Ова не се баш точни податоци. Сум ја користел апликацијата и секогаш додава прилично доста во SoT. Кај мене редновно одеше 30%+ од реалноста.Snapdragon 8 Gen2, in action.
Ова не се баш точни податоци. Сум ја користел апликацијата и секогаш додава прилично доста во SoT. Кај мене редновно одеше 30%+ од реалноста.
Не го полнам цела ноќ никогаш.Јас мислам дека е океј, само треба навечер да го ограничиш. Пример да направиш некoja рутина во Modes & Routines.
Samsung note 10.
Сакав да прашам дали е ок батеријава или треба да се менува со оглед на тоа што телефонов во март прави 2 години.
5 саати е ок, ама во стендбај навечер теоши 1% на 1 саат?
Инаку има уште 10% батерија кога е направен скринот.
Би ве замолил за ваше мислење.
Фала.![]()
Sent from my SM-N970F using Tapatalk
Си се нашол во тие 50% на самсунг во кои копа телефонот. Со среќа, и ти пожелувам брзо да пронајдеш во кои работи е проблемот и да го решиш.Многу лошо искуство со S21 FE, од 85 до 5% само 3,5 сати SOT.
Е сега со инсталирани сите социјални мрежи, 120Hz екран, но сепак тоа е под сите очекувања.
Никогаш нема системски апликации во топ потрошувачи. Секогаш е тикток, фејсбук, твитер, реддит. По редослед како што сум ги користел најмногу. Не знам зошто не се оптимизирани воопшто. Сите ги ставам на спиење, и повторно имаат скоро половина од потрошувачката во позадина.Си се нашол во тие 50% на самсунг во кои копа телефонот. Со среќа, и ти пожелувам брзо да пронајдеш во кои работи е проблемот и да го решиш.
Нема што они да се оптимизирани ако ти си ги ставил на спиење. Самсунгот треба да ги „оптимизира“, а не да ги пушта да роварат. Не ја барај вината во нив - ако си ги ставил да не работат во позадина.Никогаш нема системски апликации во топ потрошувачи. Секогаш е тикток, фејсбук, твитер, реддит. По редослед како што сум ги користел најмногу. Не знам зошто не се оптимизирани воопшто. Сите ги ставам на спиење, и повторно имаат скоро половина од потрошувачката во позадина.
На S20 FE имав ставено Instagram во Deep Sleep. Секој пат кога ми пишуваше некој, ми стигаше нотификација. Со Жаомије го немам овој проблем.Нема што они да се оптимизирани ако ти си ги ставил на спиење. Самсунгот треба да ги „оптимизира“, а не да ги пушта да роварат. Не ја барај вината во нив - ако си ги ставил да не работат во позадина.
За нотификации месенџер океј. Ама Тикток, Фејзбук, Редит тоа се не смее да помисли да пристапи во позадина ако навистина е ставено да нема пристап во позадина. Толку е едноставно. Сум го терал јас овој пат еднаш во животов со самснунг, ама мислам дека сега има повеќе опции за да се изпозабранат ствари. Или барем се надевам дека има...
Многу лошо искуство со S21 FE, од 85 до 5% само 3,5 сати SOT.
Е сега со инсталирани сите социјални мрежи, 120Hz екран, но сепак тоа е под сите очекувања.
Не е поентата да си жртвуваш херци и батери сејвер, за некој да се иживљава со апикациите и да им дава да работат во позадина. Ете и iphoneto со половина батерија вади исто велиш.Мислам ок е, со полна батерија би добил 4,5 СОТ. Со наместен екран на 60хз би добил уште саат до два.
Мојот С21 ФЕ на 60хз и battery saver enabled, тера 5 саати СОТ од 85 до 5%.
Имам и Iphone 11 нов уред со 100% battery health, и не ништо подобар од Самсунгот.
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020295-EU
8.100,00 ден
SOUND AUDIO MIXER ELGATO WAVE XLR MK.2, 10MAN9901
10.480,00 ден
UPS 650VA / 360W POWERWALKER VI 650 SH, 2xSHUKO, USB, RJ11, 10120048
4.460,00 ден
CASE KOLINK Mini-ITX, Micro-ATX, Satellite Cube, 1x120mm fan, Black, GEKL-006
2.790,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, Black, KBS-WPS-01
850,00 ден
PAD THERMAL THERMAL GRIZZLY PUTTY BASIC (100g), TG-P-B-100
2.130,00 ден