Не бе, вертикалата се гледа генерално, таа полни 2160p. Потоа имаш потесен или подолг формат. 5120 бидејќи е Ultrawide во случајов.Ова би дошло некој чуден размер, 5к со 2к...true 4K нели е 4096 х 2160?
Не бе, вертикалата се гледа генерално, таа полни 2160p. Потоа имаш потесен или подолг формат. 5120 бидејќи е Ultrawide во случајов.Ова би дошло некој чуден размер, 5к со 2к...true 4K нели е 4096 х 2160?
Убаво мониторче брат јас сакав да го земам истиот супер избор со здравје да се користиГо зедов Benq EX3710Q од анхоч прошлата недела, мониторот е супер и сум задоволен. Едино можда ми е грешка што отидов на 27 инчи, некако не ми лега и ми е голем за фпс игри, може дека сум навикнат на 24 инчи.
Ама у главном мониторот е топ.
И друг држач за монитор да му земем. Овој ми смета, го удирам со маус пошто играм на low sensitivity![]()
Фала ти другаре, подобро да се враќа. Сакав да го земем тој што ми го препорача, тој што го имаш ти уствари... ама го зедов овој само зошто беше достапен у Тетово.Убаво мониторче брат јас сакав да го земам истиот супер избор со здравје да се користи![]()
Исто и кај мене поблиску ми беше мојот али и двата се супер монитори плус твојот имаше попуст од 20 na 14к затоа е добар дилФала ти другаре, подобро да се враќа. Сакав да го земем тој што ми го препорача, тој што го имаш ти уствари... ама го зедов овој само зошто беше достапен у Тетово.![]()
4096x2160 e 4К DCI, филмски формат. 3840x2160 е UHD. Не постои Тrue 4K како стандард.Ова би дошло некој чуден размер, 5к со 2к...true 4K нели е 4096 х 2160?
Црвените бои дури и преку форум скриншот доминираат.Го зедов Benq EX3710Q од анхоч прошлата недела, мониторот е супер и сум задоволен. Едино можда ми е грешка што отидов на 27 инчи, некако не ми лега и ми е голем за фпс игри, може дека сум навикнат на 24 инчи.
Ама у главном мониторот е топ.
И друг држач за монитор да му земем. Овој ми смета, го удирам со маус пошто играм на low sensitivity
Погледнете го атачментот 145093
Кога ја имам сликнато сликата ми беше на фпс мод што обично го користим за гејмање. На sRGB боите некако ми се бледи и имам опција само да подесим sharpness, а како да ми фали малце контраст. А на фпс мод пак ми фали hdr, пошто имам опција да ја мењавам бојата т.е. vibrance и low blue light.Овој монитор покрива 95% од DCI-P3. Затоа има џиш црвена боја. Ако не ти пречи користи го така. Меѓутоа за боите да се нормални избери sRGB мод доколку го има мониторот. DCI-P3 е корисен само ако работиш со таква содржина.
Инаку изразена црвена, зелена или сина боја асоцира на монитор кој покрива повеќе бои од sRGB спектарот. Тие бои не се мапирани соодветно за интернет содржина како што е форумов или најголем дел од содржините на интернет.
Мене лично таква црвена боја ми пречи зашто не е природна и боде очи. Посебно ако гледаш sRGB игра или филм. Вакви некои џиш детали ќе ти одвлекуваат внимание непотребно. Барем за мене е така.
Имаш опции на custom мод на мониторот да подесиш количина на црвена, плава, зелена . Како сакаш може да си го наместиш . Прочепкај ги сите опции - има доста..Кога ја имам сликнато сликата ми беше на фпс мод што обично го користим за гејмање. На sRGB боите некако ми се бледи и имам опција само да подесим sharpness, а како да ми фали малце контраст. А на фпс мод пак ми фали hdr, пошто имам опција да ја мењавам бојата т.е. vibrance и low blue light.
Ако го сменим на некој од HDR сетинзите, тие пак ми се некако многу претерани и многу темни. Не можем да најдем некој preset што би ми давал природни и бои како што треба.
Најдов сетинзи по гугл, напраев микс од тие и нешто од мене, дојде таман.Имаш опции на custom мод на мониторот да подесиш количина на црвена, плава, зелена . Како сакаш може да си го наместиш . Прочепкај ги сите опции - има доста..
Кога ја имам сликнато сликата ми беше на фпс мод што обично го користим за гејмање. На sRGB боите некако ми се бледи и имам опција само да подесим sharpness, а како да ми фали малце контраст. А на фпс мод пак ми фали hdr, пошто имам опција да ја мењавам бојата т.е. vibrance и low blue light.
Ако го сменим на некој од HDR сетинзите, тие пак ми се некако многу претерани и многу темни. Не можем да најдем некој preset што би ми давал природни и бои како што треба.
Interesna rabota kaj mene monitorot ima HDR 400 i koga go zemav ne go ukluciv i ne mi se svigjaa boite bese temen, samo ukluciv hdr on i sega boite mi se super drugo ne cepkamАко sRGB е калибриран (што се сомневам) тогаш тие се боите. Ти изгледаат бледи зашто си навикнал на овие поинтензивните. Погледни околу тебе во просторот и види дали некаде имаш изразени бои како на мониторот.
Сепак ти не едитираш фото или видео. Па така сеедно е. Кој мод или бои ти прават најмногу мерак а не ти пречи, слободно користи си.
Едитирам фото, затоа сакам да имам што е можно по прецизни бои на мониторот. Со прошлиот ми се дешаваше, едитирам на компјутер едно, на телефон друго испаѓаАко sRGB е калибриран (што се сомневам) тогаш тие се боите. Ти изгледаат бледи зашто си навикнал на овие поинтензивните. Погледни околу тебе во просторот и види дали некаде имаш изразени бои како на мониторот.
Сепак ти не едитираш фото или видео. Па така сеедно е. Кој мод или бои ти прават најмногу мерак а не ти пречи, слободно користи си.
Мислам има Сетек - АОЦот тој добар што е ...Imame miniled monitori kaj nas?
Види со чоеков тука:Dali nekoj ima iskustvo so ovaj monitor i dali e dobar?
Сетек - се од техника
Технологија што инспирира. Решенија што траат. Сетек ви нуди внимателно одбран асортиман од техника за секој дом и бизнис. Квалитет, услуга и доверба – сѐ на едно место.setec.mk
Ne se raboti za istiotВиди со чоеков тука:
![]()
Продавам монитор: AOC 24" FHD/IPS/165Hz
DonFrozex додаде нов оглас: Продавам монитор: AOC 24" FHD/IPS/165Hz - 5.500 ден. Точен модел: 24G2SPAE/BK Купен од Ананас. Наместен пред 2 месеци на маса. Пуштен вкупно 2 пати. Гаранција: Уште 34 месеци Локација: Скопје (Аеродром) Цена: 5500 МКД Видете го целиот оглас...forum.it.mk
Точно. Едниот е 1080п другиот 1440пNe se raboti za istiot
Okey fala ti na infotoТочно. Едниот е 1080п другиот 1440п
Иначе мислење ?
Добар е мониторот за 12.500 само ако не можеш да најдеш подобар за 14 000