StalkeR
poweruser
- 5 декември 2009
- 5.517
- 6.741
Па не е лошо фактори, со фул вајп се од 0, али јас последниве 2 апдејти на 8.3 што ги правам преку рекавери одат само со вајп кеш.и factory reset или не?
Па не е лошо фактори, со фул вајп се од 0, али јас последниве 2 апдејти на 8.3 што ги правам преку рекавери одат само со вајп кеш.и factory reset или не?
Нарачај си онлајн, ке ти стигне дома по Карго.Работното време на hi продавницата да не знае некој од кога до кога е?
Здраво..Пратив барање за отклучување на Редми 4..И пред неколку дена ми стигна СМС дека е одобрено..Пробувам и заглавува на 50% Could not verify добивам..После неколку дена пробувам и пак ништо...Имате идеја што да правам..до што е проблемот?
Од Хај е...Од кај ти е телефонот? Освен од Хај, другите имаат ќумур фирмвери - ќе мораш некако да го флешнеш со оригинал фирмвер па после да го отклучиш
Има постапка како да се верификува прво акаунтот, некогаш знае да зеза серверот. Во темата отклучување на БЛ е објаснето.Од Хај е...
Мислиш директно отклучување со double tap to wake или на уклучување на екранот за отклучување,ако е ова второво кај мене си функционира и во рака и на маса.Имам уклучено отварање со фингерпринт...Мајкер само штозабележив нешто кај ми5s. Кога го оставиш телефонот на маса и пробаш да го отклучиш сo double tap to wake, не функционира, штом го земеш во рака го отклучуваш веднаш без проблем. ова изгледа намерно е направено вака за да не се отклучува така лесно во џеб на пример. Интересно , додека телефонот не го земеш во рака, неможеш да го отклучиш. Интересно.![]()
Мислам на уклучување на екранот, без фингерпринт сензорот. Досега пробав неколку пати. Да не е некој сензор што оневозможува отклучување во џеб на пример.Мислиш директно отклучување со double tap to wake или на уклучување на екранот за отклучување,ако е ова второво кај мене си функционира и во рака и на маса.Имам уклучено отварање со фингерпринт...
Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
Јасно дека тоа значи но ме збуни тоа што викаш дека не пали легнат на маса,кај мене си работи и тоа го имам штиклирано за во џеб.Мислам на уклучување на екранот, без фингерпринт сензорот. Досега пробав неколку пати. Да не е некој сензор што оневозможува отклучување во џеб на пример.
DT2W не служи за отклучување! Самиот збор си кажува "to wake" или да го разбуди телефонот од спиење или попознато како stand by.
Има повеќе сензори.. Има и на футролата плус сензор, за да има DTW на кожна футрула од надворМислам на уклучување на екранот, без фингерпринт сензорот. Досега пробав неколку пати. Да не е некој сензор што оневозможува отклучување во џеб на пример.
DT2W не служи за отклучување! Самиот збор си кажува "to wake" или да го разбуди телефонот од спиење или попознато како stand by.
Еве ти кажувам. Легнат на маса dt2w не работи. Штом го земеш во рака почнува да работи и го будиш кога и да сакаш.Јасно дека тоа значи но ме збуни тоа што викаш дека не пали легнат на маса,кај мене си работи и тоа го имам штиклирано за во џеб.
Има повеќе сензори.. Има и на футролата плус сензор, за да има DTW на кожна од надвор
Sent from my MI 5s
Те разбирам и ти верувам дека е така исто како кај мене што е исто така dt2w функционира и во рака и на остаен телефон...Еве ти кажувам. Легнат на маса dt2w не работи. Штом го земеш во рака почнува да работи и го будиш кога и да сакаш.
Затоа пак со фингерптинтот го будиш секогаш, без разлика дали ти е сетирано отллучување или не. Ми личи на некоја заштита од случајно отклучување.
Има и со проксимити сензорот заштита за во џеб, има повеќе сензори, така е намерно наместен.Еве ти кажувам. Легнат на маса dt2w не работи. Штом го земеш во рака почнува да работи и го будиш кога и да сакаш.
Затоа пак со фингерптинтот го будиш секогаш, без разлика дали ти е сетирано отллучување или не. Ми личи на некоја заштита од случајно отклучување.
![]()
незнам. и јас се обидувам тоа да го дознаам.А што улога би играло тоа во твојов случај(коа не работи dt2w на оставен телефон)?
Можеби проблем со моменталниот билд на ромот кој го користиш.незнам. и јас се обидувам тоа да го дознаам.
Го има и за Redmi 4 pro глобал ОТА.Денес се појави MIUI 8.2 за Mi5s.
Version: V8.2.2.0.MAGCNDL (MIUI8)
како и
Version: 7.3.6 (MIUI8) Developer.
8.2 е Кина ромот, се чека Глобал стејбл сеа.![]()
UPS 650VA / 360W POWERWALKER VI 650 SH, 2xSHUKO, USB, RJ11, 10120048
4.460,00 ден
VGA GIGABYTE RTX 5070 Ti WINDFORCE SFF 16GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N507TWF3-16GD
66.980,00 ден
COMBO KEYBOARD MOUSE AND MOUSEPAD WIRED GEMBIRD RGB, Black, KBS-UML-01
1.000,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND LITE NEXT LEVEL RACING, UP TO 55" NLR-A020
7.250,00 ден
SSD 2,5" 240GB MSI SPATIUM S270 S78-440N070-P83
3.650,00 ден
MICROPHONE ELGATO WAVE 3 BLACK, 10MAB9901
11.280,00 ден