Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Neka Kompjuterot Zarabotuva Namesto Vas

jovce.

hello world
29 јули 2010
498
248
JAS:Zdravo bratce, mene me iteresira kako e nacinot za zarabotka, pa te molam objasni mi go.Ne vetuvam deka ke se fatam za rabota bidejki ako vlegvam vo ovaa rabota ke vlezam so uste eden drugar takada ako sakash bi ti bil blagodaren da mi objasnish.
Fala mnogu i pozdrav.

TOJ:epa vaka se raboti malce za hackiranje, ama ako me naucat deka to go pram, ke mi go blokirat accoutot i nema da ni prefrlat pari, nisto poke

znaci postoi rizik da ne me isplatat, zato ke naprajme poke acounti i na eden ke stignat pari sigurno, jas go garantiram toa, toa sto te interesira tebe e deka ti so sigurnost ke zemis pari

znaci jas go zemam rizikot na mene, na moj smetki odat parite moj podatoci ima za acountite i slicno... normalno za to so jas go zemam toj rizik ke zarabotam poke
(ako si zainteresiran da se otvori smetka na tvoe ime i da stigat pari na tvoe ime, togas ke mora vo zivo da se vidime, ama toa e sosema druga tema, sega zborama da ostaj pc uklucen )

znaci planiram da plakam nedelno, so to sto mozi i unapred da plakam, ili eventualno pred da pocnis da rabotis taja nedela da ti dam 20% a od koga ke zavrsis uste 80%
(sega tuka ima mn zaebanci mozis da ne pustis pc ova ona 300 nesta mozat da se slucat, ama kako i da ke se prefakame nekako)

za so tocno morame da se vidime (ako sakas normalno)

ke treba vo sk bilo kade samo sk da e, zs tamu sum jas
ili eventualno preky skype

so ke se bara do tebe:
-da imas soodveten PC ti treba nesto posilno, znaci cudoto ke raboti i na poslabi masini ama jas preporacvam barem dualcore so 4GB Ram
-da go uklucvas softverot kolku poke go ostavas da raboti tolku poke pari
-normalno ke treba da se vidime i da ti go instaliram cudoto
-startuvanjeto e mn ednostavno so dvoen klik se startova i tolku go ostavas
-ke dobivas nedelen izvestaj za to kolku si uspeal da zarabotis, ne odi 1sat = na 1$ , znaci kako so kazav mn zavisi od so kompjuter imas
isto taka zavisi i od internet konekcijata ako imas mn baven net mozi da se gubat podatoci i nema da ti gi racuna za odraboteni
-kako i da e moe iskustvo e deka so net od blizoo 8Mbit,na i3 cpu so 4GB ram vo prosek zemam 1$ za 1 sat
- ke si dobivas nedelna lista taka i ke mozis ako sakas da me testiras dali te lazam, t.e mozis da go ostaj uklucen 24 sati i ke vidis na izvestajot za toj den
kolkava e zarabotkata, naredniot nemoj ic da ne go uklucvas i ke vidis deka za toj den nemas nisto, na izvestajot so ke go dobies si pisi se nema lazenje

ako se pocni so ova(jas se nadevam ke se pocni, toa mi e celata , da pocni)
znaci ako pocnuva ke e od kaj 1vi mart
, ama do togas treba da se dogovorime za SE, znaci kolku luge ke sme, kako ke se plaka i slicno, ubav dogovor mora da ima

mn luge ke se otkazat od ova dzabe se prijavuvat jbg toa e moe iskustvo, znajs kako i jas bev skepticen na pocetok ko mi go kazaja ova
ama ko ke gi zemis prvite pari pocnuva za nisto da ne ti e gajle

ako mislis deka ke stanis milioner nemoj taka da mislis , znaci mesecno negde ke ti se soberat 100$-300$, mn zavisi od masinata
kolku pojak kompjuter tolku ke mozis da zemis poke, e sega nikoj ne ti zabranva da imas poke kompjuteri pa ako imas doma 10 kompjuteri
ke zemis najmalce 1000$

JAS:Брат вака првин, другарчево не се сложи бидејќи го рече следново:
Ova mozit da e botnet!
So to ti so ke go ostes PCto
tie tamu mozat da se piknat vo sekakvi raboti
i da naebite na krajot

Сепак мисалам дека се работи за биткоин ? а од тоа нема заработувачка зш бара јака графичка и нонстоп падват цени(нзн таму поени нешто).Адниме на мсн xxxxxxxxxxxxxxxxx ако сакаш па ке позборуваме малце.Инаку мојов процесор е 4 јадрен и можам да го оверклокувам +1GHz од фабричката вредност, и имам 8гб рам.

Поздрав

TOJ:abe uzivaj , ako se uklucis vo ova i da nemozis mirno da spies zs ke se mislis da ne zaglavis vo nesto..., nema smisla to za 150$ mesecno da ne spies 30 dena... uzivaj

ti vikam ova e malce hakiranje ama jbg i windowsot so go imam e nelegalna rabota i cel pc mi e so crakovan softwer pa uste nemam cueno da nekoj e kaznat za to...

uzivaj

JAS:bratce, daj ti adni me na msn pa ke vidam jas, a inace spored mene kreiranje na poveke akaunti ne e hakiranje , taka da iako vlzam vo biznisov ke vlezam edna nedela kolku da vidam ama dur ne napram saglam muabet ne bivat .Ajde pozz i cekam da me adnish

TOJ:ne e hack delot vo to so site ke imame ist akount... da da za to so vo parvo deka treba dase zborni ubo to fala bogu..

inace ako sakas izlezi vlezi da prajs to tesko, jas skav taka da probam na pocetok si rekov demek ajde da vidam dajte mi eden mesec pa poslem mozi ke prodolzam mozi ne, ama na prvo mi kazaja deka ili fati se naoro i igraj ili voosto ne se fakaj...

taka da razmislisi i ke zbornime pak ti velam vo zivo..., jas sega baram samo zainteresirani tolku, pa poslem ke prajme muabet ako te bendisa arno ako ne jbg

Ni me adna ni skajp ni nisto..

Fmfob

read-only
3 јануари 2011
6
1
Epa vaka eden kup luge gledam deka pisat vaka taka, jbg be luge ova bese samo ponuda.

Prvo za ova vie nemozite da zaglavite ama jas da mozam da podzaglavam posto se e na moe ime.

Vtoro ova ke pocni na 1vi mart so 5-6 luge so koj jas uspeav vo ovaj period nekako fino da se razberam i da iskontaktiram.

Treto jas nemozam tuku taka da se vpustam vo kontakto so luge so prv muabeto so mi go prat e "ama slusaj mene mi e strav da ne ova da ne ona..." epa koga ti e strav sedi si na strana ova ne e za tebe. Mene ne mi e strav i jasno mi e deka site pari so gi imam zemeno se nelegalni. Ne sum ni prv ni edinstveno so zarabotva nelegalno.

mene ne mi se problem da gi kupam kompjuterite i da si zarabotvam bez da spodelam pari so nikoj drug, mene edinstven problem mi e to so mi treba da imam mn IP adresi i toa mora da se dinamicki..., isto taka kolku na poke razlicni lokacii tolku poubo to e fintata na ova so go pravime, zato ova se siri, taka me kontaktiraja mene taka kontaktiram i jas

ima luge so se plasat da spustat film od torent posto e nelegalno epa mene ne mi e
ima luge so se plasat za AKTA jas ne se plasam jbg ako me fatat me fatat

zatoa ve molam
site onie so se uplaseni za toa da ne gi fatat ako naprat nesto nelegalno neka ne me spamirat, ovaa rabota ne e za takvi luge i jas nejkam nikoj da go piknam vo nesto vo koe toj nesaka da bide uklucen, a najmalce od se sakam da rabotam so luge koi celo vreme ke se uplaseni da ne se sluci nesto....

luge ednostavno e, ova ne e kopletno legalno zatoa site batinja so ne gi boli k** za toa , neka mi pisat, drugite neka svatat deka ovaa rabota ne e za niv

Pozdrav

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно