А некој викаа приватно најдобро божем во америка живеат а не во македонија.Како одело сос нашите пратки.со ознака РР,порачано на 20 Март,денес испорачано од ВИА пост(како што гледало со адреса од шкупи).Инаку на тракингот на поштата на северна македонија го немало(таче валијата сакало),на друг тракинг све го имало,а на страната од ВИА пост,каде постоело за тракинг е мртво,нема тракирање,само било за украс..
Е сега тоа шо дробело,тоа и се добило..
ние само требало да си чекало,ако дојдело ура,ако не у три...лепе че бидело..
Народот важно да го сакало таткојната,оти некому така му се праело кеифот(а за тоа да чутело)..а арамијата да си берело профит..
е па
тоа е македонче...инаку за да бидело не само кажувало..еве ви баба лаже трап не лаже..како е кај алијата,кај овдешното пошта и кај регуларното следење..за истото пратка..(иначе тија ти се јавувало,али си дома да ти донесело,пратка на руката..дали требало потпис,Не јас за тебе че се потпишуело,така правело од ВИА пост)регулатива мафијозо..
Погледнете го атачментот 136788Погледнете го атачментот 136789Погледнете го атачментот 136790
ВиаПост носи само нарачки од Алиекспрес.Само пратки од Кина доставува Виа Пост или и од други држави? Пратка од САД со последен статус во Скопје на 26 март се уште ја нема на тракинг на нашава пошта.
2 месецаОвој период, за колку време отприлика мрдаат праткиве од Унгарија? Веќе 7-8 дена 2 пратки дремат таму со статус "Received by local delivery company".
Минимун.2 месеца
Ne e misterija, pratkite zaglavuvaat Ungarija i redno vreme e da se smeni sorting centarot. Ne se krivi kaj nas vo posta za ova.И сеуште е мистерија каде заглавуваат пратките, дали во унгарија или кај нас!
Значи кривецот за заглавуење е во унгарија.pratkite zaglavuvaat Ungarija
Каква Унгарија, овде заглавуваат пратките. Размислете логички, зошто би смениле пошта овде Aliexpress ако пратките заглавуваат во Унгарија.Значи кривецот за заглавуење е во унгарија.
tnx
Добро, значи некому му се допаднала мојата пратка.ВиаПост носи само нарачки од Алиекспрес.
И јас имам пратки со UB...HU стигнаа за 18-20 дена, побрзо од овие што сега одат преку Виа Пост.ОК еве на ептен кратко ќе напишам што се случува со моите последни пратки:
- пратка од Индија (RL...IN), стигната во наша пошта за 27 дена. Транзит преку Турција.
- пратка од Јапонија (RN...JP), стигната во наша пошта за 25 дена. Транзит преку Холандија.
- 2 пратки од Кина (UD...LT), стигнати во наша пошта за 22 дена. Транзит преку Литванија (YanWen)
- 2 пратки од Кина (RR...HU) нарачани во исто време, едната стигната за 22 дена со ВиаПост, другата стигната во наша пошта за 27 дена (АлиЕкспрес стандард шипинг). Транзит преку Унгарија.
- 5 пратки од Кина (UB...HU) во транзит помеѓу 44 и 53 дена, транзит преку Унгарија. Ниедна абер нема од стигање во државава, последна трага е Унгарија.
Сами проценете каде е застојот.
И јас имам пратки со UB...HU стигнаа за 18-20 дена, побрзо од овие што сега одат преку Виа Пост.
Да, преку македонски пошти. Сега неколку што се со RR...HU ми стигнаа преку Виа Пост за 22-24 дена.Преку македонски пошти ти имаат стигнато?
Ја имам УБ..….ХУ 90 дена абер нема..
Имам стари пратки што се заглавени којзнае каде... новиве уште ми се тазе за да видим дали ќе бидат доставени у рок од месец дена или ќе чекам маку поче како прошлите. Пошто гледам по искуствава скорешни побрзо стигаат пратките...Да, преку македонски пошти. Сега неколку што се со RR...HU ми стигнаа преку Виа Пост за 22-24 дена.
И ти сеа си играш к*ротМе збунивте, ајде уште еднаш, каде е навистина застојот?
Што сменија Кинезите за поскапите нарачки, транзитниот центар или поштата во Македонија? Тука лежи одговорот на сите дилеми (за мене воопшто и немало дилеми, се гледа кој ја води поштата).@acikaaa
Абе крајот не може да им го најдеш, едни велат унгарците кочат, други велат дека до нашиве е проблемот, изгледа ќе да е и до нашите и до нивните - нерешено.![]()
MOUSE WIRED A4TECH Bloody Gaming, L65 Max Honeycomb , RGB, USB, 12000CPI, Black
990,00 ден
CPU AMD RYZEN 7 9850X3D, Octa Core, 5.6GHz 96MB s.AM5 TRAY 100-000001973
29.990,00 ден
MONITOR 24" SAMSUNG LS24F320GAUXEN, IPS Panel, 1920x1080, 120Hz, VGA,2xHDMI, 5ms, LS24F320GAUXEN
5.770,00 ден
CASE KOLINK ATX OBSERVATORY HF Mesh, 3x120mm fan, Black, PGW-CH-KOL-128
3.450,00 ден
PSU 1000W CORSAIR RM1000E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020294-EU
10.710,00 ден
MOUSE WIRELESS CORSAIR SABRE V2 PRO RGB, Ultralight Gaming Mouse, 36g, MARKSMAN S 33000 DPI, 2.4Ghz/Bluetooth, Black, CH-931G000-WW
6.750,00 ден