Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Искуство со Kairos

nashinec

read-only
8 ноември 2016
25
37
Sto pari si vlozil za 600 eur mesecno?
Grubo
2 пакета по 1500
невадам пари сега за отприлика месец-два планирам да го покачам едниот од 2700 ама веќе не вложувам свои пари ова е се од добивката. со тој пакет се вадат над 500 усд месечно

nashinec

read-only
8 ноември 2016
25
37
Бар си ги извади тие твоите 3000?
Да за околу 5 месеци, сега се ми е профит, не вложувам веќе свои пари, сега планирам да ги качам на највисоките пакети ама од профитот тоест виртуелните пари :)
така да и да пропадне мене не ми значи ништо јас сум секако во плус веќе

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.185
18.825
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Другари... ако сте ги повратиле вложените пари и сега ги реинвестирате (не ми се верува дека ова го нарекувам реинвестиција), не би рекол дека тоа е нула. Нема поента да продолжиш да вложуваш. Вади парите и почасти се нешто. Јас лично, одбивам да учествувам во нешто вакво, па макар бил и на време и бил на нула на крајот. Дури и да искочам среќлија што ке заработи. Одбивам да учествувам во нешто што знам дека е измама и дека еден куп луѓе ке наебат. Сакам да верувам дека сме подобри од тоа и дека можеме парите да си ги вадиме на друго место, а не на сметка на други (најчесто не така бистри) луѓе. Одбивам да бидам поддржувач на нешто што е очигледна превара.

nashinec

read-only
8 ноември 2016
25
37
Другари... ако сте ги повратиле вложените пари и сега ги реинвестирате (не ми се верува дека ова го нарекувам реинвестиција), не би рекол дека тоа е нула. Нема поента да продолжиш да вложуваш. Вади парите и почасти се нешто. Јас лично, одбивам да учествувам во нешто вакво, па макар бил и на време и бил на нула на крајот. Дури и да искочам среќлија што ке заработи. Одбивам да учествувам во нешто што знам дека е измама и дека еден куп луѓе ке наебат. Сакам да верувам дека сме подобри од тоа и дека можеме парите да си ги вадиме на друго место, а не на сметка на други (најчесто не така бистри) луѓе. Одбивам да бидам поддржувач на нешто што е очигледна превара.
Во право си во секој случај а највеќе за вадењето пари ама знаеш човечката лакомост е јака работа, на таа основа фунционира ова и сите други измами, така да секој сака да добие повеќе, а јас не сум исклучок :p
А повеќето од луѓето што ќе наебат, бар тие што ги знам повеќе од 90 проценти се тотално неинформирани или слепо веруваат во тоа што го кажуваат од Каирос, па така јас за таквите Darwin awards candidates немам баш жал. За свои пари да не одвоиш 20 минути да прочепкаш на нет треба да си special kind of stupid

Дибидус

read-only
26 јануари 2016
11
13
Мене ме убедуваше еден од Куманово да земам пакет преку него, дури и негов лаптоп ми нудеше да користам. После разговорот со него за 10 минути проверување на интернет ми стана јасно дека е класична измама. Не ми се верува колку наивни можат луѓето да бидат кога станува збор за лесна заработувачка. Инаку, имам пријател, исто така од Куманово кој има 3 пакети и свесен е дека е измама и нема да трае вечно ама ете човекот сеуште вложува. Друг роднина зеде кредит за да купи пакет. Бог да чува и да Бранко....

tomi

Sensei Модератор
16 април 2007
9.876
3.884
Скопје
@nashinec Многу убаво го објасни, браво, го делам истото мислење. Ризик ствара капитал, точно е и дека ќарот и зијанот се браќа ама кој не пробал не знае.Наместо парите да ги турам во кладилница или на апарати или на тркалото, повеќе ми се исплати да ризикувам на овие глупости одколку на тие, парите во месецот ке бидат истите потрошени, дали на тоа или ова

3 ноември 2012
868
1.896
Area 51
Трајче Дрварчето's setup  
Processor & Cooler
Intel 8088, 4.77MHz
Storage
dual 160KB 5.25-inch disk drives and 10 MB HDD
RAM
16K on-board RAM
Video card
Monochrome Display Adapter
Audio
1-channel PWM
Monitor
IBM 3270
OS
PC-DOS v1.0
@nashinecНаместо парите да ги турам во кладилница или на апарати или на тркалото, повеќе ми се исплати да ризикувам на овие глупости одколку на тие, парите во месецот ке бидат истите потрошени, дали на тоа или ова
Коцкариште :D
Сега јас се мислев наместо да ги фрлам парите по кафани и курви, да ги пренасочам на Каирос :D

Steff_Maja

poweruser
30 мај 2010
4.174
1.710
Јас имам ставено пакети на Каирос пред 6 месеци и веќе ги имам извадено парите без вовлекување на други луѓе во ова.
Јас уште кога ставив знаев дека е класична пирамидална измама ама одев на ризик и за профит, но има луѓе кои пробуваат да ве убедат и кои веруваат во спротивното, дека фирмата има договори со нисан, сони, мекдоналдс и други фирми кои и ги доверуваат своите податоци на каирос, а со тоа и на секој кој ќе купи пакет кај нив, и дека е легитимна фирма.
1. Каирос не соработува со ниедна од големите фирми. Поради нивното инсистирање некои од фирмите се принудени да даваат официјални соопштенија дека немаат никаква соработка со Каирос
http://www.nissan.com.tr/otomobil-haberleri/kairos-teknoloji-sozlesme
http://kepfeltoltes.hu/160113/kairosvssony_www.kepfeltoltes.hu_.png
2. Не се знае кој стои зад фирмата и кае таа се наоѓа. Се води како британска фирма ама во официјалниот годишен извештај пријавено е НУЛА профит и НУЛА вработени. Бидејќи се работи за Британија а не за Македонија достапни се и еве ги сите официјални достапни документи на фирмата па кој сака нека си истражи сам, сепак се работи за негови пари ;)
https://www.dropbox.com/sh/1uy5369cqx8mj1v/AADTM8iIa4pEZig_fccbKceYa?dl=0
3. Фирмата е под истрага во неколку држави (Турција, Естонија, Словачка) за нелегално функционирање
http://www.hurriyet.com.tr/gumruk-v...ciklamasi-ihbar-var-incelemeye-aldik-40141691
http://uudised.err.ee/v/majandus/af...rbijakaitseamet-uurib-kairos-planeti-tegevust
http://www.soi.sk/sk/Informacie-pre...spolocnosti-Kairos-Technologies-Ltd-.soi?ind=
4. Апликацијата нема никаков трафик или некогаш прави 5-10 мб на ден ПРОВЕРЕНО, што значи дека сите оние глупости за трансфер на податоци паѓаат во вода
5. Секој што мисли дека фирми како Сони, Нисан или која било поголема фирма ќе ги даде податоците без никаква проверка, на секој од каде било од светот кој ќе уплати пакет на Каирос мора да е сериозно ретардиран. Нема никакви услови за брзина на интернет што би требало да е број еден по важност. Некој без проблем може да уплати со upload од 100кб и нема да има никаков проблем
6. Секој што ќе ви покаже добиена поголема сума од Каирос да знаете дека главнината е добиена од привлекување на други членови па во случај на пропаѓање ако не сакате да ве пцујат после роднини и пријатели ќе се држите до своите пакети ама и заработката ќе биде помала

Од ова сеуште се вадат пари (јас лично вадам над 600 усд месечно чист профит без ниеден член од страна)па ако на некој како на мене не му е важно дали оваа фирма е понзи и ако му се ризикува слободно нека си ја проба среќата
Ама ако почнат некои кутри за жалење душички да ве убедуваат како Каирос е легитимна и да ви прават филмови за како фирмата функционира, и после читањето на се погоре пишаното поверувате, како некои луѓе кои убедени земаа кредити за да стават пакети дефинитивно заслужувате да изгубите се па и повеќе
ВЛОЖЕТЕ ОНОЛУ КОЛКУ СТЕ СПРЕМНИ ДА ИЗГУБИТЕ

Мојот беше сличен одговор во скратена верзија :) Браво :)

mdeni

senior
24 септември 2012
6.099
6.041
Измама е, на крајот на играта. Но додека не дојде играта до крајот, СЕРИОЗНА пара иавадија луѓе. Сериозна значи зборувам, поготово тие што малку понапред ја фатија работата.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Луѓе, многу сте ми интересни. :D Знам дека ова е IT форум, и слично како твитер владее генерално мислење дека попаметни луѓе се мотаат овде, односно дека сме попаметни од генералната јавност. Очигледно дека не сме/сте...

Кога некој како @nashinec ќе дојде, ќе ви даде долго објаснување дека ЗАРАБОТУВА пари од ПИРАМИДАЛНА ШЕМА БЕЗ ДА ВОВЛЕЧЕ ДРУГИ ЛУЃЕ ВО ТОА и вие му верувате, очигледно дека не сте паметни колку што мислите. Жал ми е ако некој навредувам, ама пари од ПИРАМИДАЛНА ШЕМА се земаат само ако вовлечеш луѓе во пирамидата.

Вака, човеков дојде, ви продаде некоја приказна дека ова е нелегално и е пирамидална шема, ама толку вешто ве смота што пола од вас мислам ќе се размислат да му се приклучат на него. По самата дефиниција, заработуваш во пирамидална шема ако се движиш нагоре по пирамидата. Бидејќи во пирамидална шема нема унапредувања, односно не можеш да се искачуваш нагоре, треба да ја зголемуваш пирамидата надоле...без тоа, нема пари за тебе.

Бидете секогаш скептици прво кога се работи за ваши пари, особено со вакви блатантно лоши шеми како Каирос.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.185
18.825
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
RAM
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Измама е, на крајот на играта. Но додека не дојде играта до крајот, СЕРИОЗНА пара иавадија луѓе. Сериозна значи зборувам, поготово тие што малку понапред ја фатија работата.

Сепак одбивам да учествувам и поддржувам измама во која многумина ќе настрадаат.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135

Можеш и многу пари да извадиш ако ограбиш банка. Само така нема да заебеш куп твои пријатели...во кој свет живееш?

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.794
12.807
Skopje
www.wemaxa.com
Не знам што се мачите кога може на Доктор Нгбодо Ннгиве од Нигерија да му испратите ваши генералии и податоци во сметката во банка и он да ви прати 9 милиони евра од починатиот Ралф Кланстајн кој немал друго семејство освен малку познатата швалерка, Шинка Солдатоска по потекло од Трпеица, Охридско, која исто неодамна почина па парите, 9 милиони евра сега се заглавени во сметка и очајно е потребно некој од Македонија кој ќе се престави како внук на Шинка и ќе ги добие парите!

Замислете само колку ќе добиете ако земете 9 милиони евра и ги вложите во Каирос! 19 милиони евра за 3 месеци!

Па со тие 19 милиони евра, ќе купите 950 стана по 20,000 евра наместо стандардните 50-60к, затоа што имало некоја фризерка која можела да ги набави станевите со субвенции за ментални инвалиди преку ИПАР фондовите на ЕУ.

950 стана х 250е кирија месечно: 240,000Е месечно

Кој сака да дознае повеќе, има една група што кога им е досадно си играат со кибритчиња на Камен Мост, таму ќе му објаснат..

mdeni

senior
24 септември 2012
6.099
6.041
Можеш и многу пари да извадиш ако ограбиш банка. Само така нема да заебеш куп твои пријатели...во кој свет живееш?
Но ќе одиш во затвор.
Сепак одбивам да учествувам и поддржувам измама во која многумина ќе настрадаат.
Тоа си е твој избор.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
И тука се вадат дебели пари и тоа почнаа доста луѓе да земаат пакети. И јас ке бев еден од тие, али ми испадаа непланирани трошкови инаку ке го земев за старт тој од 600Е.
Имам и пресметки за струја, компјутер, делови и се направено и за 5,5 и пол месеци го исплаќаш пакетот.
Инаку, ја се кладам дека сите од Вас би ставиле по пакет од 600Е иако зборувате измама и слично. Некои сигурно веќе имаат пакети...
Здравје, нареднава година ке видиме како ке тера, па ако е океј ке земам пакет.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.185
18.825
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
PSU
RAM
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Keyboard
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Имам 600 евра, ама не ги ставам таму. Имам поубави и поблагородни инвестиции за правење. На пример. Не само што нема да оштетам никого, туку и ке овековечам многу насмевки.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.448
Луѓе, многу сте ми интересни. :D Знам дека ова е IT форум, и слично како твитер владее генерално мислење дека попаметни луѓе се мотаат овде, односно дека сме попаметни од генералната јавност. Очигледно дека не сме/сте...

Кога некој како @nashinec ќе дојде, ќе ви даде долго објаснување дека ЗАРАБОТУВА пари од ПИРАМИДАЛНА ШЕМА БЕЗ ДА ВОВЛЕЧЕ ДРУГИ ЛУЃЕ ВО ТОА и вие му верувате, очигледно дека не сте паметни колку што мислите. Жал ми е ако некој навредувам, ама пари од ПИРАМИДАЛНА ШЕМА се земаат само ако вовлечеш луѓе во пирамидата.

Вака, човеков дојде, ви продаде некоја приказна дека ова е нелегално и е пирамидална шема, ама толку вешто ве смота што пола од вас мислам ќе се размислат да му се приклучат на него. По самата дефиниција, заработуваш во пирамидална шема ако се движиш нагоре по пирамидата. Бидејќи во пирамидална шема нема унапредувања, односно не можеш да се искачуваш нагоре, треба да ја зголемуваш пирамидата надоле...без тоа, нема пари за тебе.

Бидете секогаш скептици прво кога се работи за ваши пари, особено со вакви блатантно лоши шеми како Каирос.
Очекувам масовно стампедо низ Куманово во скоро време. Приказнава со Каирос е прочитан буквар. Некој да ти плаќа, без да вложиш ни денар го нема никаде. Разберете. Зоштп купувате пакети уствари ? Нели диск рентавте ? лол. Работава испаѓа рентаме магла. Убаво погоре објаснија зошто регистрацијата е строго по покана, и зошто мора и тој што ке го поканиш да купи "пакет магла" . Немој некој со секира да ви тропне на врата само дека си го измамил. Внимавајте кого го вклучувате во оваа измама. Оваа игра трае и ке заврши. Последиците ке мора да ги сноси некој.

Имам 600 евра, ама не ги ставам таму. Имам поубави и поблагородни инвестиции за правење. На пример. Не само што нема да оштетам никого, туку и ке овековечам многу насмевки.

Ти си бистар момак, ти имам кажано. ;)

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

ИТ маркет

На врв Дно