Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

rilly

hello world
8 јули 2015
301
252
www.facebook.com
Zdr decki ....
Ima li nacin da se zalam od postava vo cair...znaci zivci mi skinaa....ova e cetvrta pratka za 3 meseci sto me vrtat po 4 5 dena ...pratkata stoi vo posta i ne mi ja davaat... Dojdi utre sekoj pat ...lazat bes sram i perde deka prtkata e kaj postarot ...postarot mi ostavi livce denes ataa mi vika da sum dosol utre oti pratkata kaj postarot bila...jas utre ni zautre nema da mozam da odam rab. Od 7 do 19 im kazuvam deka ne sum vo moznost da dojdam ...nekje da cue....prosliot pat se iskarav .go viknaa sefot i za sekunda on mi ja dade pratkata ...kako e toa mozno do koga ke ne mltretiraat vakaa....

Sent from my LG-V500 using Tapatalk

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Ако на картончето пишува од утре, не го даваат денеска, па што сака нека биде. Многу често гледам на шалтер така враќаат луѓе. И мене двапати (го утнав датумот :hay:). За другите работи не знам, може да се некои што се прават шерифи...

Овде имаш телефони за поплаки, ама чисто се сомневам дека ќе направиш нешто.

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
А јас се чудам каде загина Клупор... Дури и чудно ми падна што така одеднаш го снема, како во земја да пропадна...

Жив и здрав е, да не се секирате, можеби некои од вас и држите негов производ во раце. :hay:
Држиме, држиме. :hay:
smoant.jpg
@rilly
Ситуацијата е лоша и во другите пошти. Се однесуваат со нас како да сме стока. Последниве пола година прогресивно станува се полошо (веројатно се зголемува и бројот на пратките). Вработените таму ги мрзи што се живи, тешко се прилагодуваат на новото време.
Се разбира секогаш има позитивни исклучоци, ама малку се за да ја променат општата слика.
Вработувања со партиски книшки, немање систем на одговорност...
Моја прогноза - ќе биде и бетер. :annoyed:

Последна промена:

zoki977

hello world
6 октомври 2009
106
212
Скопје
Да чукнам во дрво , во 1020 во Карпош се многу професионални. Се случува да не можат да го дадат пакетот, доколку пишува за наредниот ден, ама објаснуваат дека мораат да го заведат во систем, а доколку се брзам, да дојдам после 18:00. Секако секогаш се брзам и секогаш ми го даваат после 18 часот.

Испратено од WAS-LX1 преку IT.mk форум апликација

kirev

senior
31 мај 2010
9.030
7.699
Да чукнам во дрво , во 1020 во Карпош се многу професионални. Се случува да не можат да го дадат пакетот, доколку пишува за наредниот ден, ама објаснуваат дека мораат да го заведат во систем, а доколку се брзам, да дојдам после 18:00. Секако секогаш се брзам и секогаш ми го даваат после 18 часот.

Испратено од WAS-LX1 преку IT.mk форум апликација
Карпош се закон :)

Vst94

hello world
27 јули 2017
85
85
Ме научи локалниот поштар и загарантирано ми стига се дома. претходно го имав проблемот на @rilly

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Ќе почекам за нашата ни нова година (крајот на јануари). :)
Многу стандарди се сменија,кажа Гуру. Кумац нема да згрешиш никаде само ќе бидеш многу позадоволен.

Sent from my C6603 using Tapatalk

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Ме научи локалниот поштар и загарантирано ми стига се дома. претходно го имав проблемот на @rilly
Мојот е Фантом. Само картонче остава и дека е прилично нов никој не го знае. Стариот беше профи,се носеше до врата.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Ако на картончето пишува од утре, не го даваат денеска, па што сака нека биде. Многу често гледам на шалтер така враќаат луѓе. И мене двапати (го утнав датумот :hay:). За другите работи не знам, може да се некои што се прават шерифи...

Овде имаш телефони за поплаки, ама чисто се сомневам дека ќе направиш нешто.
Ако е железничка во 19:20 биди таму и ќе го добиеш. Правев така ама се на брзање се губи ќеифот. Вака ќе си сочекам и утре дента ќе си го земам пакетот и ке си седнам дома со кафе со кеиф ќе го отворам и простудирам.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Еве нешто погодено 100% по мој вкус. Арома вади 5+
e5e1397703f5b253e37ba79a540f1e1e.jpg
e911d35aaba382ffe03277edb9691b8c.jpg
adf4411680c331681ec4eb458ab6da8d.jpg

rilly

hello world
8 јули 2015
301
252
www.facebook.com
Porano mi gi davaa bes karton uste prviot den samo ke sto ke stigne...sega ima nekoj novi spozorusi po 20g so razgoleni cicki...i se plasat da gi dadat i samo me vrtat dojdi utre...

Sent from my LG-V500 using Tapatalk

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Не постои DNA90.

И не пишува дека има DNA чип, туку дека има DNA Chip mode, easy to operate. :hay:

Најевтини DNA, освен Vapedroidite горе, се овој и овој. Кај секој од трите листаш различни модели или бои, понекогаш некој е значително поевтин од другите.

А големо спуштање на цена може да значи и дека е пред укинување, но овие се држат со месеци.
Првиот е исто од SBody како VapeDroid. За вториот незнам. Јас имам потреба од појако нешто од DNA75,Затоа земав SBody VapeDroid C2D1 DNA250 со две батерии 167W пред скоро 3 месеца го платив скоро 90$ а вториот после еден месец 70 и нешто$ и поголемиот им брат C3D1 250W со 3 батерии.

krema

OG
24 јуни 2009
15.710
15.802
youtu.be
А јас се чудам каде загина Клупор... Дури и чудно ми падна што така одеднаш го снема, како во земја да пропадна...

Жив и здрав е, да не се секирате, можеби некои од вас и држите негов производ во раце. :hay:
Не го разбрав овој дел од приказната!?

edit:
Сам си разјаснив :D

btw ... новиот купон CELEBRATE10 веќе е во функција :)

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Ај да го пишам и овде, да не речете дека кријам. Иако, мислам дека ретко кого ќе го интересира.

iGo L за (скоро) беспари. Има поштарина, но релативно е умерена. Не расте пропорционално, односно повеќе се исплати за повеќе парчиња. Мене за 4 ме фати по 80 денари еден, кутија цигари.

Го имам спомнувано (многу одамна), ова е мојот прв дрипер, уште од времето на силиката, многу лесно се работи со него (со потенка жица), а капакот, барем на тој што го имав од Фастек, беше многу дебел челик, тоа не мора да значи ништо (освен можеби да одведува топлина), но кажува за квалитетот.

Многу лесно се претвора во сквонкер, може да се исече изолаторот или да се буши столбот/пинот, кој е press fit и се вади со чукање. Дупчето му е ептен тесно, веројатно ќе треба да се прошири. Јас го правев тоа рачно и така знам дека е дебел и јак челик. :hay:

Се разбира, само за усно е. Веројатно може за дробно ако му се влезе со бормашина на челикот. :hay: И се` уште го препорачувам како прв дрипер, или за пробување течности. Не е баш за интензивно користење, релативно е плиток.

Таму има и демек попуст на ова, но поштарината само за него е 8 долари, па доаѓа исто како на Фастек (без атомизерот).

Сакав и оваа легенда да ја пробам, но се откажав во последен момент.

Кај Колибашите си важи стариот купон ECF за нешто ситно (-5%), но шипингот најмногу кине. Овие три работи, како и некои други што беа колку-толку поволни, не се квалификуваат за бесплатниот шипинг (30$).

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Шуќур нови фирмвери за ДНА (само 250 и 60). Ми изгледаат доста корисни, за 250 (во која спаѓа и 166) решава некои (ретки) проблеми со полнење преку УСБ и дава температура во Целзиуси на повеќе места (се` уште не секаде), а за 60-ка исто за Целзиусите и воведува Boost за вати (нетемпературен режим) - исто како preheat, само што нели не се мери температура. Корисно за клепто(н)мани. :hay: Тоа веќе го имаше 75колор, да се надеваме дека ќе го пуштат и за 75.

Страницата за симнување е оваа, се бара највисокиот EARLY SERVICE PACK (иако тоа е демек бета верзија, нема разлика затоа што е во константен развој и полните верзии со ништо не се разликуваат од бета верзиите освен што ги прогласиле за такви). Се одбира International верзијата, верзијата за САД е со ограничувања (досега немаше некои, ова со boost-от веројатно ќе биде првото) поради нивните регулативи (за да не им го прогласат како нов уред пуштен на пазарот по датумот на замрзнување, 8.8. лани).

Ме нервира што се` му е Service Pack, и фирмверот, и апдејтот на програмот и основниот програм (RECOMMENDED SERVICE PACK - на Windovs првично треба да се инсталира тој затоа што во него се драјверите, и потребен е само за тоа), ама што да правиме...

Инаку, има верзии и за MacOs и Linux, првата веќе излезе од бета фаза, а втората се појави пред 20 дена, а и со двете нема поголеми проблеми.

Едит: Се разбира дека го флешнав малиот и засега не пукна. :hay:

Последна промена:

tutormoonlight

read-only
8 октомври 2015
27
20
Струмица
Здраво на сите, како noob во вејпањето молам за помош и некој совет, скоро месец дена како купив Lynden P1 . Барам совет околу одржувањето, односно чистење, досега немам ништо чистено, незнам стварно што како. Менував 2 пати дамфер/филтер , течностите ги додавам врзано/ланчано , едно по друго, незнам дали е тоа проблем као. Друга работа ме интересира околу губењето на вкусот, vapers tongue , или како и да го викате веќе, првите 2 недели ми беше супер, па 2-3 дена го загубив филингот ништо не осеќав. ПРобав со се ,ми се врати малку сенсот , но не како што беше првите недела две. Денес открив дека јас уствари неправилно сум вејпал изгледа, пробав со отворени плуќи со отворен нос и со воздух се заедно доста добро да вовлечам и инстантно да го испуштам воздухот, и ете осетив и укус и ароми и свашта.. сега не ми е јасно зошто првите две недели кога пушев по конзервативно да речам, со затворен нос, задржував дим внатре... осеќав 100 посто , а сега на тој начин ми се гади и не осеќам ниту 1 посто од арома и вкус... ме интересира дали кај вас игра тоа улога, дали е нормално ова, која техника ја користите при вејпање... и секако одржување односно чистење колку е важно/неважно . Поздрав.

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
@tutormoonlight
Добре дојде во друштво.:)

Многу чуден избор си направил за почетник, овој Lynden P1 делува како белодробна опција (0.2 омски греачи). Треба да се види кои Joyetech/Eleaf греачи се компатибилни со твојов атомајзер (за такви ми делуваат) и прво што треба да направиш е да си набавиш резерва. Тоа би го објаснило и губењето на вкус после две недели парење.

Греачите во зависнот од конструкцијата, начинот на користење (интензитетот на вејпање), може да ти траат од 1 до 4 недели. Штом осетиш губење на вкус, арома, помалку пареа, зголемена инерција при загревање - време е за нов греач.

Старите можеш да ги умочиш во чист медицински алкохол и да ги оставиш преку ноќ. Потоа добро перење со топла вода, сушење и можеш да извадиш уште еден циклус со нив.

Што се однесува до начинот/стилот на вејпање, генерално се две варијанти во игра: MTL (mouth to lung) и DTL (direct to lung). Првото подразбира слично како кај класична цигара, второто е уникатно само кај електронските цигари (буквално вдишуваш воздух преку атомајзерот). Тоа најмногу и зависи од конструкцијата на самиот атомајзер, но и од твоите лични преференции. Секако постојат и "измеѓу" варијанти, нема цвста граница.

Слободно прашувај се што те интересира, а најважно од се, е што си го избрал вистинскиот пат.;)
My Way.jpg

Допуна:

Чистењето е секако важно. Еднаш неделно можеш да го растуриш атомајзерот и да го избањаш во топла вода (не и греачот!). Потоа бришење, сушење и повторно си во игра. Тоа можеш да го практикуваш и при промена на течност/арома, за да не ти се мешаат вкусовите. Идеална прилика исто така е кога се менува греач.

Последна промена:

tutormoonlight

read-only
8 октомври 2015
27
20
Струмица
@Chicco69
Друже незнам зошто е чуден изборот, отидов тука во Дојчланд во специјализирана продавница, кажав што ме мачи и ми понудија опција од 20 евра ептен никаков тенок апарат, од 35 еу малку поголем, 50 еу Линденот и другите беа околу 100еу и више... за непроверена работа не ми се даваше повеќе, зошто инаку, лош избор е ова за почетник ? И што значи тоа белодробна опција е ова, у кој смисол? Да 0.2 омски се греачите, инаку веќе 2пати сменив греач :) Еднаш тој пто дојде со паковањето и едно купив од истиот продавач пак 0.2 омски . Не ќе да е до тоа . Ете ти велам сега денес сменив начин на вдишување случајно, брзински некако и осетив вкус после долго време... само не ми е јасно зошто првите 2 недели со оној нормален начин на вовлекување ми имаше исто врв укус и се, а сега ми се гади на тој начин кога вовлекувам, инаку пареа прави мајке ебава, на средна јачина ми е поставен. Инаку отворот за примање воздух од почеток ми беше скроз отворен секогаш, за да дава најмногу пареа, сега го затворив пола и тоа игра некаква улога кај вкусот... Фала многу за добредојдето и за исцрпниот одговор, кип он вејпин.

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
@tutormoonlight
Да не ме разбереш погрешно, кит комплетот што си го купил сигурно е квалитетен. Но, намената тешко дека му е за почетник што прави транзиција од класични цигари.
Јас би ти препорачал на пример Innokin Endura T22 Starter Kit.

Важно е за почетник да стартува со нешто многу блиско со класична цигара, за лесно да се прилагоди на промената. Некои ќе си останат на таа МТЛ варијанта во текот на целата вејперска кариера, а некои подоцна ќе се префрлат на нешто поотворени варијанти (белодробно - инхалирање преку атомајзерот директно во плуќа). Нема тука исправно или погрешно. Секој си го наоѓа стилот што му одговара.

Ти препорачувам обавезно да го прелисташ индексот на @Metuzalem, ако веќе не си го направил тоа. Има таму многу совети/искуства (особено за почетници), опрема што се препорачува и т.н.

Не кажа какви течности користиш, со која јачина на никотин. Тие 0.2 омски греачи се доста јаки и внимавај со никотинот. 3мг би требало да биде тамам, ако користиш 6мг и повеќе, можно е да осеќаш мачнина, гадење, вртоглавица, срцебиење, покачен притисок...

За почеток пробај со што помала снага и позатворен отвор за воздух. Така би требало да добиеш повеќе вкус/арома ... и се разбира редовно чистење на атомајзерот. :)

ri4airo

hello world
17 септември 2017
66
43
Кажете што машина да земам за белодробно? Не би ја мењал ендурата за ништо ама сакам и во белодробно да се пробам..секако ги оставив аналогните па сега парите да ги пренасочиме на друго место

Испратено од GT-I9305 преку IT.mk форум апликација

Статус
Затворена за нови мислења.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно