Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Tomica Jovevski

hello world
3 февруари 2019
198
328
fis, once you go cake, you never go back :) твиксој, сникерси, кфе, шумско воче, шиша миша... ехеее.. СИ пробал?
Гоки, не сум пробал, ама мислам боље ти е да си сролаш, исто ти е... Едино наргилезачинето може да има поинакоф ефект, почисто да е...
Томица, миксој или чисти ароми ?
Најубаво @Sharlovski ке одговори на твоето прашање,али фуџи јаболко е чиста арома колку што знам,таа бавариан бисквита е мока изжишлјотина измиксана од шарло-баварски крем со бисквита,ја обожавам. Другите све се миксови.. али требаше и некој кастрд да му нарачам али заборавив,здравје нареден пат.

OldSchoolPvP

lurker
13 февруари 2014
744
1.169
Shutter Island
Има ли некој Dry Herb атомизер? Немам време да истражувам сега. Дали овие и wax атомизери се користат со забранети супстанции? Или пак се и за широки народни маси. Не за друго туку сакам да истражувам работи кои не сум пробал во војп светот.
Претежно се за забранети. Мислам, можеш да ставиш камилица, ама неспоредливо поголеми здравствени бенефити, а и вкус, ќе имаш ако си свариш чајче. :)

Не се забанети. Зашто би биле забранети може тутун да пушиш во нив. Зависи и кои модели ги гледаш со електроника во нив без електроника. Со керамика што топлат без.
Во принцип се користат за "забранети супстанци" тие што се за WAX тие работат со керамички греач во кој се става и кога се грее керамиката се прави пареата.
Тие што не се за wax се користат и за тутун. Реално гледано и IQOS спага во DRY Herb само никој не го нагласува тоа пошта така им одговара. Лулето оргинално исто.

Не е нелегално да се поседува такви уреди.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Томица, сигурно ќе експериментирам xD
Олдскул да направата не е забранета ама ако не ја користиш правилно, што ќе ти е :)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Не реков дека се забранети, туку дека се (користат) за забранети супстанции.

Употребата за дозволени супстанции е минимална, на пример 99,99% луѓе ако имаат тутун, ќе свиткаат цигара или ќе наполнат луле...

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.077
14.171
ОК не е тоа за мене и ќе прескокнам. Ви благодарам на појаснувањето.

Благодарение на @Metuzalem наскоро ќе си поиграм со Fresia од Damn Vape. Вака ветува многу. Плус со Helix за Spica Pro го потрошив кредитот на 3F. Сквонкерите се следни. Nikola е ОК модче за почеток си викам. Да го упарам со профил РДА и ќе завршам работа. Но ај ќе почекам малку за таа фаза.

zdrnik

hello world
31 октомври 2016
64
74
ОК не е тоа за мене и ќе прескокнам. Ви благодарам на појаснувањето.

Благодарение на @Metuzalem наскоро ќе си поиграм со Fresia од Damn Vape. Вака ветува многу. Плус со Helix за Spica Pro го потрошив кредитот на 3F. Сквонкерите се следни. Nikola е ОК модче за почеток си викам. Да го упарам со профил РДА и ќе завршам работа. Но ај ќе почекам малку за таа фаза.
Меме ме фаќа паника до утре (10% FT) каков squonker да земам за со profile RDA. Profile-от ми е ставен во кошница и се мислам меѓу dovpo topside/topside dual/vandy vape pulse x. Веројатно ќе одам со topside со една батерија.
Прв squonker ќе ми биде и мене иначе. :D

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
Добредојде,
За почетници препорака е Endura Т22 + 1 пакет греачи. Не е лошо да погледнеш во индексот на овој подфорум па за сите нејасни работи ќе дообјасниме.
На FT имаш уште денес 10% попуст.
Течности за почеток можеш овде да набавуваш.

Sent from my ипхоне using Tapatalk

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Поздрав, @Vladekosa

Истото сакав да го пишам што го пиша и професорот, индексот е ова, во него многу пати се спомнува Ендура, ќе ја најдеш ако бараш на страницата на индексот Ендура или Endura. Таа е најпогодна за „преминување“ од аналогни, а потоа кога ќе ги откачиш можеш и веројатно ќе сакаш и нешто друго.

Најконкретна препорака за сега што да се купи е ова, а од таму следи ги линковите за дополнителни информации.

Уште денеска има купон на Фастек, најдобрата продавница за опрема за електронски цигари по многу параметри од каде што купуваме сите, но сепак Ендурата на Алиекспрес е значително поевтина, па може и од таму (а грејачите/главите од Фастек, поради сигурност од фалсификати, можеби и некои течности за проба). Понатаму може да земаш течности од луѓе што продаваат на форумов, поевтини се и многу поквалитетни од тие што ги има во нашите продавници, а кога ќе научиш можеш и сам да си ги правиш.

28 јануари 2017
2.065
4.727
Ресен
fis, once you go cake, you never go back :) твиксој, сникерси, кфе, шумско воче, шиша миша... ехеее.. СИ пробал?
Гоки, не сум пробал, ама мислам боље ти е да си сролаш, исто ти е... Едино наргилезачинето може да има поинакоф ефект, почисто да е...
Томица, миксој или чисти ароми ?

Фуџи, Форест и Пекан се чисти, сите други се миксови.

Препорака за почетник што се ми треба и од каде да купам ,да ги баталам овие скапиве тутуни поздрав

Испратено од ALE-L21 преку IT.mk форум апликација
Добредојте @Vladekosa, за тотален почетник, на форумов имаме скоро едногласно мислење дека предлогот на Метузалем е најдобра цигара, секако дека има подобри од неа ама за да ги избегниш почетничките маки од течење, мал резервоар/батерија, непотребни компликации и опции, и нема рамна.

Vladekosa

read-only
24 февруари 2017
37
6
Колку часа работни имаат греачите штом веке спомнувате повеќе греачи да имам ,дали ендурата на алие е во ред да се порача и дали ми треба уште нешто освен греачи и течност фала ..

28 јануари 2017
2.065
4.727
Ресен
Колку часа работни имаат греачите штом веке спомнувате повеќе греачи да имам ,дали ендурата на алие е во ред да се порача и дали ми треба уште нешто освен греачи и течност фала ..

Греачите траат од 2-4 недели во зависно од колку трошиш, каква е течноста, ако е блага повеќе го валка греачот и фабрички како ќе се погоди.
За пример ќе земам дека ќе користиш тутунска течност, добар греач и ќе трошиш 3-4мл на ден, треба најмалку да ти трае 3 недели.
2 работи се неопходни за да почниш, цигара (имаш 2 греачи во неа) и течност.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
дали ендурата на алие е во ред да се порача

За другото ти одговорија, за ова: Ми личи дека е добра (оригинал), но не можам да гарантирам, меѓутоа има многу позитивни ривјуа. Ќе имаше барем некое негативно ако некој познаеше дека продавачот нешто мати... Најчесто не им се исплати да фалсификуваат олку евтини производи. Предноста е и што е бесплатен шипинг со регистрирана пошта, Сингапурска, која е релативно брза и доверлива, додека на Фастек од скоро почна да се доплаќа шипингот, па за истата нарачка и истата пошта ќе треба да доплатиш уште најмалку 3 долари.

28 јануари 2017
2.065
4.727
Ресен
За другото ти одговорија, за ова: Ми личи дека е добра (оригинал), но не можам да гарантирам, меѓутоа има многу позитивни ривјуа. Ќе имаше барем некое негативно ако некој познаеше дека продавачот нешто мати... Најчесто не им се исплати да фалсификуваат олку евтини производи. Предноста е и што е бесплатен шипинг со регистрирана пошта, Сингапурска, која е релативно брза и доверлива, додека на Фастек од скоро почна да се доплаќа шипингот, па за истата нарачка и истата пошта ќе треба да доплатиш уште најмалку 3 долари.

Од Али Ендурата е иста како и од Фастек, проверено.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
ft ми даде аирмеил за 1.73 усд, што и онака би го зел, за недела дена е ск. другата пошта (60 дена) ми беше поскапа(3.63усд). Вака ако останат работиве топ ќе биде, ама не верувам.
@zdrnik мене кошничката ми е спремна, само чекам попушст и пукам :) Инаку никад нема да упукам ништо :)

zdrnik

hello world
31 октомври 2016
64
74
Која пошта да ја одберам?

Атачменти

• Screenshot_20190503-134858_Chrome.jpg
    Screenshot_20190503-134858_Chrome.jpg
    426,4 KB · Прегледи: 29

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.299
Скопје
Која пошта да ја одберам?

Јас со Сингапурска до сега сум порачувал (таашто ти е селектирана) мада членови примале пратки без никаков проблем и со Кинеската, по нивно искуство испораката е тука некаде, можеби малку побрза е Сигапурската

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
Ако сакаш побрзо остај го така, втората опција ти е вероватнo побавна.

Последна промена:

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Ship via
China Post

појма нема што одбрав, битно беше аирмаил. Е таја аирмаил е изненадувачки брза, ако е 3-4усд се искплаќа, ако не нека плива модот :)
Инаку плата чекаме, не е проблем за порачка :)

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно