И двете би требало да ти бркат работа.Не пишав назад, извинете.
Мислата ми е помеѓу:
или
Доколку не се добри за оваа конфигурација, би одел со нешто поскапо, нема проблем.
Поквалитетно од Corsair и BeQuiet? Немам слушнато баш пофални зборови за Deepcool PSUs. Исто ко Gigabyte![]()
Подетално инфо за Cooler Master напојувањето ?Имам постар компјутер, не го користам 3 години веке. 8 месеци пред да престанам да го користам ми се расипа напојувањето, па си купив ново COOLER MASTER 600W. Планирам компјутерот да го донирам, но викам да прашам за напојувањето, дали да го тргнам тој дел и да го ставам на оглас а во стариот компјутер да ставиме некое послабо напојување или не вреди?
Пишува Product : RS 600 ACAB D3Подетално инфо за Cooler Master напојувањето ?
CM има повеќе врсти како master watt, Elite/MasterWattElite/V серија.
Доколку е некое од поефтините,невреди да го продаваш.
Пишува Product : RS 600 ACAB D3
На кој да верувам?
А да споредиш, BIOS и мултимер? И HWInfo. Мада сите софтвери грешат, кој поеќе кој помалце, зависи кој сензор го чита, колку е калибриран, колку праи математики итн...Дечки, ќе испозамарам уште еднаш околу напојувањето и тоа е тоа.
Немам сеуште земено ново, ама вечерва решив да бркнам унимер у Molex конекторите и да видам што се случува.
Ова се резултатите. На кој да верувам?Пинг @Daniel86 ако може мал input.
Фала.
Погледнете го атачментот 104472
Чим биос и мултимер се исти, уживај. Пробај уште некое софтверче, и ако се поготди ќе си го имаш како репер за следење. HWInfo, Speedfan (пробај), види од матичната да не имаш некое за нејзе па да е добро калибрирано.Во биос дава 12.09 и 5.1в. На унимер без load ми дава 12.11 и 5.1в.
На самата плоча не знам точно каде, така да не чепкам таму.
Сепак најниско на aida64 и hw monitor ми дава 11.33 што нема шанси, бар ќе се рестартира пц-то ако ништо друго, ама имам 0 проблеми.
Инаку кога сме кај софтвери, на другиот пц кој е стар 11тина години ми дава 7V на 12V линијадодека со унимер е 11.79
Бесплатна достава
NET ROUTER MESH SYSTEM AX3000 Dual Band, CUDY M3000 (1-Pack), 2.4/5 GHz, 574 - 2402 Mbps,
2.360,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CPU ARCTIC Freezer 36-S (SINGLE FAN) A-RGB BLACK Intel LGA1700, LGA1851/AMD AM5, AM4, ACFRE00198A
2.010,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C1 Pro 8K QMK/VIA TKL RGB HS Keychron Super Banana switch, C1PX-M4
4.030,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON BLACK MYTH WUKONG DELUXE EDITION 75% , Metal Body, HS, RGB, 2.4 GHz & BT, Pre-lubed TTC Golden Pink switch, w/knob, WKD-21
16.050,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA BY-V4U, 2xMIC, USB-C Receiver, Black, BY-V4U
8.490,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro LN, Low-Noise PWM, 2000 RPM Max, BLACK, ACFAN00348A
740,00 ден