Не менувај оператор! Смени стан!Сигурно нема да донесат, баш напротив, мењаат лан со доксис, така да за извесно време (година/две/три) сите ке бидат на доксис и аплоад од макс 2/3/5 Мбпс и тоа само во луксузните пакети. И јас сум во лан зона моментално, ама се селам во стан кој е во доксис и малце ми паѓа тешко тоа, ама јеби га.
Се случува често и кај мене.Пред некој ден зборејќи на телефон, на неколку пати се смеша линијата со друга линија. Како што зборам, од еднаш слушам на дел од секундата машки глас, едно 5-6 пати, и тоа како он да е на линијата, па после тоа и девојк една. Се беше неразбирливо, бидејќи траеше многу кратко.
И друг случај, демек кога зборуваш и си го слушаш гласот како ехо на твојот телефон, демек си прислушкуван. Така зборев еднаш, и на другата линија ми се пожалија дека имало ехо, и уз зборење кажа " поздрав до оној кој што нема попаметна работна и не прислушкува", после неколку секунди го снема ехото.А и кај себе кога сум приметувал дека го има, го има нонстоп, цел разговор :/ Незнам колку ова држи вода ама... :/
Почекај CD со снимки во некоја наредна бомбаПред некој ден зборејќи на телефон, на неколку пати се смеша линијата со друга линија. Како што зборам, од еднаш слушам на дел од секундата машки глас, едно 5-6 пати, и тоа како он да е на линијата, па после тоа и девојк една. Се беше неразбирливо, бидејќи траеше многу кратко.
И друг случај, демек кога зборуваш и си го слушаш гласот како ехо на твојот телефон, демек си прислушкуван. Така зборев еднаш, и на другата линија ми се пожалија дека имало ехо, и уз зборење кажа " поздрав до оној кој што нема попаметна работна и не прислушкува", после неколку секунди го снема ехото.А и кај себе кога сум приметувал дека го има, го има нонстоп, цел разговор :/ Незнам колку ова држи вода ама... :/
Може операторот ако сака или ако има потреба генерално да го шалта говорниот сообраќај кон една или друга технологија, тоа не е проблем, така да за разговори 2г, за дата 3Г нема смисла... ама дека тоа може да се подеси перфектно баш за секој поединечен корисник, на секое место и во секое време, не може... А па дека баш вработените во операторот знаат баш на кое место какви проблеми имаат корисниците...генерално знаат, ама не баш за секаде. Тоа што е поголем проблем, каде што има повеќе засегнати корисници, може да се види и корегира брзо, она каде што е поединечен проблем пак и не. Често за да се оправи корисничкото искуство на еден корисник ќе се зезне на некој друг, па тука е секогаш баланс/оптимизација, да оправиш еден, да зезнеш тројца и не е некоја финта. Генерално, кај 3Г то ова е најизразено, ако на конкретно место нема доминантна 3Г ќелија, туку има 2-3-5 со приближно исто ниво на сигнал, 3Г-то е чорба, едноставно таква е WCDMA технологијата, и затоа советуваат да се префрлиш на 2Г.Јас денеска бев да поднесам приговор за квалитетот на Оне и нормално од контакт центар ми рекоа мора во салон, одам во салон ми рекоа а пријавивте ли во контакт центар, јас бев упорен дека сакам да дадам приговор, и после 10тина минути договарање со шефот, и наводно кочење на системот не давал опции, момакот извади една испринтана процедура од 20 страни и почна да чита и да формира приговор и притоа ми рече: ама ова ке потрае... Е сеа јас за среќа имав слободно време и цврсто донесена одлука да поднесам приговор си почекав си кажам што да пишат во пријавата и све остало и за само 25 минути имав приговор! Јееее!!!
После саат време ми се јави една мома од контакт центаро нивни и почна истата прикаска т.е.:
1. Да не е до телефонот?
2. А каде ви се случува ова? Да не нема таму мрежа?
3. А во движење?
4. А што телефон имате?
5. А како тоа ви прекинува?
6. ...
Уште да ме прашаше да не работам во рудник, па таму нормално е да нема мрежа!!!
После едно 7-8 мин му убедуваше дека ако сакам да правам разговори треба да користам 2Г, ако сакам да сурфам треба 3Г. Јас и реков ти не си нормална, во 2015та да ме убедуваш дека треба да користам 2Г и дека секогаш кога ке ми треба интернет да влезам низ лавиринтот од менијата и да вклучам 3Г. На тоа она ми вика ама не така господине, во телефоот доберете за разговори да користи 2Г а за дата да користи 3Г, ја и велам неможе телефонот тоа да го прави, или користи 2Г или 3Г, после што имаше едно убедување од нејзина страна дека нејзе телефонот и бил така наместен и она немала никакви проблеми, дека постојат такви сетинзи (facepalm). Јас ја замолив да не ме убедува дека тоа постои и дека телефонот или користи 2Г или користи 3Г.
После сето ова, она ми рече, ајде ве молам ставете го на 2Г и користете го така 24 часа, да видиме дали е тоа проблемот, јас и реков во ред, ке го направам тоа, ама вие мене ми продавате 3Г па дури и непостоечко 4Г, неможе да барате од мене да го користам телефонот на 2Г, затоа што, види мајката, јас сум сакал па и разговори да правам преку телефонот.
Искрено не очекувам дека нешто ке се промени, т.е. сигурно ке ми го одбијат приговорот, ама ете, сакав да си се пожалам, а штознам, можеби и до аек ке се пожалам. Незнам за вас, ама мене телефонот ми е наместен на prefer 3G и очекувам да работи, а у принцип имам околу 25-30% повици кои се сиполнети со сецкање, со прекини, нечујност и ред други работи. Уствари најмногу се напињам кога ке ми треба да завршам некоја работа и сум кнап и тогаш сите повици ке ме јебат.
и така...
One има подообар интернет на водно од т-ебале, посебно од средно водно до пантелејмон. Инаку крадат и едните и другите.До сега сум на One prepaid и сакам да се префрлам, ме нервираат веќе.
Активирам неделен нет трошам над лимитот, ми стига порака дека ми е потрошен пакетот, и исто така дека сметката е истрошена до нула, тие копилиња праќаат пораки после неколку дена за да истрошам нет, и уште не признаваат проговор а ме тераат на сметка да идам на секое идење коа ставам кредит. Исто така интернетот апсолутно не фаќа: на отворено, на водно, во било кој парк, 70% од аеродром итн.
Е сеа сакам да се префрлам каде што ќе имам добар интернет, мрежата на VIP ич не ми одговара така да ќе морам да идам со T-Mobile освен ако нема некој си нов оператор. Башка сакам да идам на пакетот Play Extra за 1,199 ден што е.
Како сте задоволни од 4G на T-Mobile?
Дали ќе можам број од One Prepaid на T-Mobile Postpaid да префрлам и ако не сум задоволен од T-Mobile, бројот да си го вратам назад?
Дали можам да го земам тој пакет без договор на време. Да можам кога сакам да го исклучам, или пак тие цени се на 10 години договор?
Како сте overall задоволни од T-Mobile?
Кај мене понекогаш знае и на т-ебале да го прави ова. Потврдено е дека проблемот се решава со 2G за муабет и 3G за интермец.Јас денеска бев да поднесам приговор за квалитетот на Оне и нормално од контакт центар ми рекоа мора во салон, одам во салон ми рекоа а пријавивте ли во контакт центар, јас бев упорен дека сакам да дадам приговор, и после 10тина минути договарање со шефот, и наводно кочење на системот не давал опции, момакот извади една испринтана процедура од 20 страни и почна да чита и да формира приговор и притоа ми рече: ама ова ке потрае... Е сеа јас за среќа имав слободно време и цврсто донесена одлука да поднесам приговор си почекав си кажам што да пишат во пријавата и све остало и за само 25 минути имав приговор! Јееее!!!
После саат време ми се јави една мома од контакт центаро нивни и почна истата прикаска т.е.:
1. Да не е до телефонот?
2. А каде ви се случува ова? Да не нема таму мрежа?
3. А во движење?
4. А што телефон имате?
5. А како тоа ви прекинува?
6. ...
Уште да ме прашаше да не работам во рудник, па таму нормално е да нема мрежа!!!
После едно 7-8 мин му убедуваше дека ако сакам да правам разговори треба да користам 2Г, ако сакам да сурфам треба 3Г. Јас и реков ти не си нормална, во 2015та да ме убедуваш дека треба да користам 2Г и дека секогаш кога ке ми треба интернет да влезам низ лавиринтот од менијата и да вклучам 3Г. На тоа она ми вика ама не така господине, во телефоот доберете за разговори да користи 2Г а за дата да користи 3Г, ја и велам неможе телефонот тоа да го прави, или користи 2Г или 3Г, после што имаше едно убедување од нејзина страна дека нејзе телефонот и бил така наместен и она немала никакви проблеми, дека постојат такви сетинзи (facepalm). Јас ја замолив да не ме убедува дека тоа постои и дека телефонот или користи 2Г или користи 3Г.
После сето ова, она ми рече, ајде ве молам ставете го на 2Г и користете го така 24 часа, да видиме дали е тоа проблемот, јас и реков во ред, ке го направам тоа, ама вие мене ми продавате 3Г па дури и непостоечко 4Г, неможе да барате од мене да го користам телефонот на 2Г, затоа што, види мајката, јас сум сакал па и разговори да правам преку телефонот.
Искрено не очекувам дека нешто ке се промени, т.е. сигурно ке ми го одбијат приговорот, ама ете, сакав да си се пожалам, а штознам, можеби и до аек ке се пожалам. Незнам за вас, ама мене телефонот ми е наместен на prefer 3G и очекувам да работи, а у принцип имам околу 25-30% повици кои се сиполнети со сецкање, со прекини, нечујност и ред други работи. Уствари најмногу се напињам кога ке ми треба да завршам некоја работа и сум кнап и тогаш сите повици ке ме јебат.
и така...
поднеси приговор преку контакт центар дека ненавремено те известуваат прво ќе те мотаат да одиш во салон ама напни и ќе ти дозволат и од старт најави дека ако те одбијат ќе се жалиш во аек.До сега сум на One prepaid и сакам да се префрлам, ме нервираат веќе.
Активирам неделен нет трошам над лимитот, ми стига порака дека ми е потрошен пакетот, и исто така дека сметката е истрошена до нула, тие копилиња праќаат пораки после неколку дена за да истрошам нет, и уште не признаваат проговор а ме тераат на сметка да идам на секое идење коа ставам кредит. Исто така интернетот апсолутно не фаќа: на отворено, на водно, во било кој парк, 70% од аеродром итн.
Е сеа сакам да се префрлам каде што ќе имам добар интернет, мрежата на VIP ич не ми одговара така да ќе морам да идам со T-Mobile освен ако нема некој си нов оператор. Башка сакам да идам на пакетот Play Extra за 1,199 ден што е.
Како сте задоволни од 4G на T-Mobile?
Дали ќе можам број од One Prepaid на T-Mobile Postpaid да префрлам и ако не сум задоволен од T-Mobile, бројот да си го вратам назад?
Дали можам да го земам тој пакет без договор на време. Да можам кога сакам да го исклучам, или пак тие цени се на 10 години договор?
Како сте overall задоволни од T-Mobile?
UPS 650VA / 360W POWERWALKER VI 650 SH, 2xSHUKO, USB, RJ11, 10120048
4.460,00 ден
WEB CAMERA ELGATO FACECAM 4K STUDIO USB TYPE C, Black, 10WAF9901
15.260,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020292-EU
8.210,00 ден
USB Flash Drive 3.2 Gen1 64GB KINGSTON DATA TRAVELER EXODIA G2, BLACK, DTXG2/64GB
450,00 ден
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 4x male, White, ZUAD-1633
380,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750x MODULAR 80 PLUS GOLD, ATX 3.1& PCIe5.1, BLACK, CP-9020285-EU
9.120,00 ден