123456
poweruser
нз на колку минути прави дифрост ова мојава грее, ама толку тропање мислам и комшиите ке ги разбуди, зар уште технологијава не ја усовршија со ова дифростов да престане ?
Gree Fairy Premium има Еуровент и ознаките на Gree Fairy Premium и на Еуроовент и во МКД се исти НО Gree Amber Premium тој модел во МКД што се продава нема Еуровент
Gree Amber Premium во МКД е овој модел GWH12YCXD-K6DNA1B
Погледнете го атачментот 132917
таков на Еуровент нема на Еуровент е овој модел GWH12YCXD-K6DNA2B ( не се продава во МКД )
Model GWH12YCXD-K6DNA2B | Eurovent Certita Certification
www.eurovent-certification.com
Во МКД Gree Amber Premium што се продава Еуровент нема ( за да се совпаднат резултатите од Еуровент треба моделот да е исти и на Еуровент и во продавница ) Gree Amber Premium што има Еуровент го нема во МКД
За разлика од Gree Amber Premium кој е со различни ознаки на Еуровент и во МКД моделот на Gree Fairy Premium е со исти ознаки и на Еуровент во МКД ознаките се СОВПАЃААТ GWH12ACC-K6DNA1F
Model GWH12ACC-K6DNA1F | Eurovent Certita Certification
www.eurovent-certification.com
Погледнете го атачментот 132918
Мислењето е автоматски споено:
Да иако нема Еуровент Вивакс Аери+ е одличен модел со многу задоволни корисници
Купи си навлажнувач на воздух, јас со мали деца користам по еден во секоја соба.Конечно се одлучив и пред два дена земав вивакс аери + од 3.5kw.
Се е во ред и многу загрева само што ние неможеме да поднесеме постојано да биде пуштена бидејки од струењето на воздухот што го испушта климата често ми се појавува тахикардија а на жена ми и солзат очите. На спиење не ја пуштаме поради тоа. Сега дали е до навика или нешто друго. Имам во собите ставено стиропол изолација од 1см а потоа абриб пред 12 години.
Испратено од AGS3-W09 преку IT.mk форум апликација
Купи си навлажнувач на воздух, јас со мали деца користам по еден во секоја соба.
Благодарам. Кај може да се купи и како изгледа? Навистина ми смета а на децата не им смета. Поради овој проблем ја оставивме термо печката и ја ставаме да ни полни само минимално на единица од 01 до 06 часот.
Конечно се одлучив и пред два дена земав вивакс аери + од 3.5kw.
Се е во ред и многу загрева само што ние неможеме да поднесеме постојано да биде пуштена бидејки од струењето на воздухот што го испушта климата често ми се појавува тахикардија а на жена ми и солзат очите. На спиење не ја пуштаме поради тоа. Сега дали е до навика или нешто друго. Имам во собите ставено стиропол изолација од 1см а потоа абриб пред 12 години.
Со Здравје да се користи клима уредот
Како ја наместија има ли минимум 3 метри бакарни цевки од внатрешната до надворешната единица? Дали ги бандажираа бакарните цевки со бела pvc банда трака ? Внатрешната единица има ли простор 10 до 15 cm од внатрешната единица до плафонот во просторијата ? ( стави фотографии од внатрешната надворешната единица и далечинското )
Најдобро Најекономично е да работи 24/7 без гасење ноќе на 22°C преку ден на 25°C Fan speed 2-ра брзина за сув воздух купи навлазнувач
![]()
БлагодарамПогледнете го атачментот 133117Погледнете го атачментот 133118
Во Прилеп цел ден денес е „Магла Фест“ (освен 2-3 саати што се поткрена околу 11 часот)
Моментално е -1 со неверојатно густа магла.
Мицубишиво дефростите ги завршува за точно 5 минути (за 3 кога нема магла). Развива брутална снага со потрошувачка со пик на 2800~3000W па постепено да се стабилизира на 1800 и така го завршува дефростот. Почетокот исто така е пратен со развивање на голема снага за потоа да се стабилизира на 1200W (наместена е на 25! Им студи на помалку, јбг)
Виваксите вртат палци со по 12-13 минути дефрости.
Баш ме интересираат искуства на корисници на други јапонски брендови (па и на кинески) за време на магла.
@zlatko_ti412 ? Како е состојбата низ тоа графиконите?![]()
Alibi doel ако е за Охрид, барај ги на фб ќе ги најдеш, носи Мидеа газдата.Ми треба мултисплит систем што поддржува 1x12.000btu и 2x9000btu внатрешни единици, меѓутоа да не е многу скап. Би идел со некој од подолниве брендови - мидеа, вивакс, гри. Да препорачате кој и од кај би ги набавил? За Охрид ми е, треба да се коска монтерите.
Благодарам на сите за советите. Мислам дека избрав добра клима. Ќе покаже времето.Внатрешната единица е добро монтирана вака по фотографијата се гледа дека има 10 до 15cm простор до плафонот Надворешната е исто добро монтирана САМО pvc бандаж трака требало монтерите да стават до крај на бакарните цевки каде што влегуваат во надворешната единица што се со фабрички стиропор изолирани Купи надвлажнувач и клима уред-от нека работи 24/7
И треба да знаат да заваруваат со „сребро“ за да личи на нешто цела таа силна инсталација од цевки низ собите.треба да се коска монтерите.
ПОК канал можеби ќе заврши работа.Кривопаланечките клукајдрвци за 4 сезони партал ја направиле бандаж лентата. Чудни некои клукајдрвци (можеби се чавки, не сум ги видел), изгледа немаат друга храна.
Каде да најдам „П“ профили (по можност од двете страни да се подвиткани малку како „Л“), па да глумам монтер.
Погледнете го атачментот 133166
. Монтерите што ти ја монтирале не си го усовршиле занаетот, не е до климата што тропанз на колку минути прави дифрост ова мојава грее, ама толку тропање мислам и комшиите ке ги разбуди, зар уште технологијава не ја усовршија со ова дифростов да престане ?
Нова клима (Hisense) од неколку години 3-4 која не ја користиме премногу ни лето ни зиме ни се неколку пати до сега и парите што ги даваме за вклучен панел и сервис на оваа клима ќе купевме друга нова клима.
Дечки, ве молам за совет и препорака за инвертер клима.
Нова клима (Hisense) од неколку години 3-4 која не ја користиме премногу ни лето ни зиме ни се неколку пати до сега и парите што ги даваме за вклучен панел и сервис на оваа клима ќе купевме друга нова клима .
Дајте совети мислење и искуства, потребен простор за покривање е околу 30м².
RADIO EXTRALINK SOLAR w/hand crank/dynamo, powerbank & SOS flashlight
4.000,00 ден
CAR POWER VOLTAGE CONVERTER EXTRALINK OPIM-600W 12V>230V, 600W, w/USB
2.410,00 ден
MOUSEPAD BLIZZARD World of WarCraft 20th Anniversary XL 900x420x4m
1.690,00 ден
GAME PLAYSTATION 5 DUALSENSE WIRELESS CONTROLLER, PS5/PC/MAC/MOBILE+ USB Cable, MIDNIGHT BLACK
4.940,00 ден
USB Flash Drive 3.2 Gen1 256GB KINGSTON DATA TRAVELER EXODIA , Black, DTX/256GB
1.480,00 ден
VGA ASUS DUAL RTX5060 OC 8GB GDDR7,3xDP, HDMI, 90YV0N12-M0NA00
22.580,00 ден