Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

Alex M

hello world
1 февруари 2016
140
79
Здраво..Пратив барање за отклучување на Редми 4..И пред неколку дена ми стигна СМС дека е одобрено..Пробувам и заглавува на 50% Could not verify добивам..После неколку дена пробувам и пак ништо...Имате идеја што да правам..до што е проблемот?

kirev

senior
31 мај 2010
9.045
7.716
Здраво..Пратив барање за отклучување на Редми 4..И пред неколку дена ми стигна СМС дека е одобрено..Пробувам и заглавува на 50% Could not verify добивам..После неколку дена пробувам и пак ништо...Имате идеја што да правам..до што е проблемот?

Од кај ти е телефонот? Освен од Хај, другите имаат ќумур фирмвери - ќе мораш некако да го флешнеш со оригинал фирмвер па после да го отклучиш

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
7.3.6 China Developer за Mi5s Plus

HIGHLIGHTS & CHANGELOG

Highlights

System
  • Optimization - Minimized performance issues caused by the background CPU activity (02-25)
  • Fix - UC, Alipay, and Taobao FC issues (02-28)

Gallery
  • New - Custom groups for albums with people (02-27)
  • New - Pausing ongoing backups (02-27)

Screen Recorder
  • New - Introducing Screen recorder (03-01)

Market
  • Optimization - Issues with automatic updates while connected to a personal hotspot (02-28)

Calendar
  • New - Reminders for complex schedules (work shifts, weekly courses, etc.) (02-27)

Notes
  • Optimization - Layout adjustments for shared photos (02-27)

Mi Wallet
  • New - Support for Postal Savings Bank of China (02-27)
  • New - Prompts about switching transport cards according to the current location (02-28)
  • New - Double tap the Home button after the device is unlocked to trigger a card (02-28)
  • Optimization - Font issues in the Notification shade when adding a transport card (02-28)
  • Optimization - Lingnan cards (02-28)
  • Optimization - Improvements for Shenzhen cards (02-28)
  • Optimization - Unified design for transactions (02-28)
  • Fix - Issues with transport cards and fingerprints (02-28)
  • Fix - Issues with the order of bank cards (02-28)
  • Fix - Double tapping the Home button didn't work (02-28)
  • Fix - UI issues during withdrawals (03-01)
Личи како огромен апдејт со многу фиксови. Изгледа дека петочниот билд ке биде добро парче.

MIUI 8 China Developer ROM 7.3.6 Released for Mi 5s Plus! Download it Here! - Xiaomi Mi 5s Plus - Xiaomi MIUI Official Forum

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
Мајкер само штозабележив нешто кај ми5s. Кога го оставиш телефонот на маса и пробаш да го отклучиш сo double tap to wake, не функционира, штом го земеш во рака го отклучуваш веднаш без проблем. ова изгледа намерно е направено вака за да не се отклучува така лесно во џеб на пример. Интересно , додека телефонот не го земеш во рака, неможеш да го отклучиш. Интересно. :)

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Мајкер само штозабележив нешто кај ми5s. Кога го оставиш телефонот на маса и пробаш да го отклучиш сo double tap to wake, не функционира, штом го земеш во рака го отклучуваш веднаш без проблем. ова изгледа намерно е направено вака за да не се отклучува така лесно во џеб на пример. Интересно , додека телефонот не го земеш во рака, неможеш да го отклучиш. Интересно. :)
Мислиш директно отклучување со double tap to wake или на уклучување на екранот за отклучување,ако е ова второво кај мене си функционира и во рака и на маса.Имам уклучено отварање со фингерпринт...

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
Мислиш директно отклучување со double tap to wake или на уклучување на екранот за отклучување,ако е ова второво кај мене си функционира и во рака и на маса.Имам уклучено отварање со фингерпринт...

Мислам на уклучување на екранот, без фингерпринт сензорот. Досега пробав неколку пати. Да не е некој сензор што оневозможува отклучување во џеб на пример.

DT2W не служи за отклучување! Самиот збор си кажува "to wake" или да го разбуди телефонот од спиење или попознато како stand by.

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Мислам на уклучување на екранот, без фингерпринт сензорот. Досега пробав неколку пати. Да не е некој сензор што оневозможува отклучување во џеб на пример.

DT2W не служи за отклучување! Самиот збор си кажува "to wake" или да го разбуди телефонот од спиење или попознато како stand by.
Јасно дека тоа значи но ме збуни тоа што викаш дека не пали легнат на маса,кај мене си работи и тоа го имам штиклирано за во џеб.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.868
6.019
UNIVERSE
www.miui.mk

Има повеќе сензори.. Има и на футролата плус сензор, за да има DTW на кожна футрула од надвор :)

Sent from my MI 5s

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
Јасно дека тоа значи но ме збуни тоа што викаш дека не пали легнат на маса,кај мене си работи и тоа го имам штиклирано за во џеб.

Еве ти кажувам. Легнат на маса dt2w не работи. Штом го земеш во рака почнува да работи и го будиш кога и да сакаш.

Затоа пак со фингерптинтот го будиш секогаш, без разлика дали ти е сетирано отллучување или не. Ми личи на некоја заштита од случајно отклучување.
Има повеќе сензори.. Има и на футролата плус сензор, за да има DTW на кожна од надвор :)

Sent from my MI 5s

Тоа и го зборам. 100 % некој сензор му кажува дали телефонот се наоѓа во рака или не. Тестирав 5 пати и ниеднаш не успеав да го отклучам кога не ми е во рака. И тоа да со смарт каверот функционира низ футролата иако физички не го ни допираш екранот. :)

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Еве ти кажувам. Легнат на маса dt2w не работи. Штом го земеш во рака почнува да работи и го будиш кога и да сакаш.

Затоа пак со фингерптинтот го будиш секогаш, без разлика дали ти е сетирано отллучување или не. Ми личи на некоја заштита од случајно отклучување.
Те разбирам и ти верувам дека е така исто како кај мене што е исто така dt2w функционира и во рака и на остаен телефон...

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.868
6.019
UNIVERSE
www.miui.mk

Има и со проксимити сензорот заштита за во џеб, има повеќе сензори, така е намерно наместен.

Sent from my MI 5s

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
44846a8ee41f24b6ae28a481c18a35a8.jpg

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
А што улога би играло тоа во твојов случај(коа не работи dt2w на оставен телефон)?

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
Денес се појави MIUI 8.2 за Mi5s.

Version: V8.2.2.0.MAGCNDL (MIUI8)
како и
Version: 7.3.6 (MIUI8) Developer.

8.2 е Кина ромот, се чека Глобал стејбл сеа. :)

nik0la_

lurker
5 јануари 2012
720
1.380
nik0la_'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 1600 Processor
Motherboard
Gigabyte AB530m-Gaming1
Storage
Force Series™ MP500 120GB M.2 SSD - Corsair & 500GB Western Digital HDD