Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Најдобар бојлер кај нас

kirev

senior
31 мај 2010
9.060
7.734
Да, ако не ти е скршена.
Мислењето е автоматски споено:

Да, ако не ти е скршена.
И мене ми е така логично.
Мислењето е автоматски споено:

И мене ми е така логично.

GoranGoran

read-only
26 ноември 2023
9
0
Dali se dobri boljerite na tinginkx i dali nekoi ima od 60 litri vertikalen da mi kaze kolku e visok zaedno so plastikata dole kade sto se vrzuva strujata

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Нема најдобар бојлер за Скопје.. незнам зошто ама премногу каменец фаќа водата во Скопје!
Иначе за најдолготраен, правилен избор ти е да е ПРОХРОМ! независно која марка е, битно да е ПРОХРОМ! Барем ке си немаш мака од дупење и слични корозии.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.080
6.014
Кажете ми кој е најдобар бојлер за во Скопје ?
Нема таков. Најдобар за во скопје е Омекнувач на водата пред било кој бојлер. Има таква тема.
Инаку проточен BOSCH или VAILLANT, ама треба да имаш трофазна струја и ултра дебел кабел до местото.

Се друго ќе се запечува од креч максимално. Од обичните ако сакаш јас лично би зел 150л бојлер со најслаб греач на пример Бош Троник 150л со 2KW греач. Со цел да може што помалку да загрева и да прави кавитација греачот околу него. А големата литража ќе овозможи да не треба да се прави водата во него претопла, и колку толку да е поладна. Ама секако ќе се запече и тој за неколку години. Неизбежно е. Мора омекнувач на вода за Скопје.

kolesk

lurker
6 февруари 2016
765
1.186
Ни кавитација, ни мавитација. На 2 години, ќе купиш греач 700денари, и ќе смениш. Чим ја неписмен го сменив за 1саат, значи можат и сите.

kloki

hello world
24 јули 2015
330
74
кој омекнувач за вода препорачувате за набавка цена монтажа самостојно или мајстор или ако има на темата за мал и голем бојлер

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Screenshot_2023-12-12-11-28-12-437_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
Имаш вакви нешта..мада незнам колку ке ти помогне нештово....

Иначе кај еден другар Скопје, (незнам од каде го имаше земено) големо како казанче беше, мислам дека 3/4 литри беше. И имаше канистер во кој се тураше СОЛ ЗА ВО МАШИНА ЗА САДОВИ!! и имаше некој си 2 филтри со некој сонди кој работеа на адаптер од 12в.
Сега скоро, кога бев рековме да го отвориме бојлерот, дури ниту зелено на греачот немаше фатено..

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.198
1.208
Скопје
Има некој искуство со овие филтри? Другар земал и уште не му е монтиран, а сакам да земам и јас за проба, околу 900 денари за отприлика 400 перења пишува
IMG_1145.jpeg

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10
Добри се смоливе за омекнување ама повише пари ке дадеш на нив отколку да си купуш нов бољер. Тоа внатре е потрошен материјал и во Скопје многу брзо се троши.

Имав на времето за аквариум системи и кај мене во Аеродром имаше 350 - 450 TDS. So 3 степенов RO апарат ја спушташе до 30-40 TDS и после со смола до 0. Сега си имам 6 степенов RO апарат и за вода за пиење брка работа.

Igordobro

hello world
14 октомври 2018
76
15
некој искуство со мидеа мини проточен бојлер за во кујна?
Го најдов на кипарски сајт со детално инфо, за таа цена топ изгледа

Модел: Midea DSF55EA1(W)​

Последна промена:

k3rnel

read-only
10 октомври 2017
5
2
Најквалитетен бојлер е тој шо кје ти се погоди, како и секоја останата бела техника.. и од 1000 да купиш ако е чкарт џабе.

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.165
3.216
Струмица
Дечки мислење за бојлеров? Midea океј се како бренд? Пандан Ariston е 8000 поскап од овој. Midea D80-20ED6
Мавај транслејт и читај. Обично кога барам ривјуа за производ шо го има кај нас, го наоѓам на Emag. (.ro/.bg)

Igordobro

hello world
14 октомври 2018
76
15
малце чудно ми е што за овој мидеа модел нема нигде информации онлајн, освен на Малдиви еден сајт

Модел:
Midea DSF55EA1(W)

kirev

senior
31 мај 2010
9.060
7.734
малце чудно ми е што за овој мидеа модел нема нигде информации онлајн, освен на Малдиви еден сајт

Модел:
Midea DSF55EA1(W)
И Кипар. Туку пробај без (W). Може да значи боја или каде се монтира и сл.

kirev

senior
31 мај 2010
9.060
7.734
Не ви е страв да не ве удри струја од тие евтините? Или нема опасност? Сериозно прашувам, не се мајтапам

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.255
2.690
Не ви е страв да не ве удри струја од тие евтините? Или нема опасност? Сериозно прашувам, не се мајтапам

греачот е у посебен дел, електрониката е во посебен дел. Фактички електрониката не допира со вода никогаш. Исто можеш да го одвртиш капачето и да го исчистиш од песок ако има. Јас еве не сум имал потреба до сега тоа да го правам, иако ја имам чешмата едно 7-8 месеци. А со старите бојлери имав константни проблеми со жици горење и слично. Да ти се смачи и бојлер и све.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
греачот е у посебен дел, електрониката е во посебен дел. Фактички електрониката не допира со вода никогаш. Исто можеш да го одвртиш капачето и да го исчистиш од песок ако има. Јас еве не сум имал потреба до сега тоа да го правам, иако ја имам чешмата едно 7-8 месеци. А со старите бојлери имав константни проблеми со жици горење и слично. Да ти се смачи и бојлер и све.
Излегоа ли за нив различни „млазници“? Таа што доаѓа со нив има глуп млаз како повеќе прскалки и не можев да монитрам онакво ситно сито за да не прска зашто беше некоја бош димензија.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.476
SK
Нешто што направил Кинез за ти да го купиш 800 ден. при што повеќе раце собрале маржа и направиле профит... Основниот дизајн сигурно е пристоен и функционален, но што ивици скратил Кинезот за да го продаде за 5 долари на првиот трговец и тоа кај тебе да дојде за 13-14 долари?

Јас за вакви работи не се заебавам.
Кујнскиот бојлер имам обичен/класичен, во план ми да го менувам со проточен кога ќе имам време за менувањето... Вакво ќе земам:

10К не се малку, ама ова не се купува секоја година и имаш мир на умот дека е направено по сите стандарди. Башка е многу помоќно од тие вградените во чешми, ќе се користи на мал процент од моќноста, и ќе има многу подолг животен век. Подели ги тие 10К на 10-20 години колку што би требало да го користиш, и кажи ми дека годишната сума е многу пари.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.027
1.842
Скопје
Нешто што направил Кинез за ти да го купиш 800 ден. при што повеќе раце собрале маржа и направиле профит... Основниот дизајн сигурно е пристоен и функционален, но што ивици скратил Кинезот за да го продаде за 5 долари на првиот трговец и тоа кај тебе да дојде за 13-14 долари?

Јас за вакви работи не се заебавам.
Кујнскиот бојлер имам обичен/класичен, во план ми да го менувам со проточен кога ќе имам време за менувањето... Вакво ќе земам:

10К не се малку, ама ова не се купува секоја година и имаш мир на умот дека е направено по сите стандарди. Башка е многу помоќно од тие вградените во чешми, ќе се користи на мал процент од моќноста, и ќе има многу подолг животен век. Подели ги тие 10К на 10-20 години колку што би требало да го користиш, и кажи ми дека годишната сума е многу пари.
имаш некој систем за третман за вода? само тоа ме секира со ваквие, не гледам за чистење како се отвараат и дал има можност за лесно чистење.

Го имам инаку истово веќе година дена, до сега нема проблеми, ама пошто ми е врзано директ на скопка малце .. ќе видиме како ќе тера.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно