moongose
poweruser
- 19 јули 2013
- 4.387
- 5.531
Точноста е релативна работа кога станува збор за Еуровент, за среќа не има и такви што читаме и по други форуми каде има и поинакви мислења од твоите кои "случајно" се повеќе се поклопуваат со тие на србинот!
Има и Македонски допис до еуровент и одговор од Еуровент со кој се потврдува кажаново по Хрватскиов форум дека имаат грешки и несредени податоци.
"After checking, I need to complete my answer.
Qh is the annual demand in heating.
Qhe is the annual Energy consumption.
For Product Airwell HOD12 : Qhe = 1065 kWh
You are right, there is a misunderstanding on Airwell's data."
Во тоа време кога им беше пишано на меил податоците за Аирвел им беа утнати со тоа што наместо годишна потрошувачка ја имаа ставено годишната испорачана топлина, а класата на уредот беше A++ со огромни 4900W годишна потрошувачка што е тотално нелогичен податок.
И покрај дописот во 2015 со години податокот небеше променет и исправен.
Незнам кога точно е променет сертификатот и податоците но сега истиот сертификат теткиците кои типкаат конечно гледам го имаат исправено па 4900 е заменето со 1065.
Тоа што некој згрешил при внесувањето на податоците на интернет сајтот на еуровент, не ја омаловажува веродостојноста на самиот тест и податоците наведени во спецификацијата на самиот уред. А тестирањата се извршуваат во акредитирани лаборатории низ Европа, не ги тестираат во канцелариите на еуровент.Koje su to druge nezavisne labaratorije ? Sertifikat Eurovent je nastao kao dogovor civilizovanih drzava , kako bi zastitili svoje kupce od Kineskih i drugih kopija i laznih specifikacija.
Midea je na dobrom putu jer ima modela koji imaju sertifikat.
А еуровент постои повеќе децении. Тоа време кога е основан, ниту јапонците не беа во игра, не па кинезите.
А колку пари мислиш дека чини еуровент сертификатот? И кога таа сума ќе се подели на бројот на произведени единици, што мислиш дали сумата ќе е поголема од шест долари по производ?Од друга страна ако европскиот сертификат во мојата не-ЕУ држава која нема ЕУ стандард на живеење, ја направи цената на клима уредот осетно повисока... Тогаш не фала, мене не ми треба еуровент. Како што повеќе пати повторив, мене поважни и порелевантни ми се мислењата и искуствата на корисниците, корисници кои климата ја користеле цела една грејна сезона во реални а не во лабораториски услови.
Дискусијата не е дали е „лоша работа“ постоењето на еуровент за одреден модел на клима. Дискусијата е дали мене како корисник тоа ќе ме кошта премногу пари.