Само ауто многу глупо на мицубишито да трчаш цел ден со далечинското да менуваш брзини и температури и грејачи на надворешната јок. Тоа е недостаток на мицубишито а предност на Хансолот.Да првото е за 12ка.
Спореди си ете.
На еуровент мицуто на -15 3.2кв со 2.6цоп.
А хансолот со 2.0 цоп.
А посекојдневно на -7 мицуто е 3.6кв со 3.1 цоп.
А хансолот 12ка 2.9 со 3.0 цоп
Се гледа дека компресорот е поефикасен на мицуто. Ем цело време повеќе моќ ем и повеќе цоп.
Не за џабе е најфалена клима ФХ. Си работи совршено. Тајмерите ми се:Tocno e deka gasi....mojata FH35VE denes iskljuci barem 30pati so zadadena 24C....da i zadadam 25 moze nema da gasi ama iovaka e pretoplo....@mdeni kako e kaj tebe ?
@vlavot mojata e kupena avgust 2015ta od energosistem ....u April ti ja davam za 40k...i so garancija do avgust.
мислам малку се претерува со ова вакумирањето 30 мин.3 метри.
Вакумирање барем 30 минути.
СЕКОЈА ЦЕВКА ВО СВОЈА ИЗОЛАЦИЈА НЕЗАВИСНО. (!!!)
Буфери на надворешна единица.
За секоја клима. Секогаш.
Почнува со ~200W, со загревање на гасот стига до ~350W.и коа ќе се вклучи пак што потрошувачка влече.
Океј нека е 10 минути.мислам малку се претерува со ова вакумирањето 30 мин.
во цевките има мала количина или кубикажа на воздух која вакум пумпата ја вади за 3 мин максимум.
да речеме дека е потрбно околу 5 мин.
и ако било до вакумирањето сега немаше да работат 99% од климите
пример две клими пред 10 год,не вакумирани па еве ги работат без проблем
новата од лани ја вакумирав....
и си пишал секоја цевка посебно! ова е неизводливо од практична причина
е добро де ова нема некој што не го знае и непочитува од монтерите.Океј нека е 10 минути.
Изолација армафлекс на секоја цевка посебно!!! Тука нема заебанција. Мора!
Со тајмерите и температурите во ред а што правиме со брзините на фан.Не за џабе е најфалена клима ФХ. Си работи совршено. Тајмерите ми се:
Во 6 оди на 28 за да искористи ефтина
Во 7 оди на 24 за да одржува.
Во 12:30 оди на 23 дека е јужна страна.
Во 16:30 оди на 24 и си тера цела вечер така.
За февруари ми излезе 444w просек на час.
Фантазија. Последниве два-три дена 300w е просек. Совршенство.
Се мислам и за другиов стан дали таква дали 18лфца. Ама таа има само он/оф тајмер.
Па нема да врти на вакуум пумпата 30 минути, ебате дегенот. Тој не ни треба да работи, мрзелив идиот.
За дебелина си има стандард според големината на климата. Тоа си знаат. Дур се во сама клима немора таму може заедно да се, така и си се фабрички. Тоа е пола метро рецимо. Тука не е проблем. Откога ќе искочи од климата па се до вентилите треба да е изолирано секоја посебно. Ако не е се губат перформанси зошто ќе делат топлина меѓусебно и ќе смалуваат ефикасност. Не дека е смак света ако е така, ама кога се прави, да се направи, ситница е.Вие мислите на почетокот цевките излегуваат од климата, монтерот вели нема никаква потреба да се на почетокот изолираат, бидејќи и двете биле топли и обратно а на дебелата цевка искористи 3/8" дали е соодветна таа големина на цевка или да не треба поголема? Нз
Sent from my iPhone using Tapatalk
CASE KOLINK ATX Inspire X3 Glass ARGB w/Tempered glass, 1x120mm A-RGB fan, Black, GEKL-072A
2.750,00 ден
KEYBOARD WRIST REST SILICON KEYCHRON K2/K6/K2 Pro/K6 Pro, Black, PR43
940,00 ден
PSU 750W SEASONIC CORE BC 750 ATX3.1 w/PCIE 5.1 80+ BRONZE
4.790,00 ден
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 WHITE (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A3
4.030,00 ден
PSU 850W CORSAIR RM850E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020296-EU
8.410,00 ден
HDD 3,5" 4TB SEAGATE IronWolf 5400rpm 256MB ST4000VN006/2
12.900,00 ден