Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Мобилари во Македонија - искуства и мислења

boban984

hello world
boban984's setup  
Processor & Cooler
Најјаките
Storage
Најбрзиот
RAM
Че
Case
Мејс
Mouse
Џери
Keyboard
Q2 Keychron, Durrock браун
Едно питањце ... дали менуваат во мобилариве стакленце од камера или не сакаат да се замараат.
Си нарачав од АЛИ стакленце, мислам дека е попаметно да го оденсам доколку прават такво нешто.

TouchIT

lurker
9 јули 2018
901
643
Денес пазарен iPhone12 128GB од Мобеликс, плус силиконско мегсејф футролче. Без проблем секако, кога се даваат пари :)

Иначе спакувано фабрички, скроз нов. Модел А2172 (US пазар).
Ај види дали го имаш проблемот со green tint?

LILDAX

read-only
20 март 2020
11
8
имам фоста искуство со птодавање заменување купување , едно несшто ке кажам , мобеликс и мобилфлешелите во аеродром , секогаш ислижливи и како ке кажат така е за телефоните , сум имал еднаш проблем со мобилфлешелите и ги вратија парите и ми се извинија бидејки не бил проверен тел.. но беа луге и без проб ги вратија парите ... коа сме веќе кај мобифлешелите користам самсунг с9 година дена мука нема .
мобелих исто презадоволен имам 2 тел купено супер се

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
имам фоста искуство со птодавање заменување купување , едно несшто ке кажам , мобеликс и мобилфлешелите во аеродром , секогаш ислижливи и како ке кажат така е за телефоните , сум имал еднаш проблем со мобилфлешелите и ги вратија парите и ми се извинија бидејки не бил проверен тел.. но беа луге и без проб ги вратија парите ... коа сме веќе кај мобифлешелите користам самсунг с9 година дена мука нема .
мобелих исто презадоволен имам 2 тел купено супер се
Човече, дај малце внимание кога пишуваш, дај малце македонски јазик и базични граматички правила. И немораш ист пост на 5 теми да го напишеш.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.545
Скопје

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.098
2.341
Телефонот си направи апдејт на андроид 11 во првиот час откако го вклучив, ќе видиме за натака. На samsung info апликацијата дава дека е нов, battery discharge-1, тоа вчера беше. Телефонот е 99% нов. Еве денес тера цел ден на 65% е батеријата. Свесен бев за ризикот ама пусти мерак за Snapdragon :). На крај краева, од официјална продавница кај нас е барем уште 15000 поскап, и тоа со ексинос. Ова се вика вкалкулиран ризик. :) Долниот дел од кутијата е од овој телефон, горниот дел најверојатно е заменет со некој друг по грешка :). Да се надевам дека ќе немам проблеми, пошто сметам дека гаранцијата од мобеликс е обичен лист хартија.

Испратено од ONEPLUS A6003 преку IT.mk форум апликација

Како виде дали е нов?

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.168
18.776
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.502
3.103
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Овде пишува различен датум од датумот кога ми е “активиран“ телефонот. Ако се смени ЦСЦ го зима датумот од новото активирање.
Во право си сега и јас видов.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.168
18.776
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS

Nikola221

read-only
21 декември 2015
1
0
Здраво дечки.
Ми треба ваша помош искуство и мислење.
Сакам да купам ајфон хс од овие експонатите дали некој има искуство со експонат во каква состојба се ?

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Здраво дечки.
Ми треба ваша помош искуство и мислење.
Сакам да купам ајфон хс од овие експонатите дали некој има искуство со експонат во каква состојба се ?

Јас имам купено експонат, од Мобеликс. Ајфон Х за брат ми, еве го скоро година дена го користи без проблем. Разни се, еден е гребен, друг е добар и така... јас побарав неколку да добијам да одберам.

Buzuki

hello world
16 јули 2013
202
52
Јас имав само едно искуство со мобилара и повеќе не планирам..
Земав самсунг с9 од ибутик 3/4 месеци после излегувањето, се договарам све одам да го земам, гледам телефонот одпакуван, фолијата на екранот стоеше али не се сеќавам дали беше прелепувана, додека на све останато стоеше фабрички 100% (лајсни полнач слушалки) пошто одма го отворив уклучив да видам дали е све океј.. Тогаш бев на вип и ок си беше телефонот..
После 1 месец земам сим од телеком, ставам и ми пишува телефонот има мрежно заклучување.. Се јавив во ибутик и ми викаат па тој телефон е од телеком најверојатно затоа е заклучен, ќе ви го одклучиме бесплатно не е проблем.. Ок им викам штом така па дајте ми ја гаранцијата од телеком да си ја имам и не се сеќавам што ми кажаа али не ми ја даваа.. (ја немале, изгубена била, незнам што)...

После 4/5 месеци приметувам батеријата со штедење дека нема сот ни 3ч, во денот по 3 пати го полнев, проверено на самсунг апликацијата health имаше само 72%.... 5 пати им пријавив, ми викаа почекај апдејт, направи формат, пробај со друг полнач, потоа ми рекоја да го однесам тие да му направат апдејт.. Го направија али ништо не се подобри.. Во меѓувреме ми се крши задната капачка и им викам да ја промениме капачката и узпат да се смени батеријата што си кошта ќе си платам..
Во меѓувреме ми поминува гаранцијата и ми викаат ќе ти смениме батерија не е проблем, а капачката ќе си ја платиш има од 700 900 1200 1500.. Им викам ставете од 1500.. Ок ми викаат нема проблем..

Го земам телефонот капачката беше ок, кога гледам горниот дел зината незалепена 1мм.. Ајде реков секако маска користам, барем батеријата да трае... Влагам во тоа графиконот за полнење и баш приметив како да е полнет од 0 до 100% можи преку 10 пати во рок од 1 час (не сум сигурен за времево) ајде реков ок можи е нормално кога се мењава батерија..
Го користам по пат и приметувам дека батеријата ништо не е подобрена од предходно, ајде на ново ресети глупости све пробано, џабе...
Несакам да грешам душа незнам дали ја променија батеријата, или па си имаше некоја друга мака телефонот незнам.. Телефонот уредно чуван пазен све, другарче имаше исти 1 месец пред мене земано од нептун, ете го и ден денеска го користи супер си му е батеријата..

Така се изнервирав, го продадов испод цена па си земав s10+ од телеком, го користам 1 ипол година и презадоволен сум...

Buzuki

hello world
16 јули 2013
202
52
Еве и слика тогаш кога ја менуваа батеријата.. Не било од 0 до 100% али сепак чудно е и не би знаел зошто е тоа така...

EVg8uj7.jpg

gomax

read-only
26 мај 2018
3
8
Тоа е тоа, убаво си кажа. Ти си бил свесен за вкалкулираниот ризик и меракот. Мене повеќе ме загрижува за обичен просечен купувач кој би го купил нели како "нов" и појма нема од нашиве овде муабети и мерак вкалкулирани ризици.

Sent from Телефон using Tapatalk

Се препознав во дискусијава па сметав дека треба да се надоврзам... така лаички на инста ја лајкнав страна на на мобеликс ( ледиком ми се веќе познати јер сум од Чаир ;) ) и се залетав за поевтино А71 8/128 за19к, само 2-3 ревјуа на јутуб и само година дена гаранција и згора на тоа кога видод дека е поевтино од нептун, сетек од официјалната 6/128 конфигурација...
Но после коментариве, искуставата и фактиве, гордно ќе си ги избројам плус тие 4-5000 знаејки дека некој плаќа данок и рани деца од истото !
Секој има право на свое мислење но мојата одлука е донесена :)

rubik

hello world
20 јули 2018
56
73
Слично искуство со ибутик, земав користен ама како „нов“ xperia z1 на времето, се одлепи екранот, 2 пати го носев да го залепат, на крај се скина флет кабелот. Го носам во ifixit го отвараат телефонот и ми кажуваат дека телефонов бил во вода, внатре рѓосано све. Од ибутик секако дека негираа и дека рекоа телефонот бил супер.
Последно лани земав А51 од Ледиком, досега си тера и е ок телефонот.

alexandar23

hello world
29 јули 2017
65
28
Дечки кои телефони се моментално бест-бај за 400-450 евра? Може и од мобилари(ледиком, мобеликс итн) и од оператори.
Дали има некој топ телефон што ќе излезе наскоро за да почекам 2-3 месеци?
Ми прави мерак ептен амолед 90+ херци ама како што гледам во овој ценовен ранг нема таков, или се IPS 90+hz или амолед 60hz.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно