Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Официјална тема за Напојувања

Kpakep4e

hello world
18 јули 2020
99
196
The significant differences with the slightly more expensive RM650x come down to the cooling fan and the capacitors. The RM650 uses a 140mm Hong Hua fan and Chinese Elite caps, while the RM650x is only equipped with Japanese caps and the high-quality NR135L fan.

Види спецификација на официјалната страна за двата модела, само кај 650x е нагласено дека е со Japanese* caps.
Од кај ова?
Japanese* инаку

Испратено од LYA-L29 преку IT.mk форум апликација

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.559
1.056
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
Кој друг нуди на продажба Corsair освен Anhoch???

Sent using Tapatalk

alexi

hello world
14 февруари 2009
159
85
Ми треба препорака за напојување што препорачувате стандард нешто меѓу 600-750 вати хардверски побарувања

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.559
1.056
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
А тие од кај ке го земаат ? :D
ко што знам јас тројца (директно) импортираат кај нас IT Equipment (па најверојатно и бела техника) и сите останати се трговци по однос на тоа прашање

Последна промена:

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.559
1.056
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
Таму има само EvGA некоја поскапа варијанта...

Sent using Tapatalk

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.559
1.056
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
Вие се шалите Али се почесто и тоа што и а тешко се наоѓа...

Sent using Tapatalk

GetSchwifty

hello world
22 февруари 2020
328
718
Скопје

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.106
2.343

Не.

Ми треба препорака за напојување што препорачувате стандард нешто меѓу 600-750 вати хардверски побарувања
Пиши конфигурација што имаш, вака ќе треба 1000w напојување да ти предложиме.

GetSchwifty

hello world
22 февруари 2020
328
718
Скопје

Не.

Не верувам во рецензии од Tom's Hardware....

Тука кажува друго: https://www.guru3d.com/articles_pages/be_quiet_straight_power_11_power_supply_750_watt_review,8.html

Според мене и ова е добар избор: https://anhoch.com/product/599871932/psu-750w-nzxt-c-series-full-modular-80plus-gold

Вака ако тераме нема крај и ќе го збуниме човекот :ROFLMAO:

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.106
2.343

Не.

Сега видов за 650ка дека ривјуто. Моја грешка, сепак треба да пише што систем има чим 750 вати троши. :)

alexi

hello world
14 февруари 2009
159
85
ПА не сум одлучен за која варијанта AMD R5 5xxx или R5 xxxG или Интел од 11 генерација исто со или без графика модел од I5. Рам некаде 16 GB. За графичка засега не сум во план рикнати цени за мој џеб сега се прескапи, па варијата би било засега CPU со графика интегрирана. Но напојувањетро го барам за кога ќе земам графичка да ми биде ок со конфигурацијата.

Heruvin

Баниран/a
5 ноември 2010
156
112
Проблем со напојување,би барал совет ако некој има искуство со ваков дефект.
Напојувањето е Кулер Мастер V750 80 plus gold.
Купено пред 7 години,за десктоп ПЦ,за дома.Пред два дена само беше вклучен компјутерот и одеднаш се исклучи и направи два пати цк,цк или клик,клик и воопшто повеќе не се вклучи.
После неколку минути пробав да го вклучам,само се активираат вентилаторите на неколку секунди,понатаму ништо.
Пробав да пробам за сервис од овие кои продаваат ПЦ и делови,не работеле,кратко бев одбиен,се работи за Прилеп.
Напојувањето е земено од Сетек,тие само ми рекоа дека е вон гаранција и можат да сервисираат но ќе одело два три месеци.
Прашање,дали има некој искуство и кој би поправл,ако поправа вакви работи..!?

claus

hello world
13 април 2020
116
173
Луѓе имам еден проблем и потребен ми е совет, ваше мислење.
Пред некој месец компјутерот почна рандом да не се вклучува (го притискам power копчето, вентилаторите почнуваат да вртат, но екранот останува црн и ргб-то на маусот не се вклучува. Еднаш у 10 пати се вклучува и у тој случај го оставам на sleep цело време и во таква состојба нема проблем со подигање на системот). Истражував нешто по google и колку што разбрав најверојатно проблемот е во напојувањето. Во прашање е половно напојување купено пред година ипол, моделот е Deepcool DA600.
  • Што мислите вие, дали проблемот е во напојувањето или сепак нешто друго?
  • Имам едно старо напојување matrix od 600 ili 700w, дали е паметно да пробам да го приклучам и да видам со него дали ќе има проблем. Графичката ми е RX 570 4GB, процесорот е i3 4160, ваљда нема да ми направи некој проблем matrix напојувањето ако го приклучам на кратко, чисто да пробам дали ке се вклучува како што треба?

alkibijad01

hello world
8 октомври 2016
366
407
Најверојатно е напојувањето. Слободно обиди се со старото ако е исправно.

Sent from my moto g(9) play using Tapatalk

toshex

the fool
18 септември 2013
6.607
8.254
Мелмак
Битна работа е следно коа ќе купиш напојување да не купиш пак најевтино шо може. Напојување ќе ти трае 20 конфигурации ако земеш добро. Место Дипкул за 1500 одвој уше толку за 3000 има ПРЕДОБРИ напојувања на старо, со гаранции со све.

Еве има едно ЕВГА се продава, ГОЛД 650 вати. Зирни по огласите тука топло препорачувам да земеш некое на старо за околу 3-4000 со голд ознака од добар производител. Ако имаш прашања и дилеми пиши кои ти се во избор ќе ти помогнеме сите со податоци за тоа дали се внатре компонентите добри и се тоа. Ама обично ЕВГА, Кулер Мастер, Би Квајет, Сисоник, Корсер и слични марки голд напојувања се секад добри.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно