

user
25 октомври 2012
1.144
1.719
mviktors's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
CM Vanguard 750W
RAM
Video card
Case
CM Storm Scout 2
Mouse
Logitech G305
Keyboard
A4Tech B120 Bloody
Audio
Monitor
LG 27GL850 & Dell U2412M
OS
Win 11 x64
Гармин HRM Duo имам, за точак примарно. Не ми се и многу важни running dynamics, камо да станам некој трчач...

Телефон обавезно носам не можам без, музика исклучиво на спотифај слушам, неам офлајн музика. Не сум на халк. Инстинкт 2 солар имал гармин пеј ама не ми вреди 10.000 денари.
Ако носиш телефон најевтина варијанта ти е Strava поврзана со HRM сензорот. И евтини HR/Cadence сензори како Magene може да се поврзат, со Гарминот сигурно нема да имаш проблем.

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.854
6.405
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Ако носиш телефон најевтина варијанта ти е Strava поврзана со HRM сензорот. И евтини HR/Cadence сензори како Magene може да се поврзат, со Гарминот сигурно нема да имаш проблем.
Абе не барам најефтина варијанта :) иам 2 алки и 3 саати дома. Барам нешо салам што нема да ме кошта 700 евра. Страва дирек на телефон ме заебала пар пати, избегавам, плус неќам да ми го троши телефонот.
Иначе имав и магене, врска нема.

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.210
1.228
Скопје
Magene мислиш ќе се поврзат на Garmin? Дека не ми се даваат 4500 за од Гармин што е најефтиниот :)

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.854
6.405
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Magene мислиш ќе се поврзат на Garmin? Дека не ми се даваат 4500 за од Гармин што е најефтиниот :)
Не се лажи, не чинат, го имам, ако сакаш така ќе ти го дадам. Земи си го најефтиниот од гармин, везе.

mviktors

user
25 октомври 2012
1.144
1.719
mviktors's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
CM Vanguard 750W
RAM
Video card
Case
CM Storm Scout 2
Mouse
Logitech G305
Keyboard
A4Tech B120 Bloody
Audio
Monitor
LG 27GL850 & Dell U2412M
OS
Win 11 x64
Да, да проверено. Колку е точно или не поима неам, 5 пати вкупно го иам носено сензорот откога го купив, не ни знам кај го иам забаталено при селење. Еве ваљда @dekomote повеќе тестирал и знае од мене.

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.210
1.228
Скопје
Не се лажи, не чинат, го имам, ако сакаш така ќе ти го дадам. Земи си го најефтиниот од гармин, везе.
Од после го видов твојот коментар дека не чинат, најверојатно од Гармин ќе земам :)

28 јануари 2017
2.101
4.846
Ресен
Магене имав како прв и не чинеше само дека после првиот пад не проработи повеќе, друго немав замерка.

cheekybreeky

read-only
28 ноември 2016
37
42
Може да се најдат ремчиња негде тука во Мкд 22мм за huawei gt 2 pro, а да не нарачувам од aliexpres?

Brendog

hello world
18 септември 2016
78
88
Планирам да го товарам Galaxy watch 4. Ова ќе ми биде прв сериозен паметен часовник и не знам што да очекувам и која е реалната потреба од нив. Година дена имам Xiaomi Imilab KW66 мислам дека беше моделот и се на се го имам носено 7-8 пати, бидејќи не му најдов некоја посебна намена. Се мислам и да го продадам, ми седи така во фиока, мислам уште и подлежен на гаранција од сетек ми е.
Планирам GW4 да ми биде go to часовник, за ден и за ноќ, да го носам и на casual стил. Не сум спортиста, та освен пешачење не ме интересираат многу спортските модови. Но, бидејќи сум љубител на водни спортови, би било супер ако часовникот може да истрпи во солена вода. Не знам колку да се ризикува. Она што највеќе ме интересира е custom-изирањето, или watchfaces, како и оперативниот систем. Дали има голем избор и дали имам широка слобода да си едитирам свои лица. Замислата ми е да си земам еден тон ремчиња, метални и кожни и да ги менувам по потреба. Гуменото basic ремче што доаѓа со часовникот не ми се допаѓа. Исто така, дали кај нас ги имаме сите опции за мерење? Колку што видов ECG се мери само доколку имаш Galaxy телефон. Мислам дека добро ќе се спари со А52s.
Да напоменам дека станува збор за обичниот Galaxy watch 4 - 44mm, не за класикот. Класикот ми е бајаги поскап, а не знам колку би била голема потребата од ротирачкиот дел.

Некои искуства?

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.210
1.228
Скопје
А да товариш некој гармин, да не се зае*аваш со такви играчки, сигурно подобар ке ти биде за под вода него ли самсунгот, а и за ремчиња имаш мал милион на алиекспрес

28 јануари 2017
2.101
4.846
Ресен
А да товариш некој гармин, да не се зае*аваш со такви играчки, сигурно подобар ке ти биде за под вода него ли самсунгот, а и за ремчиња имаш мал милион на алиекспрес
Не сум спортиста, та освен пешачење не ме интересираат многу спортските модови.
Со ова одпаѓа од игра било кој Гармин а тоа за водата ќе ти заврши работа секој часовник со IP67 рејтинг.

mviktors

user
25 октомври 2012
1.144
1.719
mviktors's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
CM Vanguard 750W
RAM
Video card
Case
CM Storm Scout 2
Mouse
Logitech G305
Keyboard
A4Tech B120 Bloody
Audio
Monitor
LG 27GL850 & Dell U2412M
OS
Win 11 x64
Планирам да го товарам Galaxy watch 4. Ова ќе ми биде прв сериозен паметен часовник и не знам што да очекувам и која е реалната потреба од нив. Година дена имам Xiaomi Imilab KW66 мислам дека беше моделот и се на се го имам носено 7-8 пати, бидејќи не му најдов некоја посебна намена. Се мислам и да го продадам, ми седи така во фиока, мислам уште и подлежен на гаранција од сетек ми е.
Планирам GW4 да ми биде go to часовник, за ден и за ноќ, да го носам и на casual стил. Не сум спортиста, та освен пешачење не ме интересираат многу спортските модови. Но, бидејќи сум љубител на водни спортови, би било супер ако часовникот може да истрпи во солена вода. Не знам колку да се ризикува. Она што највеќе ме интересира е custom-изирањето, или watchfaces, како и оперативниот систем. Дали има голем избор и дали имам широка слобода да си едитирам свои лица. Замислата ми е да си земам еден тон ремчиња, метални и кожни и да ги менувам по потреба. Гуменото basic ремче што доаѓа со часовникот не ми се допаѓа. Исто така, дали кај нас ги имаме сите опции за мерење? Колку што видов ECG се мери само доколку имаш Galaxy телефон. Мислам дека добро ќе се спари со А52s.
Да напоменам дека станува збор за обичниот Galaxy watch 4 - 44mm, не за класикот. Класикот ми е бајаги поскап, а не знам колку би била голема потребата од ротирачкиот дел.

Некои искуства?
ECG и blood pressure опциите само со модифицирана апликација без разлика дали имаш Самсунг телефон или не. Следи го ова упатство.

GW4 има многу убав екран, респонзивен е и од мое искуство боље се поврзува со андроид телефон од Гармин. Ремчиња исто како било кој друг саат, имаш еден куп на Али со стандардна големина.

Во однос на следење на активности, иако кратко го имам GW4, за трчање/точак брзо фаќа GPS, за фитнес активности има некоја безвезе логика според мене, за секоја различна вежба треба рачно да ја одбереш на саатот. Vivoactive 4 за тоа ми беше многу боље, автоматски ги детектираше вежбите и повторувањата и прилично беше добар во тоа. За склекови, згибови, чучњеви, дедлифт на пример беше многу добар. Во вода ни едниот ни другиот не сум ги користел и не можам да ти кажам повеќе за тоа.

Најголемата мана на вакви паметни саати со безброј функции е батеријата. Полнење секој ден и тоа е единствената работа што ме иритира. Позитивни работи кои не ги очекував е тоа што може да збориш директно од саат, одлична интеграција има со YT Music, Spotify и може да симнеш дополнителни апликации.

Brendog

hello world
18 септември 2016
78
88
Фала ви многу на советите. Гармин и Suunto ми се повеќе спортски часовници, мислам дека GW4 ми одговара највеќе на потребите, бидејќи е измеѓу кежуал и спортски стил. Пак ќе кажам, прв часовник ќе ми биде ова и благе везе немам што да очекувам. Отворен сум и за други брендови кои ги има кај нас за таа пара, до 13-14000.

ECG и blood pressure опциите само со модифицирана апликација без разлика дали имаш Самсунг телефон или не. Следи го ова упатство.

GW4 има многу убав екран, респонзивен е и од мое искуство боље се поврзува со андроид телефон од Гармин. Ремчиња исто како било кој друг саат, имаш еден куп на Али со стандардна големина.

Во однос на следење на активности, иако кратко го имам GW4, за трчање/точак брзо фаќа GPS, за фитнес активности има некоја безвезе логика според мене, за секоја различна вежба треба рачно да ја одбереш на саатот. Vivoactive 4 за тоа ми беше многу боље, автоматски ги детектираше вежбите и повторувањата и прилично беше добар во тоа. За склекови, згибови, чучњеви, дедлифт на пример беше многу добар. Во вода ни едниот ни другиот не сум ги користел и не можам да ти кажам повеќе за тоа.

Најголемата мана на вакви паметни саати со безброј функции е батеријата. Полнење секој ден и тоа е единствената работа што ме иритира. Позитивни работи кои не ги очекував е тоа што може да збориш директно од саат, одлична интеграција има со YT Music, Spotify и може да симнеш дополнителни апликации.
Колку што видов по нетов, одредени опции се заклучени по региони и лимитирани на Галакси телефони. Затоа мислев дека нема да имам проблем, пошто веќе имам самсунг мобилен. Изгледа сум погрешил и ова ме замислува. А за солена вода и базени, по форуми има мешани мислења. Има еден тон што им пропуштиле и отишол саатот јабана, други викаат дека со месеци го користат и си работи беспрекорно. Не знам колку би ризикувал......

Фала ви уште еднаш на сите, ќе ве известам што сум одлучил. =)

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Провери ги Хуавеи саатите ако не ти требаат апликации баш на саат.
Мислам има, ама ограничен избор и тапа.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Ниеден часовник не е за солена вода, вклучувајќи ги и најскапите швајцарски модели. Треба посебна грижа за тоа, а не би им верувал на Samsung и Apple баш. Гармин ај може по-океј, само ќе треба потоа да прочиташ по секое влегување во солена вода што се прави.
Мислењето е автоматски споено:

Провери ги Хуавеи саатите ако не ти требаат апликации баш на саат.
Мислам има, ама ограничен избор и тапа.
Најновиот го работев во Нептун, понеоптимизирано срање не сум видел. Сецка на основни работи - менување на watchfaces, анимациите се со 5 фрејма во секунда.

За што се добри?

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Најновиот го работев во Нептун, понеоптимизирано срање не сум видел. Сецка на основни работи - менување на watchfaces, анимациите се со 5 фрејма во секунда.

За што се добри?

Во се се одлични (не добри) за парите, освен во апликации.

Не знам што си гледал, јас го имам GT3 и лизга како путер. Оставам и кладба за ова.

Watch 3 Pro не сум го чепкал, СИГУРНО не е полош од мојов, има подобар хардвер.

Brendog

hello world
18 септември 2016
78
88
Фала ви на сите, земен е GW4. Сега ќе го чепкам да видам што тракатанци да симнам. Кои апликации ги користите вие?

Атачменти

• 20220708_154201.jpg
    20220708_154201.jpg
    2 MB · Прегледи: 62
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи