Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

НЛБ Банка

Дали сте задоволни од услугите на НЛБ Банка?

• Да

Гласови: 89 43,2%
  • Делумно сум задоволен

Гласови: 71 34,5%
  • Не

Гласови: 46 22,3%

• Вкупно гласале
    206

noc32

hello world
21 март 2016
352
304
Со телефон од банкомат ја палиш app, стискаш демек плаќаш за да се најавиш во банкотматот?

Јас еднаш вака пробав и не сакаше, затоа прашувам.
Не ја уклучувам апликацијата, само мора да е отклучен телефонот и го доближуваш до банкоматот.

Aowek

user
14 април 2012
1.212
1.169
Веќе 3 дена не им работи NLB Pay, немаат одговор кога ќе се реши проблемот.

Cannot connect to server ерор ми дава.

Дали и кај вас е вака ?

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.132
1.530
Скопје
NLB Pay работи. А, и кај мене се гледаат query-њата во description, од последни трансфери, така да тазе проблем е.

Aowek

user
14 април 2012
1.212
1.169
Дали конечно и Google pay ќе стане достапен и кај нас ? Во темата за Apple pay полека се спремаат.

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.132
1.530
Скопје
И јас не верувам. Главна причина зошто не ги имаме се законските регулативи, исто како и со PayPal и многу други сервиси. А, ако имаше толку major законски измени, ќе дознаевме.

D

Администратор
31 март 2007
4.018
4.200
www.aqtos.com
И јас не верувам. Главна причина зошто не ги имаме се законските регулативи, исто како и со PayPal и многу други сервиси.

Кои законски регулативи се главна причина?

А, ако имаше толку major законски измени, ќе дознаевме.

Aowek

user
14 април 2012
1.212
1.169
Сум ги нема последните Security updates на Андроид и затоа не работело.

@Psycore измените кои ги ликнал Д се тие кои кочеа многу работи.

noc32

hello world
21 март 2016
352
304
Сменив телефон, ја симнав мКлик апликацијата, пробав да се логирам и ми вика "нов уред. Потребна е ваша идентификација, ќе добиете порака со дополнителни насоки". Ќе треба утре да звонам во техничка поддршка

Jedah

user
6 ноември 2007
1.308
2.284
Jedah's setup  
Processor & Cooler
AMD RYZEN 5 1600AF 6-Core 3.2 GHz (3.6 GHz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
Kingston 16GB 2666MHz DDR4 CL16 DIMM (Kit of 2) 1Rx8 HyperX FURY Black
Video card
MSI Gaming Radeon RX 570 256-bit 4GB GDRR5
Case
DeepCool Tesseract BF
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
A4Tech A4 KR-85 ComfortKey
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11
Сменив телефон, ја симнав мКлик апликацијата, пробав да се логирам и ми вика "нов уред. Потребна е ваша идентификација, ќе добиете порака со дополнителни насоки". Ќе треба утре да звонам во техничка поддршка
Не им работи систем ко све во државава. ЈАви се утре на телефон, олд скул, со гулаб следно...

Јас некни после неколку обиди добив СМС порака во која пишуваше "Отидете до најблискиот банкомат и дадете согласнот за нов уред" ќе излезел некој промпт и да направам каква било интеракција типа проверка на сметка....
Отидов на банкомат пишуем пин проверив состојба на сметка - ни известување излезе нит курац нит палац.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Исти проблеми за понови модели мора да се јавиш, љубезни се и решаваат за 1 мин

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.055
3.492
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux
ко шо разбрав, наводно оваа “порака“ ја праќале по Viber (кој ја го неам на пр.)

идиотски е ако е така

Miki98

lurker
13 јануари 2021
617
384
Macedonia Pehchevo [2326]
www.balkan77.com
слично го имав тоа,пиши на е-маил
Helpdesk(NLB Banka AD Skopje) <[email protected]>

Име и презиме

Дата на раѓање

Последни 4 бројки од картичката

Телефонски број кој го користите

Број на лична карта
на телефон, ја симнав мКлик апликацијата, пробав да се логирам и ми вика "нов уред" , ќе добиете порака со дополнителни насоки".
и треба да ти добиеш порака.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Побрзо ке заврши само со повик. Веднаш ке ти го активираат уредот. На 13PM никако не добивав порака.

Sent from my iPhone using Tapatalk

noc32

hello world
21 март 2016
352
304
Не добив ниту СМС ниту порака на вибер. Ќе им звонам на телефон :D

Spodeli

read-only
5 октомври 2009
48
23
Пиши и на helpdesk.. мавај од сите страни, само на мускули :)

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.763
4.482
Неготино
Не им работи систем ко све во државава. ЈАви се утре на телефон, олд скул, со гулаб следно...

Јас некни после неколку обиди добив СМС порака во која пишуваше "Отидете до најблискиот банкомат и дадете согласнот за нов уред" ќе излезел некој промпт и да направам каква било интеракција типа проверка на сметка....
Отидов на банкомат пишуем пин проверив состојба на сметка - ни известување излезе нит курац нит палац.
Ја стави картичката во банкомат? Пробував јас на бесконтактното, испадна морало во банкомат да ја ставиш.

HoLfElDeR

hello world
13 октомври 2010
226
146
Непозната
Мора да одиш до банкомат да потврдиш употреба на нов уред, ако е викенд не стигаат пораки, мора да чекаш понеделник, откако ќе верифицираш на банкомат дури по 24 часа ќе може да се логираш на апликацијата.
П.С. Прашај паталец, а не гаталец

noc32

hello world
21 март 2016
352
304
Мора да одиш до банкомат да потврдиш употреба на нов уред, ако е викенд не стигаат пораки, мора да чекаш понеделник, откако ќе верифицираш на банкомат дури по 24 часа ќе може да се логираш на апликацијата.
П.С. Прашај паталец, а не гаталец
Да, ги добив на телефон овие од техничка поддршка и ми кажа дека морам да идам на банкомат. Ми побара да го верифицирам новиот уред и сега треба да чекам еден работен ден :cry:

Miki98

lurker
13 јануари 2021
617
384
Macedonia Pehchevo [2326]
www.balkan77.com
Да, ги добив на телефон овие од техничка поддршка и ми кажа дека морам да идам на банкомат. Ми побара да го верифицирам новиот уред и сега треба да чекам еден работен ден :cry:
нема врска,јас не одев на банкомат и пак повторно им пишав на е-маил и одма го средиа.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно