2 пакета по 1500Sto pari si vlozil za 600 eur mesecno?
Grubo
Да за околу 5 месеци, сега се ми е профит, не вложувам веќе свои пари, сега планирам да ги качам на највисоките пакети ама од профитот тоест виртуелните париБар си ги извади тие твоите 3000?
А да имавме ставено кога излезе пред некоја година до сега ќе имавме едно 50.000 евраСега пресметав, да сум вложел кога првпат чув за шемава сега и ја ќе бев у ќар....
Во право си во секој случај а највеќе за вадењето пари ама знаеш човечката лакомост е јака работа, на таа основа фунционира ова и сите други измами, така да секој сака да добие повеќе, а јас не сум исклучокДругари... ако сте ги повратиле вложените пари и сега ги реинвестирате (не ми се верува дека ова го нарекувам реинвестиција), не би рекол дека тоа е нула. Нема поента да продолжиш да вложуваш. Вади парите и почасти се нешто. Јас лично, одбивам да учествувам во нешто вакво, па макар бил и на време и бил на нула на крајот. Дури и да искочам среќлија што ке заработи. Одбивам да учествувам во нешто што знам дека е измама и дека еден куп луѓе ке наебат. Сакам да верувам дека сме подобри од тоа и дека можеме парите да си ги вадиме на друго место, а не на сметка на други (најчесто не така бистри) луѓе. Одбивам да бидам поддржувач на нешто што е очигледна превара.
Коцкариште@nashinecНаместо парите да ги турам во кладилница или на апарати или на тркалото, повеќе ми се исплати да ризикувам на овие глупости одколку на тие, парите во месецот ке бидат истите потрошени, дали на тоа или ова
Јас имам ставено пакети на Каирос пред 6 месеци и веќе ги имам извадено парите без вовлекување на други луѓе во ова.
Јас уште кога ставив знаев дека е класична пирамидална измама ама одев на ризик и за профит, но има луѓе кои пробуваат да ве убедат и кои веруваат во спротивното, дека фирмата има договори со нисан, сони, мекдоналдс и други фирми кои и ги доверуваат своите податоци на каирос, а со тоа и на секој кој ќе купи пакет кај нив, и дека е легитимна фирма.
1. Каирос не соработува со ниедна од големите фирми. Поради нивното инсистирање некои од фирмите се принудени да даваат официјални соопштенија дека немаат никаква соработка со Каирос
http://www.nissan.com.tr/otomobil-haberleri/kairos-teknoloji-sozlesme
http://kepfeltoltes.hu/160113/kairosvssony_www.kepfeltoltes.hu_.png
2. Не се знае кој стои зад фирмата и кае таа се наоѓа. Се води како британска фирма ама во официјалниот годишен извештај пријавено е НУЛА профит и НУЛА вработени. Бидејќи се работи за Британија а не за Македонија достапни се и еве ги сите официјални достапни документи на фирмата па кој сака нека си истражи сам, сепак се работи за негови пари
https://www.dropbox.com/sh/1uy5369cqx8mj1v/AADTM8iIa4pEZig_fccbKceYa?dl=0
3. Фирмата е под истрага во неколку држави (Турција, Естонија, Словачка) за нелегално функционирање
http://www.hurriyet.com.tr/gumruk-v...ciklamasi-ihbar-var-incelemeye-aldik-40141691
http://uudised.err.ee/v/majandus/af...rbijakaitseamet-uurib-kairos-planeti-tegevust
http://www.soi.sk/sk/Informacie-pre...spolocnosti-Kairos-Technologies-Ltd-.soi?ind=
4. Апликацијата нема никаков трафик или некогаш прави 5-10 мб на ден ПРОВЕРЕНО, што значи дека сите оние глупости за трансфер на податоци паѓаат во вода
5. Секој што мисли дека фирми како Сони, Нисан или која било поголема фирма ќе ги даде податоците без никаква проверка, на секој од каде било од светот кој ќе уплати пакет на Каирос мора да е сериозно ретардиран. Нема никакви услови за брзина на интернет што би требало да е број еден по важност. Некој без проблем може да уплати со upload од 100кб и нема да има никаков проблем
6. Секој што ќе ви покаже добиена поголема сума од Каирос да знаете дека главнината е добиена од привлекување на други членови па во случај на пропаѓање ако не сакате да ве пцујат после роднини и пријатели ќе се држите до своите пакети ама и заработката ќе биде помала
Од ова сеуште се вадат пари (јас лично вадам над 600 усд месечно чист профит без ниеден член од страна)па ако на некој како на мене не му е важно дали оваа фирма е понзи и ако му се ризикува слободно нека си ја проба среќата
Ама ако почнат некои кутри за жалење душички да ве убедуваат како Каирос е легитимна и да ви прават филмови за како фирмата функционира, и после читањето на се погоре пишаното поверувате, како некои луѓе кои убедени земаа кредити за да стават пакети дефинитивно заслужувате да изгубите се па и повеќе
ВЛОЖЕТЕ ОНОЛУ КОЛКУ СТЕ СПРЕМНИ ДА ИЗГУБИТЕ
Измама е, на крајот на играта. Но додека не дојде играта до крајот, СЕРИОЗНА пара иавадија луѓе. Сериозна значи зборувам, поготово тие што малку понапред ја фатија работата.Другари... ако сте ги повратиле вложените пари и сега ги реинвестирате (не ми се верува дека ова го нарекувам реинвестиција), не би рекол дека тоа е нула. Нема поента да продолжиш да вложуваш. Вади парите и почасти се нешто. Јас лично, одбивам да учествувам во нешто вакво, па макар бил и на време и бил на нула на крајот. Дури и да искочам среќлија што ке заработи. Одбивам да учествувам во нешто што знам дека е измама и дека еден куп луѓе ке наебат. Сакам да верувам дека сме подобри од тоа и дека можеме парите да си ги вадиме на друго место, а не на сметка на други (најчесто не така бистри) луѓе. Одбивам да бидам поддржувач на нешто што е очигледна превара.
Сега пресметав, да сум вложел кога првпат чув за шемава сега и ја ќе бев у ќар....
Измама е, на крајот на играта. Но додека не дојде играта до крајот, СЕРИОЗНА пара иавадија луѓе. Сериозна значи зборувам, поготово тие што малку понапред ја фатија работата.
Измама е, на крајот на играта. Но додека не дојде играта до крајот, СЕРИОЗНА пара иавадија луѓе. Сериозна значи зборувам, поготово тие што малку понапред ја фатија работата.
Но ќе одиш во затвор.Можеш и многу пари да извадиш ако ограбиш банка. Само така нема да заебеш куп твои пријатели...во кој свет живееш?
Тоа си е твој избор.Сепак одбивам да учествувам и поддржувам измама во која многумина ќе настрадаат.
Но ќе одиш во затвор.
Тоа си е твој избор.
Очекувам масовно стампедо низ Куманово во скоро време. Приказнава со Каирос е прочитан буквар. Некој да ти плаќа, без да вложиш ни денар го нема никаде. Разберете. Зоштп купувате пакети уствари ? Нели диск рентавте ? лол. Работава испаѓа рентаме магла. Убаво погоре објаснија зошто регистрацијата е строго по покана, и зошто мора и тој што ке го поканиш да купи "пакет магла" . Немој некој со секира да ви тропне на врата само дека си го измамил. Внимавајте кого го вклучувате во оваа измама. Оваа игра трае и ке заврши. Последиците ке мора да ги сноси некој.Луѓе, многу сте ми интересни.Знам дека ова е IT форум, и слично како твитер владее генерално мислење дека попаметни луѓе се мотаат овде, односно дека сме попаметни од генералната јавност. Очигледно дека не сме/сте...
Кога некој како @nashinec ќе дојде, ќе ви даде долго објаснување дека ЗАРАБОТУВА пари од ПИРАМИДАЛНА ШЕМА БЕЗ ДА ВОВЛЕЧЕ ДРУГИ ЛУЃЕ ВО ТОА и вие му верувате, очигледно дека не сте паметни колку што мислите. Жал ми е ако некој навредувам, ама пари од ПИРАМИДАЛНА ШЕМА се земаат само ако вовлечеш луѓе во пирамидата.
Вака, човеков дојде, ви продаде некоја приказна дека ова е нелегално и е пирамидална шема, ама толку вешто ве смота што пола од вас мислам ќе се размислат да му се приклучат на него. По самата дефиниција, заработуваш во пирамидална шема ако се движиш нагоре по пирамидата. Бидејќи во пирамидална шема нема унапредувања, односно не можеш да се искачуваш нагоре, треба да ја зголемуваш пирамидата надоле...без тоа, нема пари за тебе.
Бидете секогаш скептици прво кога се работи за ваши пари, особено со вакви блатантно лоши шеми како Каирос.
Имам 600 евра, ама не ги ставам таму. Имам поубави и поблагородни инвестиции за правење. На пример. Не само што нема да оштетам никого, туку и ке овековечам многу насмевки.
Бесплатна достава
MICROPHONE BOYA USB Type-C BOYA K9, RGB, Cardioid, Black
4.900,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro PST LN, Low-Noise PWM, 450-2000 RPM, BLACK, ACFAN00343A
740,00 ден
Бесплатна достава
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRED EXTRALINK TF500, Black,
660,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 45X20X30CM - KM03 2XCOSMETIC BAG, PINK
1.970,00 ден
Бесплатна достава
HDD 3,5" 12TB WD RED Plus NAS 7200RPM 512MB 24x7 SATAIII WD120EFGX
34.320,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro LN, Low-Noise PWM, 2000 RPM Max, BLACK, ACFAN00348A
740,00 ден