Што е финален заклучок, дали работи тетеринг на Lyca? Малку ќе е дилбрејкер ако го имаат блокирано, барем за намената за која ми треба.
Незнам како би го блокирале тетерингот. Го прочитав постот за тетерингот, ама мислам дека не е до операторот тоа што не работел тетерингот.
Двојник?
Што е финален заклучок, дали работи тетеринг на Lyca? Малку ќе е дилбрејкер ако го имаат блокирано, барем за намената за која ми треба.
Да два броја захефтани еден со друг.
Си функционира тетеринг без проблеми.
Мислиш ако го портираш бројот од Лајка у ВИП? Ако да, можеш да го задржиш префиксот 079.Па и имаш право. Се прашувам дали ако сакам да правам договор со Телеком/ВИП ќе можам да си го задржам бројот со 079 префикс?
Sent from my Le X522 using Tapatalk
*137# Ама само пакетот ти го кажва, но не и преостанатиот интернет.Земав бројче од Lyca и со кредитот од 100 активирав 2GB NET. Ми даде бројче за проверување на интернет состојба ама не го запамтив. Да не го знае некој?
Грешка си, еве си покажува уште колку имам.*137# Ама само пакетот ти го кажва, но не и преостанатиот интернет.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Хмм, интересно. Кај мене си седи на 1024МБ, а имам потрошено околу 300МБ.Грешка си, еве си покажува уште колку имам.![]()
Ако активирам интернет пакет 2гб за 99 ден и го потрошам за 3-4 дена, дали веднаш можам повторно да активирам интернет пакет или треба да чекам да помине некој одреден временски период, во смисла на секои 7 дена, месец итн.?na neogranicenite paketi nese naplajka vospostavuvajne povik, 384,i 524 isto taka i kaj drugite pomali paketi NE, no toa posle iskoristuvajne na vklucenite minuti vo sekoj od paketite prodolzuvas na cena 1.9+3.9den> Primer na paketot 199den Lyca mini, 100min+100 sms +3gb-posle ova si plajkas toa e se i kako sto spomnavte pripejd e koga sakas ne koristis-jas na dual sim tel, si teram go potrosiv netot na vip i prioritetna ja stavam sim2- Lyca i teram od lyca net. toa e se,
Ако е месечен треба цел месец ако е неделен цела недела не можи ко дџавест да активираш да го потрошиш па пак да го реактивираш тоа не ме бендисваАко активирам интернет пакет 2гб за 99 ден и го потрошам за 3-4 дена, дали веднаш можам повторно да активирам интернет пакет или треба да чекам да помине некој одреден временски период, во смисла на секои 7 дена, месец итн.?
Првиот месец имаш 1 гб што не ти го прикажува е гратис. затоа ти стојат мб-тите. кај мене си покажува ок.Хмм, интересно. Кај мене си седи на 1024МБ, а имам потрошено околу 300МБ.
Ако е месечен треба цел месец ако е неделен цела недела не можи ко дџавест да активираш да го потрошиш па пак да го реактивираш тоа не ме бендисва
Испратено од Lenovo A2020a40 преку IT.mk форум апликација
И џабест е исто, се чека да помине цела недела.Ако е месечен треба цел месец ако е неделен цела недела не можи ко дџавест да активираш да го потрошиш па пак да го реактивираш тоа не ме бендисва
Испратено од Lenovo A2020a40 преку IT.mk форум апликација
Vo Lyca ako go potrosis soobrajkajot od telkovniot mesec ako si na mesecn paket, mozes i na ne isteceni 30 denovi da aktiviras no razlicen od postoeckiot PR; ako si aktiviral DATA S- 2gb i gi potrosis25denovi mozes da aktiviras data Xs 1gb i k imas+1gb i novi 30 denovi,И џабест е исто, се чека да помине цела недела.
A дали може на пример сум имал активирано DATA S- 2gb, го потрошувам за 20 дена и да активирам некој пакет со повеќе сообраќај?Vo Lyca ako go potrosis soobrajkajot od telkovniot mesec ako si na mesecn paket, mozes i na ne isteceni 30 denovi da aktiviras no razlicen od postoeckiot PR; ako si aktiviral DATA S- 2gb i gi potrosis25denovi mozes da aktiviras data Xs 1gb i k imas+1gb i novi 30 denovi,
MOZE, ne moza samo istiot paket da go obnovis duri ne pominat30 dena drug moze, pomal pogolem kako sakas ti,A дали може на пример сум имал активирано DATA S- 2gb, го потрошувам за 20 дена и да активирам некој пакет со повеќе сообраќај?
TTL кај пакетите што доаѓаат од уредите поврзани на телефонот, ке се помали за уште една вредност. 57 пример на твојот мобилен, 56 од другите телефони. Мислам дека ова е главниот начин како се блокира тетеринг (најлогиченНезнам како би го блокирале тетерингот. Го прочитав постот за тетерингот, ама мислам дека не е до операторот тоа што не работел тетерингот.
TTL кај пакетите што доаѓаат од уредите поврзани на телефонот, ке се помали за уште една вредност. 57 пример на твојот мобилен, 56 од другите телефони. Мислам дека ова е главниот начин како се блокира тетеринг (најлогичен).
Да ама нели хоповите измеѓу ISP и мобилниот се речиси секогаш константи, мислам на мрежата на операторот. Ако оваа вредност се измести тогаш нели би детектирал тетеринг, рутерот што е на излез кај ISP-то?Nope, TTL вредност не е нешто што можеш да речеш дека секогаш е толку. Плус некој хоп може да го намали ТТЛ-от и за повеќе од еден. Плус ТТЛ можеш да си го конфигурираш на ниво на ОС. Многу варијабли има кај него.
Да ама нели хоповите измеѓу ISP и мобилниот се речиси секогаш константи, мислам на мрежата на операторот. Ако оваа вредност се измести тогаш нели би детектирал тетеринг, рутерот што е на излез кај ISP-то?
Не тоа е во ред. Велам нели е можно, пакетите пред да стигнат до тајм и гугл, да бидат пресретнатните од edge рутер на операторот(којшто знае колку хопови има до телефон) и да детектира тетеринг. Пример од мене до еден предавател има 1 хоп, од тој предавател до друг рутер има друг хоп, и така бројот на хопови да е фиксен до Edge рутер на операторот. Значи сообраќајот да се надгледува во сопствена мрежа и пред излегување да се направи проценка дали има тетеринг или нема.Nope, TTL не е фиксна вредност. Еве ти пример со пинг од ЛТЕ до гоогле и тајм.мк и од 3г на гоогле. Секаде е различен ТТЛ.
Не тоа е во ред. Велам нели е можно, пакетите пред да стигнат до тајм и гугл, да бидат пресретнатните од edge рутер на операторот(којшто знае колку хопови има до телефон) и да детектира тетеринг. Пример од мене до еден предавател има 1 хоп, од тој предавател до друг рутер има друг хоп, и така бројот на хопови да е фиксен до Edge рутер на операторот. Значи сообраќајот да се надгледува во сопствена мрежа и пред излегување да се направи проценка дали има тетеринг или нема.
Мислам дека сеуште не може онлајн да се надополни,а во Никофон можеш да си надополниш исто така и во трафики има ваучериИма некој надополнето на Lyca преку интернет? Мене ми вика невалиден број на картичка.. Може ли во Никофон да се надополни?
Бесплатна достава
RAM DDR4 32GB (1x32GB) 3200MHz Kingfast Black KF3200DDCD4-32GB
15.050,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA LINK 3-01, 2xMIC, USB-C, Lightning, 3.5mm, Black, BOYA LINK 3-01
8.200,00 ден
Бесплатна достава
CABLES MONITOR HDMI M-M 3M Secomp, 11.99.5543-10
230,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CPU ARCTIC Freezer 36-S (SINGLE FAN) Intel LGA1700, LGA1851/AMD AM5, AM4, ACFRE00194A
1.590,00 ден
Бесплатна достава
SSD 2,5" 1TB SILICON POWER A55 SP001TBSS3A55S25
8.200,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X20 CM - KM01 PINK
1.970,00 ден