Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Избор на клима уред (линк со резултати од мерења има во првиот пост)

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.298
5.271
Скопје
hackitfree.github.io
Здраво дечки, не знам дали сум на вистинската тема, но во секој случај ми треба ваше мислење и помош околу избор на клима за детска соба од 16м². Познавањето во клима уреди ми е еднакво на 0, па така од големо значење би ми била ваша помош и мислење.
Исто и за тебе важи - Пробај поназад постови во последниве 6 месеци - можеби ќе најдеш нешто. А има сигурно .

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
803
620

orce97

Баниран/a
19 декември 2022
509
522
linktr.ee
Со здравје да се користи, а креветот сега на другата страна, да смените малку :)

Sent from my 23122PCD1G using Tapatalk
Фала, имам на друга страна друг брат а на овој сега само со изгасена клима ќе се седи :))

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.298
5.271
Скопје
hackitfree.github.io
Фала, имам на друга страна друг брат а на овој сега само со изгасена клима ќе се седи :))
Ти друже колку Сус одлуки имаш донесено , де купи графичка , смени ја нечини , де ПЦ продаваш ново - друг план имаш , сега клима купуваш а имаш и не ја користиш ... :ROFLMAO:

klima fan

lurker
14 јуни 2021
614
342
Точно таков сменив. Беше стопен стариот истекло пластика од него .. 300ден у продавничка за електрика .
Инвертер-сплит-системите немаат такви кондензатори еве видео од инвертер клима уред нема кондензатор ( видеото на 11:35 минути )
View: https://m.youtube.com/watch?v=KqoIk-QgJ-A&pp=ygUZ0LDQstCz0YPRgdGCINC60LvQuNC80LDRgg%3D%3D

Обичните он-офф клима уреди имаат таков кондензатор ( видеото на 14:15 минути )

View: https://m.youtube.com/watch?v=03z34WjzLY4

Здраво дечки, не знам дали сум на вистинската тема, но во секој случај ми треба ваше мислење и помош околу избор на клима за детска соба од 16м². Познавањето во клима уреди ми е еднакво на 0, па така од големо значење би ми била ваша помош и мислење.

За 16м2 овој модел

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.298
5.271
Скопје
hackitfree.github.io
Инвертер-сплит-системите немаат такви кондензатори еве видео од инвертер клима уред нема кондензатор ( видеото на 11:35 минути )
View: https://m.youtube.com/watch?v=KqoIk-QgJ-A&pp=ygUZ0LDQstCz0YPRgdGCINC60LvQuNC80LDRgg%3D%3D

За 16м2 овој модел

Епа мојата тогаш не е инвертер. Не е ист тип како овие -пред 5-6 год е купена 16-18К..
Е како овие инвертери моторот од компресорот го придвижуваат без кондензатор ? На еднонасочна да не е ?
И огромен ладилник има не е како оваа тенок - кило нема..(овие у видеото викаат „комедија„ „она ње бољшаја„ )

Viko

hello world
28 јуни 2022
306
283

За 16м2 овој модел

фала за препораката дефинитивно ќе размислам, но ме интересира и мислење за овие модели за таа квадратура, плус во оглед да се земе и фактот дека климата примарно ќе се користи за греење зимно време.

GREE PULAR PREMIUM 120000BTU GWH12AGC-K6DNA1A-I/O-WIFY
GREE Fairy Premium White 12000Btu K6DNA1F/I-K6DNA2F/O
SAMSUNG CEBU серија

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.244
2.680
инвертер е типот на мотор, тоа е разликата. Инвертерот троши помалце струја од класичен мотор.

klima fan

lurker
14 јуни 2021
614
342
...
Епа мојата тогаш не е инвертер. Не е ист тип како овие -пред 5-6 год е купена 16-18К..
Е како овие инвертери моторот од компресорот го придвижуваат без кондензатор ? На еднонасочна да не е ?
И огромен ладилник има не е како оваа тенок - кило нема..(овие у видеото викаат „комедија„ „она ње бољшаја„ )
Инвертер клима уредите се без кондензатор инвертерот имаат електроника која штеди струја плус компресорот не е он-офф туку е инвертеркомпресор ( ти кој модел на он-офф клима уред имаш стави фотографија )

фала за препораката дефинитивно ќе размислам, но ме интересира и мислење за овие модели за таа квадратура, плус во оглед да се земе и фактот дека климата примарно ќе се користи за греење зимно време.

GREE PULAR PREMIUM 120000BTU GWH12AGC-K6DNA1A-I/O-WIFY
GREE Fairy Premium White 12000Btu K6DNA1F/I-K6DNA2F/O
SAMSUNG CEBU серија
Од горе наведените не би ти препорачал подобар избор се овие модели ( за 16м2 се купува 2.5 кв модел а не 3.5кв модел )

Последна промена:

Viko

hello world
28 јуни 2022
306
283
...

Инвертер клима уредите се без кондензатор инвертерот имаат електроника која штеди струја плус компресорот не е он-офф туку е инвертеркомпресор ( ти кој модел на он-офф клима уред имаш стави фотографија )

Од горе наведените не би ти препорачал подобар избор се овие модели ( за 16м2 се купува 2.5 кв модел а не 3.5кв модел )

Ти благодарам за препораките, но ме интересира дали е проблем ако земам 3.5кв модел т.е скептичен сум дали 2,5 киловатен модел ќе врши работа без проблеми кога станува збор за греење.

klima fan

lurker
14 јуни 2021
614
342
Ти благодарам за препораките, но ме интересира дали е проблем ако земам 3.5кв модел т.е скептичен сум дали 2,5 киловатен модел ќе врши работа без проблеми кога станува збор за греење.

3.5кв модел во 16м2 е многу единствено ако имаш соседна просторија па таа да се пригрева но пак ќе кажам за 16м2 се купува 2.5кв модел или пак клима уредот стави го во поголема просторија и така топли ја 16 квадратна просторија од 3.5кв овие модели

orce97

Баниран/a
19 декември 2022
509
522
linktr.ee
Ти друже колку Сус одлуки имаш донесено , де купи графичка , смени ја нечини , де ПЦ продаваш ново - друг план имаш , сега клима купуваш а имаш и не ја користиш ... :ROFLMAO:
Brat grafickata ja prodadov poradi sto ne gejmam poveke, a za klimata ke se koristi ne se sekiraj :D
Мислењето е автоматски споено:

Дај слика од надворешната единица. :)
Poveli krema :D

Атачменти

• viber_image_2024-07-14_17-43-18-756.jpg
    viber_image_2024-07-14_17-43-18-756.jpg
    502,2 KB · Прегледи: 37

GoranGoran

read-only
26 ноември 2023
9
0
Некоја клима за просторија 8,9 квадрата,или некоја друга алтернатива за ладење.

Viko

hello world
28 јуни 2022
306
283
3.5кв модел во 16м2 е многу единствено ако имаш соседна просторија па таа да се пригрева но пак ќе кажам за 16м2 се купува 2.5кв модел или пак клима уредот стави го во поголема просторија и така топли ја 16 квадратна просторија од 3.5кв овие модели

Ти благодарам на одговорот и не климата ќе се користи само во таа соба. Во секој случај претпоставувам 2.5кв модели кои ми ги препорача се така кажано „best-buy“ и ме интересира да бираше ти за која би се одлучил и дали постои некој подобар модел од овие за истата квадратура (Mitsubishi, Daikin..)

klima fan

lurker
14 јуни 2021
614
342
Ти благодарам на одговорот и не климата ќе се користи само во таа соба. Во секој случај претпоставувам 2.5кв модели кои ми ги препорача се така кажано „best-buy“ и ме интересира да бираше ти за која би се одлучил и дали постои некој подобар модел од овие за истата квадратура (Mitsubishi, Daikin..)

Бидејќи ќе ја користиш само во просторијата од 16м2 тогаш 2.5 кв модел од кинеските брендови или Аери+ или Хаиер

Од Митсубиши овој модел

Од Даикин овој модел

Viko

hello world
28 јуни 2022
306
283
Бидејќи ќе ја користиш само во просторијата од 16м2 тогаш 2.5 кв модел од кинеските брендови или Аери+ или Хаиер

Од Митсубиши овој модел

Од Даикин овој модел

Ти благодарам стварно ми помогна. Во секој случај Даикинот ми е надвор од буџетот, Митсубишито може да помине, но бројките во споредба со Аери+ и Хаиерот не ја оправдуваат цената (според мене). Па ме интересира ти да купуваше помеѓу Аери+, Хаиерот и Митсубишито што би одбрал?

klima fan

lurker
14 јуни 2021
614
342
Ти благодарам стварно ми помогна. Во секој случај Даикинот ми е надвор од буџетот, Митсубишито може да помине, но бројките во споредба со Аери+ и Хаиерот не ја оправдуваат цената (според мене). Па ме интересира ти да купуваше помеѓу Аери+, Хаиерот и Митсубишито што би одбрал?
Ако имаш будџет Mitsubishi е супер но цената е висока за перформансите сто ги има исто и Daikin така да Haier и Aeri + се Best Buy што и да одбереш дали Aeri + или Haier ќе бидеш задоволен

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.496
2.948
Дали постои некоја од 1kw
Теоретски, да, доколку некој ја произвел.
Ама, на нашиот пазар, барем јас не сум сретнал толку мала клима.
Оди со некоја околу 2,5 kW, тие се комерцијално поприсутни низ продавнициве кај нас.
Мислењето е автоматски споено:

Kaj moze da se najde parapetna za 30K i 2.5ka bi zavrsila rabota. Ako ima spodeli link.
Тешко да најдиш парапетна за тие пари, да не речам невозможно.
Види оваа: вивакс парапетна, ако ја најдиш со некој попуст на ананас (ваучери често знаат да имаат по незнам кои поводи)
VIVAX Клима инвертер ACP-12CT35AERI | Најголема онлајн продавница во Македонија | Ананас МК

Последна промена:

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно