Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Е-Данок?

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.118
14.247
Никако не ми ја прифаќа ставкава а не знам кај е еророт, прикачив документи и пак ми враќа пријавено со грешка и не ми праќа пин на емаил. Некој помош како да ги пополнам останатите полиња?

Пробај да го избришеш атачментот. Ке ти се појави втора опција за атач. Ти пак избери ја првата и атачирај повторно. Кај мене вака профункционира.

goce03

user
20 јануари 2015
1.600
3.212
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10
Пробај да го избришеш атачментот. Ке ти се појави втора опција за атач. Ти пак избери ја првата и атачирај повторно. Кај мене вака профункционира.
Првата опција за атачирање е за задолжителни документи, втората е за дополнителни. Ако првата опција е ,,празна" системот не препоззнава дека си атачирал задолжителен документ и не ти дозволува да ја затвориш пресметката.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.118
14.247
Првата опција за атачирање е за задолжителни документи, втората е за дополнителни. Ако првата опција е ,,празна" системот не препоззнава дека си атачирал задолжителен документ и не ти дозволува да ја затвориш пресметката.

Првата опција за задолжителен документ ја избрав и не сакаше да затвори. Потоа избришав атач и се појави втора ставка за задолжителен документ. Значи вкупно три ставки сосе незадолжителниот. Па пак атачирав со првата опција и пројде.

Nick123456

read-only
10 март 2019
10
2
Фала ви дечки, конечно успешно ја поднесов пријавата, тоа било проблемот сите документи што сум ги прикачил биле од незадолжителните па кога повторно влегов во табот документи првото поле беше празно со задолжителниот документ.

Viktorijan

read-only
21 април 2018
11
0
Ми стигна барање од Upwork да пополнам W-8BEN формулар за данок, ги пополнив основните информации но бара и некој даночен број Tax Identification Number, каде можам да го видам овој број?

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.887
5.595
Ми стигна барање од Upwork да пополнам W-8BEN формулар за данок, ги пополнив основните информации но бара и некој даночен број Tax Identification Number, каде можам да го видам овој број?
Tvojot EMBG

Sent from my Telefon using Tapatalk

bread

read-only
1 декември 2022
10
6
Здраво дечки, одамна ве читам, прв пат ви пишувам.

Некој да има/имал проблем со најава на ППД во последно време? Последнава недела кога и да пробам да се најавам ми дава погрешна лозинка иако ги внесувам точните податоци. Морам на секое најавување да ја менувам за да можам да се најавам. :geek:

kirev

senior
31 мај 2010
9.113
7.801
Здраво дечки, одамна ве читам, прв пат ви пишувам.

Некој да има/имал проблем со најава на ППД во последно време? Последнава недела кога и да пробам да се најавам ми дава погрешна лозинка иако ги внесувам точните податоци. Морам на секое најавување да ја менувам за да можам да се најавам. :geek:
Смени браусер/компјутер за проба

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.614
3.267
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Нема никаков проблем, влегував излегував неколку пати :)

dino

lurker
5 јули 2009
664
250
И јас немав никаков проблем, баш последниве денови се логирав секој ден.

Дали имал некој проблем со прифатена и потпишана пресметка а рекапитулација ми нема стигнато, пресметката е поднесена пред 12 денови истиот ден имав уште една пресметка за која што стигна рекапитулација после еден ден.

Sent from my iPhone using Tapatalk

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.646
6.932
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Значи доброволно е, толку од глупостите дека ќе било задолжително хонорарец да уплаќа и здравствено и пензиско.

• ми се допаѓа
Реакции: Ceco

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.614
3.267
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Не беа глупости туку опипување терен како и секогаш :) Како и да е, добра и до некаде очекувана вест за фриленсерите дека практично нема да има никакви промени. Само ова доброволно уплаќање не го разбирам како ќе се изведе? Има луѓе работат фиктивно во фирми само за да имаат здравствено и пензиско. Дали со некоја нова опција ќе нема потреба од такво "изигрување" на законот (кое всушност и не е изигрување).
Ама дури и со таа опција освен ако нема разлика во уплаќањето пак треба да се остане вработен заради земање кредит на пример освен ако не смениле банките нешто во меѓувреме па да имаат предвид вакви работи при одобрување кредити.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64

BlackArrow7

read-only
14 јануари 2019
38
34
Skopje
Дечки да не знаете случајно на колку време се ажурира курсната листа што е-пдд ја користи? За денес ми пресмета долар по 59,7517 денари, додека на НБРМ е 58 и нешто.

Cleaner

read-only
23 мај 2017
22
15
Здраво дечки.

Имам прилив во USD од продажба на веб домејн.

Прашања:

• Дали подложи на оданочување
  • Колко % (пр. 10%)
  • За кој вид и подвид на доход се рачуна

kirev

senior
31 мај 2010
9.113
7.801
Да, изгледа, не им е важно.
Најди го упатството на форумов и пуна капа

SqishyBear96

read-only
8 март 2019
4
0
Здраво, би сакал ли некој да ми покаже скриншот или да ми објасни каде треба да се прикачи документот со доказ за прилив и потврдата откако се плати во банка? Се' превртев и не можам да најдам. И знае ли некој зошто не ми дава да ја внесам мојата трансакциска сметка?

Веќе имам пријавено за декември и ми стигна фолио бројот и ми ја прифатија пресметката иако не прикачив никаков документ. Мислев да платам онлајн ама не знам каде после да го прикачам документот како доказ дека сум платила? (Да, знам дека требаше до 15ти, доцнам.)

20 јуни 2008
644
698
Ivicakmk's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 5800X & Noctua NH-D15 chromax.black
Motherboard
MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI
Storage
Samsung 980 Pro 1 TB + Toshiba MG07ACA14TE
PSU
ASUS TUF Gaming 1000W Gold
RAM
2x16 GB Kingston HyperX Fury DDR4 3600 MHz CL16
Video card
Asus TUF RTX 3070 Ti
Case
Sharkoon TG6
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro
Keyboard
Logitech G915 X Lightspeed
Audio
Razer Blackshark V2 Pro
Monitor
Dell S2721DGFA / BenQ BL3201PT
OS
Windows 10 Pro
Здраво, би сакал ли некој да ми покаже скриншот или да ми објасни каде треба да се прикачи документот со доказ за прилив и потврдата откако се плати во банка? Се' превртев и не можам да најдам. И знае ли некој зошто не ми дава да ја внесам мојата трансакциска сметка?

Веќе имам пријавено за декември и ми стигна фолио бројот и ми ја прифатија пресметката иако не прикачив никаков документ. Мислев да платам онлајн ама не знам каде после да го прикачам документот како доказ дека сум платила? (Да, знам дека требаше до 15ти, доцнам.)
Не треба да прикачуваш доказ, сами ќе видат прилив кај нив и ќе го обележат како платено

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.646
6.932
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home

Еве баш пред некој ден платив, сега проверив статусот е „Платена“, значи како што кажа претходниот член не треба ништо да правиш откако ќе платиш, слободно плати си онлајн со фолио бројот и ќе ти се смени во платена автоматски.

BlackArrow7

read-only
14 јануари 2019
38
34
Skopje

Документи за доказ на прилив се прикачуват само ако исплатувачот е резидент на друга држава.

chroot

lurker
12 ноември 2021
783
1.117
Скопје
Ви стигаат кодови за потврда на пријава на меил? Сега пријавив за Јануари прилив и не стига код.

Едит: Сега стигна...

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно