Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

iОS уреди - Верзии - освежувања - подесувања - новости - генерална дискусија.

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Многу грдо изгледа ако не е фејк, ама ептен грдо.
Башка рамките, ОГРОМНИ! лол.
Се зборува дека Apple направиле два концепти два различни изгледа ,едниот овај кој го гледаме на нет и еден повеке слчичен на ајфон 5, едниот го пуштиле со цел да видаш што ке се коментира за изгледот пошто на Iphone производите а и на купувачите знаеме дека изгледот им е најбитен.Па досега све лоши коментари има за изгледот и се надевам дека нема да биде тој финалниот.Се надевам ке изгледа вака,овај мислам е 5,5 инчниот пошто гледам долу како пенкалце.
iphone6concept4.jpg

Meне најмногу ме бендисува првиот изглед кој се шпекулираше уште одамна пред да беше најавен,највероватно измислен од некој дизајнерчиња и нема да згрешеа да го направеа таков:
http://thefusejoplin.com/wp-content/uploads/2014/06/iPhone-63.jpg
Но како што напредува од модел до модел изгледа вака ке биде :D
http://www.hdwallpapersonly.com/wp-content/uploads/2013/05/IPhone-6-2.jpg

Последна промена:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.507
31.957
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Е ова е веќе нешто.....секоја чест.

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
@dejan_str апла се гледа дека нема шанси да е таков, каде ќе мине антената.

Таков ќе биде како на @RagingDemon сликата . За разлика од 5s многу полош дизајн,како huawei е . Очекувам да биде поскап и убедливо најпродаваниот ајфон досега.

working-2014-iphone-cnbeta-leak.jpg

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.490
5.608
Се зборува дека Apple направиле два концепти два различни изгледа ,едниот овај кој го гледаме на нет и еден повеке слчичен на ајфон 5, едниот го пуштиле со цел да видаш што ке се коментира за изгледот пошто на Iphone производите а и на купувачите знаеме дека изгледот им е најбитен.Па досега све лоши коментари има за изгледот и се надевам дека нема да биде тој финалниот.Се надевам ке изгледа вака,овај мислам е 5,5 инчниот пошто гледам долу како пенкалце.
Meне најмногу ме бендисува првиот изглед кој се шпекулираше уште одамна пред да беше најавен,највероватно измислен од некој дизајнерчиња и нема да згрешеа да го направеа таков:
http://thefusejoplin.com/wp-content/uploads/2014/06/iPhone-63.jpg
Но како што напредува од модел до модел изгледа вака ке биде :D
http://www.hdwallpapersonly.com/wp-content/uploads/2013/05/IPhone-6-2.jpg
Паааа, продолжи да сонуваш Дејан :eek:h:
Ваков дизајн како на овие слики најверојатно во некој друг живот, наредниот ајфон е грдотијата на претходната страна. :)
Ова на првата слика кај тебе, голем екран, убав дизајн, пенкалце... е само сон на iSheeps кои иако сега ја плукаат кинезаријата од претходната страна за неколку дена магично ќе заборават се што кажале и ќе свршуваат на неа, пошо нема друго, тоа е.
Инаку и јас се согласувам со тебе, подобро Епл да го копираа овој дизајн од рендерот наместо што плаќале мајмуни и губеле време да го направат кинескиот дизајн од претходната страна.
Ама пак кога ќе ми текне на претходната презентација како се фалеа колку време изгубиле дизајнирајќи ја иконата на кантата на новиот Mac OS. :eek:h::eek:h::eek:h:
Meanwhile%2Bat%2BApple.png

За разлика од 5s многу полош дизајн,како huawei е .
Ај молим те да не ги вреѓаме Huawei сега споредувајќи ги нивните производи со Ајфон 6, они имаат далеку поубав дизајн. :)
mate7-2.jpg

Е ова е веќе нешто.....секоја чест.
Секоја чест за рандом ххх дечкото што изгубил саат време и направил ваков убав дизајн. За разлика од вработените мајмуни во Епл кои изгубиле години и направиле грд кинезарија дизајн.

Последна промена:

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Не сонувам,баш сум свесен дека дизајнот 99% ке биде тој кој кружи по нет,ептен грд дизајн :( Само не ми е јасно како Apple фирма не се способни да направат убав дизајн а некој дечко на нет успеал да направи убавина од дизајн?Тоа не можам да го разберам, слепи се Apple или што е проблемот.Па ја да сум во Apple Одма го вработувам дечкото кој си цртал Iphone6 И би му дал добра плата а дизајнерите таму би ги шутнал одма.Единствено SONY се за дизајн експерти,90% од евтините до најскапите смартфони имаат прекрасен дизајн.Xperia SP,T,V,Z и кој ли не се прекрасни.Исто и HTC но не се на ниво како SONY според мене.Но ајде, кај андроид телефониве кој имаат јаки хардвер и што ли не може да се направи компромис на дизајн и да помине но кај IOS Smartfon каде нема многу што да се чепка во OSot Дизајнот е СВЕ!АКо го утнат дизајнот ја утнаа цела работа.

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Не сонувам,баш сум свесен дека дизајнот 99% ке биде тој кој кружи по нет,ептен грд дизајн :( Само не ми е јасно како Apple фирма не се способни да направат убав дизајн а некој дечко на нет успеал да направи убавина од дизајн?Тоа не можам да го разберам, слепи се Apple или што е проблемот.Па ја да сум во Apple Одма го вработувам дечкото кој си цртал Iphone6 И би му дал добра плата а дизајнерите таму би ги шутнал одма.Единствено SONY се за дизајн експерти,90% од евтините до најскапите смартфони имаат прекрасен дизајн.Xperia SP,T,V,Z и кој ли не се прекрасни.Исто и HTC но не се на ниво како SONY според мене.Но ајде, кај андроид телефониве кој имаат јаки хардвер и што ли не може да се направи компромис на дизајн и да помине но кај IOS Smartfon каде нема многу што да се чепка во OSot Дизајнот е СВЕ!АКо го утнат дизајнот ја утнаа цела работа.
Тој ке биде дизајнот со линиите и испакната камера колку и да не ни се свиѓа пак ке биде најпродаван од останатите

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.490
5.608
Тој ке биде дизајнот со линиите и испакната камера колку и да не ни се свиѓа пак ке биде најпродаван од останатите
За жал. И се што до вчера се кењало за останатите телефони како грд дизајн, совршени 3.5, а сега 4 ични, големина на скејтборд, потреба за носење ташна само за телефонот, тешкотијата при ракување поради големината... во истата секунда магично ќе се заборави и ќе се дрнда како Епл ги измисли големите екрани кај телефоните.

xenon

нуспојава
15 јануари 2011
4.821
12.869
Skopje
wemaxa.com
На Apple.com вечерва (вторник 9/9/2014) ќе има пренос во живо во 19.00h. Одбројувањето е започнато, се очекува најавата на новиот Iphone 6 (спецификации ќе бидат најверојатно овие) во 4.7" и 5.5" верзии.

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.490
5.608
На Apple.com вечерва (вторник 9/9/2014) ќе има пренос во живо во 19.00h. Одбројувањето е започнато, се очекува најавата на новиот Iphone 6 (спецификации ќе бидат најверојатно овие) во 4.7" и 5.5" верзии.
И ќе можат да го следат само оние со Mac компјутери. Е до толку се.:)

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.490
5.608
Аа ништо дечки не бива ова подолу. Али имало лајв стриминг од втора рака тука http://www.ustream.tv/search?q=apple

***********************************************************************************************************
Пошо Епл се педерчиња и забрануваат нивните евенти да се гледаат на не-Епл уреди (небаре некој ќе си рече "еј сега одам да купам мекинтош само за да го гледам ова") можеби следново ќе работи ако сака некој да го гледа евентот на Windows:
1. Инсталирајте го QuickTime плагинот (ЛоЛ, во време на HTML5 уште со плагини)

2. Инсталирајте ја оваа екстензија за Хром. Екстензијава ќе го смени јусер агентот на прелистувачот за да страната мисли дека ја посетуваш од Епл Сафари инсталиран на Mac OS X.

3. Одете во сетинзите на екстензијата и од Групата изберете Сафари за да додадете нов јусер агент на сафари. Ова е потребно бидејќи екстензијата има малку постара верзија од онаа којшто Епл ја бара за да се гледа евентот. (Значи не е битно само да купиш, треба да го купиш најновото XD )
За име на новиот Сафари јусер агент напишете што сакате, а како јусер агент копирајте го ова:

Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_7_3) AppleWebKit/534.55.3 (KHTML, like Gecko) Version/5.1.3 Safari/534.53.10

Со овој јусер агент страната ќе мисли дека имате Сафари 5.1.3 инсталиран на Mac OS X 10.7.3 Lion.

Потоа од екстензијата изберете го овој јусер агент и ваљда ќе може да се гледа евентот на http://www.apple.com/live/2014-sept-event/

Последна промена:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.507
31.957
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Јас нигде не видов да пишува дека 6-та или 5-та се наведени како најдобри.

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
И официјално најдобар телефон на свет е ајфон 6 а втор по јачина ајфон 5с
Гасете другите теми се знае кој е цар.
http://it.com.mk/iphone-6-pristigna-vo-makedonija-iphone-6-plus-se-ushte-go-nema/
Oва и не е далеку од вистината. Ајфонот е најкомплетен телефон, дизајн,камера,брзина :) И најголем конкурент на ајфон е претходниот ајфон, така било до сега.:)

Е од сега ќе видиме. Се свестија самсунг дека џабе имаат добра камера кога дизајн немаат, или хтц дизајн,брзина топ но камера катастрофа. :)

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.507
31.957
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB