Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Е-Данок?

Noelo

read-only
8 март 2013
19
5
Веќе скоро пола година работам онлајн. Работам како front end engineer.
Пробав да се регистрирам на ујп е-данок страницата. После првата регистрација, ништо не ми стигна на емаил, да потврдам или да испечатам некакви копии за да однесам на шалтер.
како што се вели тука
Што треба да направите за да се регистрирате на системот за е-персонален данок на УЈП ⋆ IT.mk

Арно ама, мене ништо не ми стигна. Пробав да се регистрирам повторно, не ми успева, и ми дава грешка, дека веќе има некој со таков матичен број.

Што да правам?

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
6.479
7.737
Скопје
www.facebook.com
Најави се со истиот имејл и на заборавена лозинка да ти ја препрате. Али ти штом не си влегол да го испечатеш тоа нема повеќе да влезеш за жал таква администрација имаат со основно одд.
Системот му е направен откако ке креираш јузер да ја превземеш документацијата од прва и доколку ја исклучеш страната не можеш повеќе да се најавеш.
За таа цел направив специјално текст во пдф формат со празни полиња за да си ги внесеш податоците и да ги однесеш у к..јп

Атачменти

• BaranjeZaRegistracija (1).pdf
    96,4 KB · Прегледи: 73

Noelo

read-only
8 март 2013
19
5
@Pane24
Пробав така друже, многу пати, си препратив заборавена лозинка, ми стигна генерирана лозинка на емајл, али пак неможам да влезам ми вика нешто, погрешни подадоци и не е дозволена најава на неодобрен корисник.
:mad::mad:

Noelo

read-only
8 март 2013
19
5
Ќе гледам после нова година да идам, или ќе им се јавам или ќе им пишам емаил.
Фала ви.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
До нова година е рокот.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Вака иде процесот. Да објаснам па на некој ќе му се најде.

1. Идеш на ППД
2. Стискаш регистрирај се
3. Пополнуваш име презиме, матичен, адреса и телефон.
4. Смислуваш пасворд со 8 карактери од кои една голема буква и еден специјален знак како *&#$^ на пример.
5. Ако се сите полиња ОК стискаш регистрирај се доле.
6. Во ист момент податоците се внесуваат кај нив во систем, а на компјутер се отвара пополнет PDF со вашето име и информации.
7. Тој PDF го штампаш и се потпишуваш.
8. До нова година го носиш во УЈП тој лист и они тек тогаш ја одобруваат регистрацијата.
9. Се враќаш дома и треба после да работи.
10. Пцуеш затоа што сето ова џабе е и пак во март ќе се заебаваме со ПДД-ГДП

Значи важно е да ја следите постапката чекор по чекор. Со самото регистрирање кај нив во систем се креира акаунт но не е верифициран. Место верификација по емејл, ова го правиш рачно со носење на листот во УЈП.

Морони се, идиоти се. Системот треба да проработи тек 2020 година. Нешто гарант ќе се смени па целава мука ќе биде за џабе. Вработиле „стручен ИТ кадар“ кој го смислил ова вака да работи. Да го најдам ќе му ги исечам прстите да неможе да работи ништо веќе.

Вака не се прави систем за електронска регистрација. не дај боже и полномошно да треба да вадите.

ЕДИТ

Разбрав (но не е 100% сигурно) дека секој треба сопствениот лист да си го однесе лично. Ако сум направил за мене и за жена ми треба двајцата да се нацртаме во УЈП. Да не биде нисам знао.

smole

poweruser
18 април 2007
3.898
4.579
Системот треба да проработи од 2019 година, т.е. веќе да не треба да пополнуваме рачно ПДД.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Системот треба да проработи од 2019 година, т.е. веќе да не треба да пополнуваме рачно ПДД.

За 2019 данокот, не во 2019. Значи сега до март крај на година се пријавува за 2018 со ПДД ГДП како и прошливе години.

За 2019 данокот (кој го пријавуваш во 2020) ќе иде електронски, освен ако нешто не се расипе во меѓувреме.

Noelo

read-only
8 март 2013
19
5
@ARMac
Е мене 6ти чекор не ми дојде, никаков ПДФ формат не ми се појави. туку одма кога стиснав регистрирај се, сите полиња станаа празни, и мислев дека тоа е тоа, и чекав со недели некакво пдф да ми дојде или е-маил.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Нема чекање кога го стискаш копчето автоматски се отвара PDF-от. Нешто да не имаш блокирано поп-апс.

Како и да е ако си внесен во системот отштампај и рачно пополни и однеси го листот во УЈП

Еве го уште еднаш целиот процес
Управа за Јавни Приходи на Република Македонија

Значи точно е, лично треба зошто бараат и лична карта.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Пробав да се регистрирам на ујп е-данок страницата. После првата регистрација, ништо не ми стигна на емаил, да потврдам или да испечатам некакви копии за да однесам на шалтер.
како што се вели тука
Што треба да направите за да се регистрирате на системот за е-персонален данок на УЈП ⋆ IT.mk

Арно ама, мене ништо не ми стигна. Пробав да се регистрирам повторно, не ми успева, и ми дава грешка, дека веќе има некој со таков матичен број.

Што да правам?
најверојатно блокираш pop-ups .. не праќаат емаил, туку искача pop-up директ кога ќе штракнеш .. и тоа го принташ

boksata

Fast & Curious
27 декември 2017
576
941
90% сум сигурен дека заради username не ти стига (не вади error на страната на ујп ако јузерот е зафатен, краток или има недозволени карактери) а матичниот веќе го регистрира во базата. Треба да одиш дирек во ујп.

3 ноември 2012
868
1.896
Area 51
Трајче Дрварчето's setup  
Processor & Cooler
Intel 8088, 4.77MHz
Storage
dual 160KB 5.25-inch disk drives and 10 MB HDD
RAM
16K on-board RAM
Video card
Monochrome Display Adapter
Audio
1-channel PWM
Monitor
IBM 3270
OS
PC-DOS v1.0
И јас се зезнав, направив акаунт и веднаш не го зачував/испечатив документот :)
Но мор, батери Азис! Пробав неколку пати да се логирам, тикви :)
Ама средив на начинот кој го посоче Пане. Го едитирав фајлот, внесив податоци, испечатив и однесов во УЈП. После некое време ми го активираа акаунтот и од тогаш можам да се логирам. Нив најбитен им е меилот, за тој помочан меил е целата шарада :)

Значи земи го фајлот Пане што го прикаче, едитирај го и потполни ги само овие полиња и тоа е тоа:
ујп.JPG ујп1.JPG

Значи го носите ова во два примероци и отпосле ви го активираат акаунтот. Од искуство :)

goce03

user
20 јануари 2015
1.599
3.203
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10
@ARMac
Е мене 6ти чекор не ми дојде, никаков ПДФ формат не ми се појави. туку одма кога стиснав регистрирај се, сите полиња станаа празни, и мислев дека тоа е тоа, и чекав со недели некакво пдф да ми дојде или е-маил.
Иди на шалтер со лична карта, работаат и втора смена бев пред некој ден кај 7 h, немаше гужва се завршува работа за 5-10 минути.

smole

poweruser
18 април 2007
3.898
4.579
За 2019 данокот, не во 2019. Значи сега до март крај на година се пријавува за 2018 со ПДД ГДП како и прошливе години.

За 2019 данокот (кој го пријавуваш во 2020) ќе иде електронски, освен ако нешто не се расипе во меѓувреме.

"Почнувајќи од 2019 година, Управата за јавни приходи ќе им издава пополнета Годишна даночна пријава на граѓаните преку системот e-pdd.ujp.gov.mk"

Извор

smole

poweruser
18 април 2007
3.898
4.579
Ок, ај кога ќе дојде Март или Април сликај ми ја твојата хартиена годишна даночна пријава па ќе видиме кој бил во право.

alexandar23

hello world
29 јули 2017
65
28
како што се вели тука

Што да правам?
Истиов проблем го имав и им пишав мејл. Ми вратија да отидам таму со лична карта, тие ќе ми испечателе тоа што треба.

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
6.479
7.737
Скопје
www.facebook.com
@Pane24
Пробав така друже, многу пати, си препратив заборавена лозинка, ми стигна генерирана лозинка на емајл, али пак неможам да влезам ми вика нешто, погрешни подадоци и не е дозволена најава на неодобрен корисник.
:mad::mad:
Не пробувај така. Сеа симни го фајлот што ти го пратив , пополни го со твои податоци и испечати го . Потоа однеси му го таму за да те заведат во системот и почекај 10тина дена за да ти го активираат акаунтот. Се додека не му однесеш овој документ не можат да ти го активираат профилот.

Noelo

read-only
8 март 2013
19
5
Ајде од понеделник ќе идам ќе видам.
Не блокирам никаков поп-апс.

Ех колку фрка ова ми напраи, али ае нема везе
Фала ви дечки :D

Tajson

lurker
25 февруари 2016
655
864
Нема ''фрка'', има задоцнета реакција на сите граѓани јас ова го направив веднаш по прогласот за регистрација. Испечатив два листа ги потпишав и ги однесов во УЈП, шалтерите беа празни. Имаше неколкумина кои рачно си ги пополнија (со пенкало ) на лице место и тие завршија работа за две минути. Имаше 6 или 7 шалтера за прием на листовите за регистрација.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Мора лично да се однесе, за да верификуваат дека ти си го направил акаунтот. Затоа што со матичен број може некој да креира акаунт наместо тебе. Втора работа е што на овој начин „лично носење“ се врши и еден мал попис...

PeroLozac

hello world
11 јули 2018
195
226
Јас бев денес во 17 часот во УЈП кај Даре Џамбаз што е, немаше гужва и веднаш завршив работа, за половина минута. Ги оставив барањата, ставаат печат на двете, едното го задржуваат, другото за тебе.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно