marv
poweruser
- 5 октомври 2007
- 5.790
- 5.509
се вика штаП, немој да грешишНека го вратат во штаб одма![]()
се вика штаП, немој да грешишНека го вратат во штаб одма![]()
Им треба во штаПот еден упгрејдсе вика штаП, немој да грешиш![]()
. Испадна дека преку DHL ми стига и уште 2300 денари дополнително - тука требаше да доплатам за да ја подигнам.
Чисто споделувам искуство да знаете да внимавате..
Купував опрема за точак од ChainReaction околу 3300 денари ме фати со shipping, имаше добар попуст и ај прв пат од тука да нарачам нешто. Shipping беше 14 евра. Од претходни искуства со слични страни се ми доаѓаше преку македонска пошта но тука никаде не ја пишуваше поштата. Испадна дека преку DHL ми стига и уште 2300 денари дополнително - тука требаше да доплатам за да ја подигнам.
Мене вчера ми стигнала, денес ја подигнав од локална пошта. Мислам се си работи со прераспределба на пошта, само тракингот не работи.Стигнала праткава денеска од Синѓапур, како што викаа другиве за тачно 2 недели...и како ќе знам сеа до кај ми е пакетот кога не им работи тракингот на тиквариве...?
Ти се јавија да идеш да ја подигнеш, или...?Значи за малце ќе се изгорев. И јас тргнав да нарачувам, ептен добар попуст имаше.
Мислењето е автоматски споено:
Мене вчера ми стигнала, денес ја подигнав од локална пошта. Мислам се си работи со прераспределба на пошта, само тракингот не работи.
Ги прашав во пошта колку ќе трае ова со недостапност за tracking одговорот е 2-3 недели бидејки се надградува софтверот, која фирма го одржува софтверот ме интересира ?? каков е тој upgrade 2-3 недели кај што гасиш систем на корисници без никакво образложение. Но како што забележав внатрешно им работи системот за тракинг и вчера ми стигнаа некој пратки преку DHL Deutsche post на нивниот tracking има статус "Аrrival in destination country - Macedonia" па после ова ќе биде интересно каде е пратката без tracking внатре додека стигне до мене најверојатно си во право ќе гледаме на грав..Ти се јавија да идеш да ја подигнеш, или...?
Друго е со тракинг, вака од каде да знам дали, на пример, отишла можда на царина...за една пратка дури после 10 дена откако беше пратено ми стигна тоа писмото дека "недостасува фактура",.... а вака сега, на грав треба да гатам што е со пакетов...
Поштарот ми пишува на месинџер, ме зачуде гледам нема ништо на тракинг а пратка стигната.Ти се јавија да идеш да ја подигнеш, или...?
Друго е со тракинг, вака од каде да знам дали, на пример, отишла можда на царина...за една пратка дури после 10 дена откако беше пратено ми стигна тоа писмото дека "недостасува фактура",.... а вака сега, на грав треба да гатам што е со пакетов...
Значи за малце ќе се изгорев. И јас тргнав да нарачувам, ептен добар попуст имаше.
Мене вчера ми стигнала, денес ја подигнав од локална пошта. Мислам се си работи со прераспределба на пошта, само тракингот не работи.
Те хакнал - У рут ти влеголПоштарот ми пишува на месинџер, ме зачуде гледам нема ништо на тракинг а пратка стигната.
Абе само у моментот да им се тргнеш од пред шалтер - ќе те лажат со што стигнат - На царина им давам тракинг број испринтан уредно - вика „А што е ова-што продукт ? „ Викам „Графичка„ - Го погледнува бројчето и вика „ Аааа ...Да... Таа помина денеска Јас ја пуштив - Утре после 15ч подигни си ја од пошта шалтерот до мене.. Ама после 15 !!! „Два три дена пред да "падне системот" бев кај поштарите одзади, пратка ми седеше три недели без да добијам картонче, се гледаше на пошта тракинг дека е во пошта од 06 октомври, со тракинг број ми ја најде контролорот, бараше по пакетите десеттина минути, го прашав што е проблемот со неиспорачувањето картончиња, прво ми рече немале поштар, потоа дека поштарот е нов се обучувал, а кога го прашав за неколку пратки што требаше да ми стигнат а немаат тракинг број ми кажа за нив ќе добиеш картонче од поштарот, му викам како картонче кога нема поштар, ми рече ај дојди по два три дена. Пеколен круг чоечеПо два три дена системот им е паднат
А тоа дека "тракингот не им работи поради надградба", па причата дека "некој ја зезнал работата притоа", абе внук ми лаже подобро .....
даDHL Express?
600 денари данок, и околу 1700 давачки кон DHL, се тоа отиде на една онлајн трансакцијаЦарина - данок или давачки према DHL?
Значи за малце ќе се изгорев. И јас тргнав да нарачувам, ептен добар попуст имаше.
Два три дена пред да "падне системот" бев кај поштарите одзади, пратка ми седеше три недели без да добијам картонче, се гледаше на пошта тракинг дека е во пошта од 06 октомври, со тракинг број ми ја најде контролорот, бараше по пакетите десеттина минути, го прашав што е проблемот со неиспорачувањето картончиња, прво ми рече немале поштар, потоа дека поштарот е нов се обучувал, а кога го прашав за неколку пратки што требаше да ми стигнат а немаат тракинг број ми кажа за нив ќе добиеш картонче од поштарот, му викам како картонче кога нема поштар, ми рече ај дојди по два три дена. Пеколен круг чоечеПо два три дена системот им е паднат
А тоа дека "тракингот не им работи поради надградба", па причата дека "некој ја зезнал работата притоа", абе внук ми лаже подобро .....
Ме вратија од пакетно, немам картонче.....
Е у пич
Кога нарачуваш нешто од странство со платен шипинг, кога ќе дојдеш до моментот да внесеш држава и адреса и да ти го искалкулира шипингот, секогаш мора да има информација со која компанија ќе ти бидат испорачани производите. Доколку нема, подобро е да им пишеш мејл и да почекаш еден ден со нарачување отколку да те горат вака DHL Express. Памет за друг патКупував опрема за точак од ChainReaction околу 3300 денари ме фати со shipping, имаше добар попуст и ај прв пат од тука да нарачам нешто. Shipping беше 14 евра. Од претходни искуства со слични страни се ми доаѓаше преку македонска пошта но тука никаде не ја пишуваше поштата. Испадна дека преку DHL ми стига и уште 2300 денари дополнително - тука требаше да доплатам за да ја подигнам.
Ако ти е пратката на царина, дури и да не треба да платиш царина за неа, само да ја проверат заради сума, нема да може да ти се испроцесира. Имам една пратка за која е почната царинска постапка и без компјутер не можат да ја поминат... ликот во царинската испостава во Пошта 2 ми рече (ова пред 1 недела) дека веќе имаат околу 400 пратки кои чекаат процесирање. Дури и кога ќе се вратат онлајн, ќе им треба многу време да ги испроцесираат сите тие натрупани пратки.Мене денеска ми стигнаа четири пратки. Се работи како што треба, да, само тракингот не работи.
Ако го имаш бројот на пратката за да ја најдат во систем зошто би ти било потребно картонче? Или го немаше?
Сеа од наплив на реквести ќе падне хахаххаТракингот е повторно онлајн!
??? Кај мене не е...Тракингот е повторно онлајн!
PSU 850W CORSAIR RM850E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020293-EU
8.450,00 ден
CASE KOLINK ATX Inspire X3 Glass ARGB w/Tempered glass, 1x120mm A-RGB fan, Black, GEKL-072A
2.750,00 ден
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM LED backlight, Black, KB-UML-04
650,00 ден
UPS 2200VA / 1200W POWERWALKER VI 2200 SHL, 2xSHUKO, 2x IEC C13, USB, RJ11, 10120098
11.590,00 ден
GAMING FLOOR MAT NEXT LEVEL RACING, POLYESTER, ANTI-SLIP BASE, 165x60x0.3CM, BLACK, NLR-A005
2.850,00 ден
CPU AMD RYZEN 7 9850X3D, Octa Core, 5.6GHz 96MB s.AM5 TRAY 100-000001973
29.990,00 ден