Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Galaxy S4 vs HTC one vs Xperia Z vs Iphone 5

Galaxy S4 vs HTC one vs Xperia Z vs Iphone 5

• Вкупно гласале
    118

mdeni

senior
24 септември 2012
6.111
6.057
Металот подобро ја лади внатрешноста, и дава многу подобро ладење на компонентите отколку било која пластика - која е топлински изолатор и ја чува топлината внатре.

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Најверојатно си имал среќа :) Како што кажав, проблемот не е присутен на сите телефони. И јас го купив од Т-Мобиле. Јас бев свесен за истите проблеми кои ги набројав уште пред да го купам бидејќи гледав многу видеа на интернет и многу луѓе имаат телефон со исти проблеми како и мојот. Повеќето од луѓето нема ни да ги заприметат овие работи бидејќи не се замараат со детали.
Иначе како што некој спомена, да, ако го работиш телефонот со футрола нема да ја осеќаш топлината толку. Но дискутираме тука за проблеми и нивно решение, а не ворк-араунди.
Факт е дека производителите за нивните flagship телефони имаат уште многу фурни леб да јадат додека ја оправдаат високата цена во секоја смисла.
Искрено мразам Среќа кога плаќам 33 000 денари на телефон.едноставно треба да биде совршен во секој поглед секое парче,а не едно да се погоди а друго не,нема смилса.Све повеќе како читам за HTC one губам воља за него,ако би прегласувам би гласал за S4 ili Xperia Z,Многу негативности се наброја за HTC one овде.

outlawbt

read-only
10 јануари 2010
11
3
Искрено мразам Среќа кога плаќам 33 000 денари на телефон.едноставно треба да биде совршен во секој поглед секое парче,а не едно да се погоди а друго не,нема смилса.Све повеќе како читам за HTC one губам воља за него,ако би прегласувам би гласал за S4 ili Xperia Z,Многу негативности се наброја за HTC one овде.
Нема ништо совршено на светов :) Гледам доста критики и за S4 по интернетов...

AlexM

lurker
14 јануари 2009
994
587
City of Consuls
AlexM's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4570 Processor
Motherboard
Gigabyte H81M-DS2
Storage
Samsung 850 EVO 250GB
PSU
Elite 600W - V3 | Cooler Master
RAM
Kingston HyperX FURY 8GB Kit (2x4GB) 1600MHz
Video card
XFX AMD Radeon™ RX 580 GTS Black Edition 8GB
Case
DEEPCOOL TESSERACT SW
Mouse
Logitech М510
Keyboard
Everest Rampage KB-R88 Black
Audio
Logitech - 5.1 Surround Sound Speakers Z506
Monitor
LG LED IPS 22EA53 + Samsung S22F350 LED
OS
Windows 10 TP

Колку повеќе читаш,гледаш толку повеќе ќе ти се менува мислењето. Така е за се
Пр. кога купував кола секакви приказни слушав за Volkswagen,Ford,Fiat,Opel немој ова откажва на таа ова паќа на онаа незнам шо, купив Opel па еве возам и немам гајле.
Купувај тебе што ти одговара пошто ти си ги даваш парите, секој ќе си кажува како што му одговара.
Фалични модели има во се така и во телефоните, а најлошо е кога ги дадеш 10000+ евра за афтомобил и почнува да откажува, исто 500+ евра за телефон и истото не го добиваш тоа што си го очекувал. Затоа пак брендовите добиваат и губат на репутација, доверба кај потрошувачите.
Конкретно за HTC ако се сеќавате кои беа хтц 2009-2011 какви премиум телефони вадеа и каква поддршка имаја, сега веќе не е исто. Тотално ме разочараја, најмногу со последната дешавка околу поддршката на HTC one s.
Apple ги вади уредите речиси без фабричка грешка, па купувајте Apple :)

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Колку повеќе читаш,гледаш толку повеќе ќе ти се менува мислењето. Така е за се
Пр. кога купував кола секакви приказни слушав за Volkswagen,Ford,Fiat,Opel немој ова откажва на таа ова паќа на онаа незнам шо, купив Opel па еве возам и немам гајле.
Купувај тебе што ти одговара пошто ти си ги даваш парите, секој ќе си кажува како што му одговара.
Фалични модели има во се така и во телефоните, а најлошо е кога ги дадеш 10000+ евра за афтомобил и почнува да откажува, исто 500+ евра за телефон и истото не го добиваш тоа што си го очекувал. Затоа пак брендовите добиваат и губат на репутација, доверба кај потрошувачите.
Конкретно за HTC ако се сеќавате кои беа хтц 2009-2011 какви премиум телефони вадеа и каква поддршка имаја, сега веќе не е исто. Тотално ме разочараја, најмногу со последната дешавка околу поддршката на HTC one s.
Apple ги вади уредите речиси без фабричка грешка, па купувајте Apple :)
Би купил ајфон но се премногу скапи,а и навикнат сум на андроид.Повекето луго кој имаат смартфони да корисеа IOS ке беше друго,барем кај нас.А кај нас многу слабо се користи IOS.Некако андроид ми е подобар ама со поддршкава за апдејт ја тупат навистина,испаѓа само Nexus дека се најсигурни,барем да правеа повеке модели нексус,или пак редовно да пуштаа абдејти за скоро сите поскапи(над 15 000 денари) андроид смартфони.Во спотивно што фајде и од андроид

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
^ Дај не заебавајте секој 5ти ајфон има фалично home копче и луфта на ќошевите (не е добро залепен горниот дел). Зависи од серија . Да не ги спомнувам проблемните со прежежок телефон кога се полни .

Затоа не читајте многу зошто тешко да најдете нешто што нема фалинка

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Тоа многу лесно може да се реши со downclock на процесорот и онака 1.7 Ghz е too much, као исфорсиран од нивна страна....до 1.5 Ghz би требало да не прави проблем со високи температури.

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Тоа многу лесно може да се реши со downclock на процесорот и онака 1.7 Ghz е too much, као исфорсиран од нивна страна....до 1.5 Ghz би требало да не прави проблем со високи температури.
За кој смартфон зборуваш?даунклок не е решение кога станува збор за скап хардвер,нема смисла.Ај сега да купиме GTX780 И да ја даунклоковаме?нема смисла.Доколку навистина имаат проблем со прегрејаност,нека ги прават со помал клок фабрички(доколку тоа би го решило проблемот)

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
Case
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
За кој смартфон зборуваш?даунклок не е решение кога станува збор за скап хардвер,нема смисла.Ај сега да купиме GTX780 И да ја даунклоковаме?нема смисла.Доколку навистина имаат проблем со прегрејаност,нека ги прават со помал клок фабрички(доколку тоа би го решило проблемот)

А што друго ќе го реши? Што те кошта да направиш downclock...само мене сумљив ми е дечкото што вели дека му грее, да не не се работи за HTC ONE (последниот) , мене ми мириса дека е некој постар, HTC ONE X or something, тие се со постари чипови....во HTC ONE има krait 300 процесор и е на 28nm силикон, чудно што грее многу...KRAIT 300 работи на измеѓу 1.7Ghz- 1.9Ghz такт..1.7 Up To 1.9 GHz Quad-core Krait 300 (http://en.wikipedia.org/wiki/Snapdragon_(system_on_chip))
http://en.wikipedia.org/wiki/Krait_(CPU)

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
А што друго ќе го реши? Што те кошта да направиш downclock...само мене сумљив ми е дечкото што вели дека му грее, да не не се работи за HTC ONE (последниот) , мене ми мириса дека е некој постар, HTC ONE X or something, тие се со постари чипови....во HTC ONE има krait 300 процесор и е на 28nm силикон, чудно што грее многу...KRAIT 300 работи на измеѓу 1.7Ghz- 1.9Ghz такт..1.7 Up To 1.9 GHz Quad-core Krait 300 (http://en.wikipedia.org/wiki/Snapdragon_(system_on_chip))
http://en.wikipedia.org/wiki/Krait_(CPU)
не ме кошта ништо,туку кога двам 30 000 за мобилен кој работи на 1,7гхз сакам на 1,7гхз да работи.

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
Case
Mouse
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
не ме кошта ништо,туку кога двам 30 000 за мобилен кој работи на 1,7гхз сакам на 1,7гхз да работи.

:D
Па не знам, имам мислење дека било кој телефон да работи со тој процесор на таа фреквенција, на иста резолуција(Full HD), подеднакво ќе грее во игри....Треба изработката да биде од не знам, со бакарни heatpipes и сребро :) А, други томови прават и "финти" , ставаат моќен процесор, ама на упола резолуција HD или нешто слично,приближно, па помалце ќе грее, нормално...итн итн

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
:D
Па не знам, имам мислење дека било кој телефон да работи со тој процесор на таа фреквенција, на иста резолуција(Full HD), подеднакво ќе грее во игри....Треба изработката да биде од не знам, со бакарни heatpipes и сребро :) А, други томови прават и "финти" , ставаат моќен процесор, ама на упола резолуција HD или нешто слично,приближно, па помалце ќе грее, нормално...итн итн
епа не е баш така,има верзиа од S4 која има 4јадрен krait на 1,9ghz а грее помалку од друг со истиот чипсет но на 1,5Ghz.Дефинитивно не е само до процесорот греењето.Во спротивно сите телефони со таков чипсет и процесор над 1,5гхз ке греат премногу.Ако воопшто и грејат премногу.Јас имам Krait dual core na 1,7ghz па не ми грее,нормална си е температурата.Можда самиот екран произведува повеќе топлина кај некој телефони,можда батеријата кај некој модели ја зголемува температурата,можно е и сосема трето да е но сигурно не е процесорот тој кој може да го загрее претерано телефонот,а ист процесор кај друг мобилен да не го загрее до толку

outlawbt

read-only
10 јануари 2010
11
3
само мене сумљив ми е дечкото што вели дека му грее, да не не се работи за HTC ONE (последниот) , мене ми мириса дека е некој постар, HTC ONE X or something, тие се со постари чипови...
Верувај дека е "The New HTC One", 34.990 мкд од Т-Мобиле, и можам јајца да ти спржам на него :)

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
Верувај дека е "The New HTC One", 34.990 мкд од Т-Мобиле, и можам јајца да ти спржам на него :)

Ај постирај скриншот од температура на батерија да видиме колку стварно грее . Глава давам дека е 40-45 степени и џабе креваш паника.

outlawbt

read-only
10 јануари 2010
11
3
Ај постирај скриншот од температура на батерија да видиме колку стварно грее . Глава давам дека е 40-45 степени и џабе креваш паника.
45 степени е, баш пред малку мерев. Сакаш да кажиш дека нормално е мобилен телефон да ти развие 45 степени во рака?

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
45 степени е, баш пред малку мерев. Сакаш да кажиш дека нормално е мобилен телефон да ти развие 45 степени во рака?

чекај да ни воведат 4Г па да видиш на youtube клипче како крева 55:p
Не е срташно бе друже нормално е да загрева и си има заштита после одредена температура се намалува брзина на процесор и графика .
Aко прегрее ќе се рестартира и ќе ти даде триаголник жолт .
Зимно време ќе биде помалку не паничи.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.120
14.254
Не е баш поврзано со темава ама дека е актуелна еве тука да кажам дека самсунг ќе го снабдува епл со 14nm чипови кои најверојатно ќе излезат во 2015 година и најверојатно ќе возат во ајфон 7.

http://www.techspot.com/news/53241-...ement-with-samsung-to-supply-14-nm-chips.html

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.490
5.608
Не е баш поврзано со темава ама дека е актуелна еве тука да кажам дека самсунг ќе го снабдува епл со 14nm чипови кои најверојатно ќе излезат во 2015 година и најверојатно ќе возат во ајфон 7.

http://www.techspot.com/news/53241-...ement-with-samsung-to-supply-14-nm-chips.html

Абе не можат Епл без Самсунг, џабе какаат. :)

Jokerski

lurker
28 октомври 2010
820
738
Во твојот ум чедо
Jokerski's setup  
OS
Windows 11 Pro 64bit

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
По таа логика LG е кингот со IPS дисплеј, пошто 90% е екранот се останато само да е добро оптимизирано.
Нем е разбра,велам штом самсунг ке снабдува фирми како Apple со чипови сигурно ке се развива во уште појака фирма од сега,а кога сме јак екранот Samsung супер Амолед е подобар од LG IPS :D

Jokerski

lurker
28 октомври 2010
820
738
Во твојот ум чедо
Jokerski's setup  
OS
Windows 11 Pro 64bit
Нем е разбра,велам штом самсунг ке снабдува фирми како Apple со чипови сигурно ке се развива во уште појака фирма од сега,а кога сме јак екранот Samsung супер Амолед е подобар од LG IPS :D

Е тука неда си грешка...... Па Амоледот и тек како на плаво удира.... Само црната им вреди друго дреч бои никакви... Имав самсунг, HTC One има многу болје екран.

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Е тука неда си грешка...... Па Амоледот и тек како на плаво удира.... Само црната им вреди друго дреч бои никакви... Имав самсунг, HTC One има многу болје екран.
не е истко кај секој Амолед екран,самсумг S4 има сопер екран,има малку дречави бои,не викам не но не смета тоа,сепак е мобиле тел и дречавите бои подобри изгледаат.Инаку рака на срце IPS си е прекрасен исто,немам зборови тука.Двата се супер екрани

sumi

user
8 април 2007
1.137
790
Кавадарци
www.uhost.mk
sumi's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900HX
Storage
1TB NVMe
RAM
2x16GB DDR4
Video card
nVidia RTX3060
Case
Notebook Lenovo Legion S7
Mouse
Logitech MX Anywhere S2
Monitor
15.6" FullHD 1090x1080 LED
OS
Windows 11
После 7 страни мисслења на темава дојдов до следниот заклучок:

1. Ако не ти смета пластиката и сакаш перфоманси, поредовен update на OS и слично семај самсунг.
2. Ако сакаш добар дизајн и добри перфоманси земај Sony
3. Ако си типче што верува во Apple земај iphone безразлика каков е.

Никаде не ми се уклапа HTC One :) Пошо на перфоманси е полош од S4, има маани повеќе од било кој, на дизајн Xperia и Sony секогаш се ТОП и iphone е за тие што го сакаат apple :).

Jokerski

lurker
28 октомври 2010
820
738
Во твојот ум чедо
Jokerski's setup  
OS
Windows 11 Pro 64bit
После 7 страни мисслења на темава дојдов до следниот заклучок:

1. Ако не ти смета пластиката и сакаш перфоманси, поредовен update на OS и слично семај самсунг.
2. Ако сакаш добар дизајн и добри перфоманси земај Sony
3. Ако си типче што верува во Apple земај iphone безразлика каков е.

Никаде не ми се уклапа HTC One :) Пошо на перфоманси е полош од S4, има маани повеќе од било кој, на дизајн Xperia и Sony секогаш се ТОП и iphone е за тие што го сакаат apple :).

Прочитај пак и размисли :D не си сватил добро. Нели гледаш дека е број 1 на списокот на гласачи... од каде таква перцепција.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно