kirev
senior
- 31 мај 2010
- 9.060
- 7.734
И мене ми е така логично.Да, ако не ти е скршена.
Мислењето е автоматски споено:
Да, ако не ти е скршена.
И мене ми е така логично.
И мене ми е така логично.Да, ако не ти е скршена.
Да, ако не ти е скршена.
Dali se dobri boljerite na tinginkx i dali nekoi ima od 60 litri vertikalen da mi kaze kolku e visok zaedno so plastikata dole kade sto se vrzuva strujata
Нема таков. Најдобар за во скопје е Омекнувач на водата пред било кој бојлер. Има таква тема.Кажете ми кој е најдобар бојлер за во Скопје ?
mangas.com.cy
Дечки мислење за бојлеров? Midea океј се како бренд? Пандан Ariston е 8000 поскап од овој. Midea D80-20ED6
И Кипар. Туку пробај без (W). Може да значи боја или каде се монтира и сл.малце чудно ми е што за овој мидеа модел нема нигде информации онлајн, освен на Малдиви еден сајт
![]()
Модел:
Midea DSF55EA1(W)
По ФБ ги нудат истите и за 800/900 денари.гледам ги има истите на пазар за џабалак.
Не ви е страв да не ве удри струја од тие евтините? Или нема опасност? Сериозно прашувам, не се мајтапам
Излегоа ли за нив различни „млазници“? Таа што доаѓа со нив има глуп млаз како повеќе прскалки и не можев да монитрам онакво ситно сито за да не прска зашто беше некоја бош димензија.греачот е у посебен дел, електрониката е во посебен дел. Фактички електрониката не допира со вода никогаш. Исто можеш да го одвртиш капачето и да го исчистиш од песок ако има. Јас еве не сум имал потреба до сега тоа да го правам, иако ја имам чешмата едно 7-8 месеци. А со старите бојлери имав константни проблеми со жици горење и слично. Да ти се смачи и бојлер и све.
Нешто што направил Кинез за ти да го купиш 800 ден. при што повеќе раце собрале маржа и направиле профит... Основниот дизајн сигурно е пристоен и функционален, но што ивици скратил Кинезот за да го продаде за 5 долари на првиот трговец и тоа кај тебе да дојде за 13-14 долари?Не ви е страв да не ве удри струја од тие евтините? Или нема опасност? Сериозно прашувам, не се мајтапам
имаш некој систем за третман за вода? само тоа ме секира со ваквие, не гледам за чистење како се отвараат и дал има можност за лесно чистење.Нешто што направил Кинез за ти да го купиш 800 ден. при што повеќе раце собрале маржа и направиле профит... Основниот дизајн сигурно е пристоен и функционален, но што ивици скратил Кинезот за да го продаде за 5 долари на првиот трговец и тоа кај тебе да дојде за 13-14 долари?
Јас за вакви работи не се заебавам.
Кујнскиот бојлер имам обичен/класичен, во план ми да го менувам со проточен кога ќе имам време за менувањето... Вакво ќе земам:
![]()
10К не се малку, ама ова не се купува секоја година и имаш мир на умот дека е направено по сите стандарди. Башка е многу помоќно од тие вградените во чешми, ќе се користи на мал процент од моќноста, и ќе има многу подолг животен век. Подели ги тие 10К на 10-20 години колку што би требало да го користиш, и кажи ми дека годишната сума е многу пари.
NET ROUTER WIRELESS DUAL BAND AC1200 4G LTE CUDY LT500D, w/4 antennas, 1x WAN/LAN port, 3x LAN ports, LT500D
3.950,00 ден
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 WHITE (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A3
4.030,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Brown switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M3
5.450,00 ден
KEYBOARD WRIST REST SILICON KEYCHRON K10 Pro/Q6/Q6 Pro/Q14 Pro/V6, Black, PR52
970,00 ден
NET ACCESS POINT CUDY AP1300E WALL, Gigabit Ethernet PoE, AP1300E WALL
2.770,00 ден
VGA GIGABYTE RTX 5090 AORUS MASTER 32GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N5090AORUS M-32GD
244.350,00 ден