Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Мобилни Оператори во Македонија - Искуства, забелешки, коментари

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-2500k (4.6Ghz OverClocked) + Corsair H80i
Motherboard
Asus Sabertooth P67 B3 Rev 3.0 TUF Military-Grade
Storage
Samsung 840 pro 256 GB + WD5000AAKX SATA3 500GB Blue
PSU
Chieftec APS-650CB A-135 80PLUS
RAM
Kingston Hyper X Genesis 2X4GB DDR3 1866Mhz Dual-Channel
Video card
Asus Radeon R9 290 4GB + NZXT KRAKEN G10 & Corsair H55
Case
Cooler Master CM Storm Trooper
Mouse
Corsair Vengeance m95 White
Keyboard
Cooler Master Storm Trigger Z Cherry Mx Brown
Audio
Marantz PM6005 + Wharfedale Diamond 9.6
Monitor
Dell UltraSharp U2414H 24''
OS
Windows 10 Pro X64

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-2500k (4.6Ghz OverClocked) + Corsair H80i
Motherboard
Asus Sabertooth P67 B3 Rev 3.0 TUF Military-Grade
Storage
Samsung 840 pro 256 GB + WD5000AAKX SATA3 500GB Blue
PSU
Chieftec APS-650CB A-135 80PLUS
RAM
Kingston Hyper X Genesis 2X4GB DDR3 1866Mhz Dual-Channel
Video card
Asus Radeon R9 290 4GB + NZXT KRAKEN G10 & Corsair H55
Case
Cooler Master CM Storm Trooper
Mouse
Corsair Vengeance m95 White
Keyboard
Cooler Master Storm Trigger Z Cherry Mx Brown
Audio
Marantz PM6005 + Wharfedale Diamond 9.6
Monitor
Dell UltraSharp U2414H 24''
OS
Windows 10 Pro X64
Еве од PC, http://www.speedtest.net/my-result/4378158005
Sweet, мош ќе го прочитаат ова blizoo па ќе донесат ...
А секогаш постои и опцијата да не го прочитаат и не донесат :)

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.169
18.783
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Сигурно нема да донесат, баш напротив, мењаат лан со доксис, така да за извесно време (година/две/три) сите ке бидат на доксис и аплоад од макс 2/3/5 Мбпс и тоа само во луксузните пакети. И јас сум во лан зона моментално, ама се селам во стан кој е во доксис и малце ми паѓа тешко тоа, ама јеби га.

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Сигурно нема да донесат, баш напротив, мењаат лан со доксис, така да за извесно време (година/две/три) сите ке бидат на доксис и аплоад од макс 2/3/5 Мбпс и тоа само во луксузните пакети. И јас сум во лан зона моментално, ама се селам во стан кој е во доксис и малце ми паѓа тешко тоа, ама јеби га.
Не менувај оператор! Смени стан! :D Ова е мотото на Т- мобиле :D

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Ех да бе да, Т-Ебале ќе те прислушуваат све живо диво ;)
Инаку немам доверба на Т-Мобиле.

The_Real_Vojvoda

poweruser
26 октомври 2012
2.151
3.443
Скопје
The_Real_Vojvoda's setup  
Processor & Cooler
i7 4790k @4.5ghz - 1.2v || Noctua D14
Motherboard
Asus z97-A
Storage
OCZ Vector 128gb (OS) + Samsung 840 pro 512gb + WD Blue 320gb + WD Blue (EZEX) 1TB
PSU
Antec TPC 650w 80+ Gold
RAM
2x8gb DDR3 G-Skill Sniper CL11 @2400mhz
Video card
XFX RX 580 GTS
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum/Logitech G400S/Logitech mx310
Keyboard
Asus Strix Tactic Pro ( CherryMX Brown)
Audio
E-MU 0202 + Marantz sr5500 + DIY speakers + Eltax Atomic A 10 sub + SteelSeries 9h
Monitor
Dell U2414H 1080p @74hz
OS
Windows 10 Enterprise LTSB
Пред некој ден зборејќи на телефон, на неколку пати се смеша линијата со друга линија. Како што зборам, од еднаш слушам на дел од секундата машки глас, едно 5-6 пати, и тоа како он да е на линијата, па после тоа и девојк една. Се беше неразбирливо, бидејќи траеше многу кратко.
И друг случај, демек кога зборуваш и си го слушаш гласот како ехо на твојот телефон, демек си прислушкуван. Така зборев еднаш, и на другата линија ми се пожалија дека имало ехо, и уз зборење кажа " поздрав до оној кој што нема попаметна работна и не прислушкува", после неколку секунди го снема ехото. :) А и кај себе кога сум приметувал дека го има, го има нонстоп, цел разговор :/ Незнам колку ова држи вода ама... :/

STEFF

user
4 јули 2013
1.387
2.162
Скопје
Пред некој ден зборејќи на телефон, на неколку пати се смеша линијата со друга линија. Како што зборам, од еднаш слушам на дел од секундата машки глас, едно 5-6 пати, и тоа како он да е на линијата, па после тоа и девојк една. Се беше неразбирливо, бидејќи траеше многу кратко.
И друг случај, демек кога зборуваш и си го слушаш гласот како ехо на твојот телефон, демек си прислушкуван. Така зборев еднаш, и на другата линија ми се пожалија дека имало ехо, и уз зборење кажа " поздрав до оној кој што нема попаметна работна и не прислушкува", после неколку секунди го снема ехото. :) А и кај себе кога сум приметувал дека го има, го има нонстоп, цел разговор :/ Незнам колку ова држи вода ама... :/
Се случува често и кај мене.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.169
18.783
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
RAM
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Јас денеска бев да поднесам приговор за квалитетот на Оне и нормално од контакт центар ми рекоа мора во салон, одам во салон ми рекоа а пријавивте ли во контакт центар, јас бев упорен дека сакам да дадам приговор, и после 10тина минути договарање со шефот, и наводно кочење на системот не давал опции, момакот извади една испринтана процедура од 20 страни и почна да чита и да формира приговор и притоа ми рече: ама ова ке потрае... Е сеа јас за среќа имав слободно време и цврсто донесена одлука да поднесам приговор си почекав си кажам што да пишат во пријавата и све остало и за само 25 минути имав приговор! Јееее!!!

После саат време ми се јави една мома од контакт центаро нивни и почна истата прикаска т.е.:
1. Да не е до телефонот?
2. А каде ви се случува ова? Да не нема таму мрежа?
3. А во движење?
4. А што телефон имате?
5. А како тоа ви прекинува?
6. ...
Уште да ме прашаше да не работам во рудник, па таму нормално е да нема мрежа!!!

После едно 7-8 мин му убедуваше дека ако сакам да правам разговори треба да користам 2Г, ако сакам да сурфам треба 3Г. Јас и реков ти не си нормална, во 2015та да ме убедуваш дека треба да користам 2Г и дека секогаш кога ке ми треба интернет да влезам низ лавиринтот од менијата и да вклучам 3Г. На тоа она ми вика ама не така господине, во телефоот доберете за разговори да користи 2Г а за дата да користи 3Г, ја и велам неможе телефонот тоа да го прави, или користи 2Г или 3Г, после што имаше едно убедување од нејзина страна дека нејзе телефонот и бил така наместен и она немала никакви проблеми, дека постојат такви сетинзи (facepalm). Јас ја замолив да не ме убедува дека тоа постои и дека телефонот или користи 2Г или користи 3Г.
После сето ова, она ми рече, ајде ве молам ставете го на 2Г и користете го така 24 часа, да видиме дали е тоа проблемот, јас и реков во ред, ке го направам тоа, ама вие мене ми продавате 3Г па дури и непостоечко 4Г, неможе да барате од мене да го користам телефонот на 2Г, затоа што, види мајката, јас сум сакал па и разговори да правам преку телефонот.

Искрено не очекувам дека нешто ке се промени, т.е. сигурно ке ми го одбијат приговорот, ама ете, сакав да си се пожалам, а штознам, можеби и до аек ке се пожалам. Незнам за вас, ама мене телефонот ми е наместен на prefer 3G и очекувам да работи, а у принцип имам околу 25-30% повици кои се сиполнети со сецкање, со прекини, нечујност и ред други работи. Уствари најмногу се напињам кога ке ми треба да завршам некоја работа и сум кнап и тогаш сите повици ке ме јебат.

и така...

MarkoHF

lurker
30 септември 2008
851
1.165
Скопје - Кисела Вода
MarkoHF's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 3570k w/ Corsair H100
Motherboard
Gigabyte Z77X-UD3H
Storage
Samsung 840 EVO / Western Digital 1TB EZEX
PSU
Gigabyte ODIN 700W
RAM
8GB Kingston HyperX Beast
Video card
Intel HD 4000
Case
Corsair Air 540
Mouse
Microsoft Sidewinder X8
Keyboard
Microsoft Sidewinder X6
Audio
AKG MK212
Monitor
Samsung S22B300H
OS
Windows 7 Ultimate 64-Bit
До сега сум на One prepaid и сакам да се префрлам, ме нервираат веќе.
Активирам неделен нет трошам над лимитот, ми стига порака дека ми е потрошен пакетот, и исто така дека сметката е истрошена до нула, тие копилиња праќаат пораки после неколку дена за да истрошам нет, и уште не признаваат проговор а ме тераат на сметка да идам на секое идење коа ставам кредит. Исто така интернетот апсолутно не фаќа: на отворено, на водно, во било кој парк, 70% од аеродром итн.

Е сеа сакам да се префрлам каде што ќе имам добар интернет, мрежата на VIP ич не ми одговара така да ќе морам да идам со T-Mobile освен ако нема некој си нов оператор. Башка сакам да идам на пакетот Play Extra за 1,199 ден што е.

Како сте задоволни од 4G на T-Mobile?
Дали ќе можам број од One Prepaid на T-Mobile Postpaid да префрлам и ако не сум задоволен од T-Mobile, бројот да си го вратам назад?
Дали можам да го земам тој пакет без договор на време. Да можам кога сакам да го исклучам, или пак тие цени се на 10 години договор?
Како сте overall задоволни од T-Mobile?

goki1990

hello world
24 септември 2013
455
355
Skopje
и да си бил прислушкуван ако ги поздравиш нема да прекини :) тоа се прави по автоматизам. никој не ги слуша разговорите во реално време. ехото се појавува поради самиот телефон. јас имав случај со постар алкател 901. која и да било картичка да ставев правеше ехо, го преинсталирав софтверот, ехото го снема, а потоа прочитав негде на нет дека бил софтверски баг на некои андроиди каде што во текот на разговорот моб се буни во однос на тоа дали бил нормален разговор или ставен на laudspeaker и се стварало ехо.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
@Oktar Истиот муабет ми го кажа другарче кој е на вип. Дома кога е на 3г со кого и да збори има сецкање, не го слушаат и слични заебанции. Ако излезе надвор се подобрува квалитетот на повикот. Се јавил на поддршка на вип, истото му го кажале што и на тебе. Сега дома си е на 2г и нема проблеми со повиците. Кога му треба интернет шалта на 3г. Заебанција е, ама само така може да функционира.
Баш пиши дали ќе има некој ефект од приговорот.

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.958
4.168
Почекај CD со снимки во некоја наредна бомба :D Јас би барал и транскрипт!

Искрено со ОНЕ никогаш повеќе не би потпишал договор. Неколку пати ме ограбија на припејд, а сега на постпејд ме прават ненормален, никогаш не добивам интернет брзина која ја плаќам. И неколку пати сум кажал на форумов - ако сакате интернет нема друга опција освен Т-мврарм. Ако сакате за разговори сеедно. Само освен закоравени пензионери незнам кој друг би сакал телефон/претплата само за разговори во денешно време. Така да, бидејќи претпоставувам дека и кај Т-мврарм не е се така розово како што им е логото, се сомневам дека треба да се потпишува договор на голема претплата. Земете си пакет само за разговори, не плаќајте интернет за џабе. Или придружете се на најголемиот буџетски мобилен оператор. Незнам друго што да советувам.

Инаку ехо се јавува ако телефонот ви е на спикерфон, а е покриен звучникот на некаков начин (пример телефонот ставен на маса, а звучникот е од долна страна). Некогаш таков проблем се јавува поради софтверски баг како што кажа @moongose . Кај некои телефони се јавува поради Noise и echo suppression

yasho

hello world
11 јануари 2014
479
636
Скопје
Јас денеска бев да поднесам приговор за квалитетот на Оне и нормално од контакт центар ми рекоа мора во салон, одам во салон ми рекоа а пријавивте ли во контакт центар, јас бев упорен дека сакам да дадам приговор, и после 10тина минути договарање со шефот, и наводно кочење на системот не давал опции, момакот извади една испринтана процедура од 20 страни и почна да чита и да формира приговор и притоа ми рече: ама ова ке потрае... Е сеа јас за среќа имав слободно време и цврсто донесена одлука да поднесам приговор си почекав си кажам што да пишат во пријавата и све остало и за само 25 минути имав приговор! Јееее!!!

После саат време ми се јави една мома од контакт центаро нивни и почна истата прикаска т.е.:
1. Да не е до телефонот?
3. А во движење?
4. А што телефон имате?
6. ...

После едно 7-8 мин му убедуваше дека ако сакам да правам разговори треба да користам 2Г, ако сакам да сурфам треба 3Г. Јас и реков ти не си нормална, во 2015та да ме убедуваш дека треба да користам 2Г и дека секогаш кога ке ми треба интернет да влезам низ лавиринтот од менијата и да вклучам 3Г. На тоа она ми вика ама не така господине, во телефоот доберете за разговори да користи 2Г а за дата да користи 3Г, ја и велам неможе телефонот тоа да го прави, или користи 2Г или 3Г, после што имаше едно убедување од нејзина страна дека нејзе телефонот и бил така наместен и она немала никакви проблеми, дека постојат такви сетинзи (facepalm). Јас ја замолив да не ме убедува дека тоа постои и дека телефонот или користи 2Г или користи 3Г.
После сето ова, она ми рече, ајде ве молам ставете го на 2Г и користете го така 24 часа, да видиме дали е тоа проблемот, јас и реков во ред, ке го направам тоа, ама вие мене ми продавате 3Г па дури и непостоечко 4Г, неможе да барате од мене да го користам телефонот на 2Г, затоа што, види мајката, јас сум сакал па и разговори да правам преку телефонот.

Искрено не очекувам дека нешто ке се промени, т.е. сигурно ке ми го одбијат приговорот, ама ете, сакав да си се пожалам, а штознам, можеби и до аек ке се пожалам. Незнам за вас, ама мене телефонот ми е наместен на prefer 3G и очекувам да работи, а у принцип имам околу 25-30% повици кои се сиполнети со сецкање, со прекини, нечујност и ред други работи. Уствари најмногу се напињам кога ке ми треба да завршам некоја работа и сум кнап и тогаш сите повици ке ме јебат.

и така...
Може операторот ако сака или ако има потреба генерално да го шалта говорниот сообраќај кон една или друга технологија, тоа не е проблем, така да за разговори 2г, за дата 3Г нема смисла... ама дека тоа може да се подеси перфектно баш за секој поединечен корисник, на секое место и во секое време, не може... А па дека баш вработените во операторот знаат баш на кое место какви проблеми имаат корисниците...генерално знаат, ама не баш за секаде. Тоа што е поголем проблем, каде што има повеќе засегнати корисници, може да се види и корегира брзо, она каде што е поединечен проблем пак и не. Често за да се оправи корисничкото искуство на еден корисник ќе се зезне на некој друг, па тука е секогаш баланс/оптимизација, да оправиш еден, да зезнеш тројца и не е некоја финта. Генерално, кај 3Г то ова е најизразено, ако на конкретно место нема доминантна 3Г ќелија, туку има 2-3-5 со приближно исто ниво на сигнал, 3Г-то е чорба, едноставно таква е WCDMA технологијата, и затоа советуваат да се префрлиш на 2Г.

yasho

hello world
11 јануари 2014
479
636
Скопје
и да, не деи да се тревожите, тие јунаци што ги прислушкуваат не можат да осетат ништо на звукот... echo cancellation и echo suppression се прави или на страна на телефонот или на страна на централата. Ако телефонот погрешно протолкува што централата му кажува и уклучи echo cancellation кога и централата го уклучила, корисникот ќе слуша ехо, а ако пак не уклучи, а треба, пак исто... и то...

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.169
18.783
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
PSU
RAM
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Keyboard
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Абе non-sense е да ме тера да шалтам јас рачно помеѓу 2Г и 3Г, не ме зезај. Ај кога идам на планина некаде или на село, си знам, имам ниски очекувања, и тоа и добивам, ама неможе бе низ цело скопје да ме тераат да се шалтам према потребите и условите. Патем додека чепкав у менито да се префрлам од 3Г на 2Г ми стигна тогаш повик и се заглави, и сеа? што да правам јас, постојано да се шалатам и да гледам да не се деси ова? Нема логика. Овој проблем го немам на т-мобиле, така да не барам нешто невозможно, а за воља на вистината и тука некаде се со цените и претплатите.

yasho

hello world
11 јануари 2014
479
636
Скопје
се слагам дека е нонсенс да се шалташ рачно на секое, затоа така и пишав, ама па има микро локации каде реално има проблем и тоа може да е workaround... бар додека не се смени нешто со конфигурацијата на мрежите... а не и дека на другите оператори не се случува, иако за воља на вистината кај некои е поретко кај некои почесто :)

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Активирам неделен нет трошам над лимитот, ми стига порака дека ми е потрошен пакетот, и исто така дека сметката е истрошена до нула, тие копилиња праќаат пораки после неколку дена за да истрошам нет, и уште не признаваат проговор а ме тераат на сметка да идам на секое идење коа ставам кредит. Исто така интернетот апсолутно не фаќа: на отворено, на водно, во било кој парк, 70% од аеродром итн.

Е сеа сакам да се префрлам каде што ќе имам добар интернет, мрежата на VIP ич не ми одговара така да ќе морам да идам со T-Mobile освен ако нема некој си нов оператор. Башка сакам да идам на пакетот Play Extra за 1,199 ден што е.

Дали ќе можам број од One Prepaid на T-Mobile Postpaid да префрлам и ако не сум задоволен од T-Mobile, бројот да си го вратам назад?
Дали можам да го земам тој пакет без договор на време. Да можам кога сакам да го исклучам, или пак тие цени се на 10 години договор?
One има подообар интернет на водно од т-ебале, посебно од средно водно до пантелејмон. Инаку крадат и едните и другите.

1. Да не е до телефонот?
3. А во движење?
4. А што телефон имате?
6. ...

и така...
Кај мене понекогаш знае и на т-ебале да го прави ова. Потврдено е дека проблемот се решава со 2G за муабет и 3G за интермец.

Последна промена:

borcep

user
12 септември 2013
1.038
1.844
Скопје
Ај да се вмешам и јас во кашата наречена 2г-3г. Оне. Ако се килави интернетот, гасам десетината позадински процеси (скајп, бибер, лицекнигаапп, гласник, прелистувач) и живнува малку. Наместено ми е 3г во приоритет и така си сурфам или хотспотам повремено на лаптопот. Доколку залутам во подрачје со полош прием (пример тинекс во подрум) си се префрла самото на 2г. Нејсе, при звонење во било која насока прекинува интернетот и линијата станува талк онли.
Во секој случај, нека заврши договорот и патот накај Те е*але иако не ги сакам ама ич.

goki1990

hello world
24 септември 2013
455
355
Skopje

поднеси приговор преку контакт центар дека ненавремено те известуваат прво ќе те мотаат да одиш во салон ама напни и ќе ти дозволат и од старт најави дека ако те одбијат ќе се жалиш во аек.

мое искуство од пред некое време. активирав секој месец пакет од 8 гб во тоа време 600 ден беше кој го користев преку стик на лаптоп како портабл интернет за надвор. според бројачот на компјутер не беше надминат пакетот, али според нив бил надминат и ми го исцица кредитот некои 90 денари, ај си реков моја грешка и одам купувам картичка од 500 и 250 денари за да го активирам пакетот наново. ставам кредитот од 500 и ми вика на вашата сметка имате 278 денари.. ме влегле 222 денари во минус. се јавувам во контакт центар и ми викаат знаете како ако имате 5 денари на сметката и пратите 2 смс си во една порака ќе влезите 5 денари во минус кои ќе се надополнат од следното внесување. јас и викам ало!! знаеш ли што е при пеид... да трошам колку што имам и не станува збор за 5 туку за 220 денари.. ми објаснува криви дрини и викам дека сакам да поднесам приговор. ок вика ми побара податоци и контакт број вика ќе бидете известени... поминуваат 15 дена никаков одговор. им вртам и вика да знаеме за приговорот ќе ви одговориме во рок од 15 работни дена. (бтв само што магистрирав тогаш граѓанско право на предметот заштита на потрошувачи) и и викам не работни туку во рок од 15 дена треба да ми одговорите и се прај она на будала ако не ви одговориме поднесете наново. јас само и реков имате рок уште 14 часа до истекот на 15те дена за одговор иначе добивате пријава до аек и тужба за неосновано збогатување па ќе видиме кој како треба да одговори. Во рок од 45 минути добив известување дека ми надополниле кредит во износ од 222 денари кој ме влегоја во минус, 90те денари кои ми ги исцица а не ме известија за прекинот на услугата и 100 денари бонус. заклучок: само жустро и без отстапување.. немаше ни да ги барав парите ако типката не ме правеше будала, но бидејќи си викаме ај за 200ден не се карам ќе ни го прават тоа :)

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.169
18.783
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
PSU
RAM
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Keyboard
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Еј Гоки, браво, и мене не ми е дека ке се збогатам нешто или ке ми рефундираат или на било кој начин обесштетат за лошите разговори, едноставно си сакам правда! Инаку и мене денес ми рекоа дека имале рок од 15 работни дена да донесат одлука, али јас појма немав, ама ете, ти си ликот што ми треба! Ке те барам за 14 дена! :D

goki1990

hello world
24 септември 2013
455
355
Skopje
најбитно во овој случај е да се знае чл. 120 од закон за електронските комуникации и тоа ставовите 1,4,8,9,10
членот во прилог

2ebzw1w.jpg

mshras.jpg

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.169
18.783
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
PSU
RAM
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Keyboard
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Не ми се верува што ми се деси, ми се јавуваат денеска од Оне да ме прашаат како ми поминале 24те часа на 2Г и им кажувам јас, ме прашува типката а интернетот каков е на 2Г, јас и кажувам мерев 3 пати, таа и таа брзина, али моментално немам интернет, али ок. Она ми вика ок, ке мониторираме ние, ке ви го следиме и интернетот каков ви е на 2Г, али ако имате проблем јавете се во КЦ да пријавите да имаме апдејт. И проаѓаат 3 саати си седам јас така, гледам уште немам интернет викам ај ке се јавам, коректни беа, ајде ке бидам кооперативен и... зажалив максимално... ми се јави некоја гуска на пракса најверојатно, ме праша на 3Г ви е или на 2Г и јас викам како што ми побараа, на 2Г, и она од таму ми се испонаша, дури ми се обрати ко на кретен: Па на 2Г нема интернет, тоа е само за разговори, 3Г е за интернет!!! Јас и велам не е точно тоа, од пред 3 саати немам интернет на 2Г и она уште по моронски ми се испонаша, незнам вие како сте имале интернет, ама 2Г е само за разговори и нема што руго да барате! Тука зоврев, ми идеше да ја отерам у qrac, али решив да останам прибран и и реков: ве молам, не ми треба објаснување, само евидентирајте дека сум пријавил проблем со интернетот и тоа е се што ми треба од вас. Она ми рече во ред господине, ама да знаете дека еве и мене ми е на 2Г и немам интернет и јас и реков, епа треба да пријавиш проблем во контакт центар, затоа што тоа не е нормално.

Не ми се верува дека до толку несакаат да вложат и да ги научат по нешто тие што им работат во контаткт центар. Барем нека земаат млади деца на пракса од електро, а не се и сешто да пикаат таму за ичпари. Сега сум решен да терам до крај и да си барам официјална разрешница. Инаку кога им спомнав дека треба во рок од 15 дена да ми достава писмен извештај, ми рекоа па еве вака телефонски и јас и реков, не телефонски, вашата обврска е да ми доставите писмен извештај. Преку таквото веќе од неспособни луѓе и кретени кои имаат влијание врз моето секојдневие!

П.С. Дајте бе некоја апликација за следење на сигнал и ова она, да ми генерира рипорт некаков кога имало кога немало, јачина ова она...

bogoevski

user
29 ноември 2009
1.706
2.757
Hønsebybotn
bogoevski's setup  
Processor & Cooler
Повеќејадрен со множител
Motherboard
Црна со црвени детали
Storage
Препун
PSU
Предимензионирано
RAM
Доволно
Video card
Нај јака со 8 гигавати
Case
Гломазно
Mouse
Немам, чувам мачки.
Keyboard
Тивка
Audio
Стерео со двигател
Monitor
Прецизен
OS
Џам
g-net track по можност pro

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.958
4.168
Чудно, речиси секогаш кога ќе се јави машко од спротивната страна, се наоѓал заеднички јазик. А се јави гуска а ништо од муабетот. Се додена не почнат да фрчат тужби против операториве и тоа не поединечни туку да се отворат цели постапки од групи незадоволни корисници, нема да има промена. Треба да се најде некој добар адвокат и да се поднесе групна тужба.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв