Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Донации и помош за #поплава 2016

Martinovski

lurker
4 октомври 2011
684
273
Martinovski's setup  
Processor & Cooler
i7 7700K @ 5.0GHz // NZXT Kraken X62
Motherboard
Asus ROG Strix Z270E Gaming
Storage
2x Samsung SM960 EVO 250GB RAID 0 // SSD 850 PRO 256GB // WD Black 2TB
PSU
EVGA SuperNOVA 750 G3
RAM
G.Skill Trident Z RGB 32GB (4x8GB) DDR4 3867MHz
Video card
Asus ROG Strix 1070 8GB OC Edition
Case
NZXT S340 Elite Matte Black
Mouse
Razer Lancehead TE // Steelseries Qck XXL
Keyboard
Razer BlackWidow Chroma v2 TE
Audio
Asus ROG Strix Fusion 300 // Asus Xonar U5
Monitor
Dell S2417DG w/ 165Hz, 1ms & G-Sync
OS
Windows 10 Pro 64-Bit

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.188
16.309
А ќе бидеш ли љубезен да пишеш за каков хардвер правиме муабет?
Ако е нешто што задоволува тогаш би можело да се употреби. Имам Дискови и куќишта да упасирам.

Можеш да ме контактираш мене, @borcep или @Daniel86

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.188
16.309
Стајковчани стварно тешки луѓе се за договарање.
Али такви драми со нив никогаш не сум видел, комедии се:
јас: дојди во 9 во Тафталиџе кај последна 24-ка па ќе ти објаснам од таму.
тој во 9 саат: алоооо, еве сукм кај жито, кај ова григос маркетов.
јас: Лелеее, во Кисела вода си?
тој: да
јас: знаеш каде е последна 24-ка во Тафталиџе?
тој: знам
јас: па што не дојде таму нели ти нагласив?
тој: абе па овде ми е поблиску!

giphy.gif

Малеее, цепки се, ама добри души. Викаат ако ти треба некад нешто.... Важи, зимница догодина кога ќе ставам :D

Ова ти е кабел за куќиштето...
Каде треба да го уклучам?
Пааа.... у струја.

Друг виц:
И како сте сега по дома? Се суредивте ли? Функционирате ли нормално?
- Брааат, хаос е, немаме кај да спиеме, све е уште мокро и муфлосано
А компјутеров каде ќе го ставиш тогаш?
- Паааа, горе на спрат!
Па спиј горе на спрат!..... ебате беља....
- Па горе спијам де

:D

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.340
11.937
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Им препорачувам на Стајковчани малку посериозно да и пристапат на ситуацијата, тие што се членови на форумот ВЕДНАШ нека се ангажираат да најдат каде да се предадат склопените машини, јас не сум важен и не се жалам, туку во прашање е ангажманот на @Astro и @borcep , и двајцата се фамилијарни луѓе со куп обврски и се убија од работа и трчање натаму наваму, тука е и @smole кој отстапи голем дел деловен простор за складирање на апаратите, @Luki Junior што испонабави триста чуда од таму ваму, @tomi што излезе во пресрет со голем број рам мемории или процесори не се сеќавам точно, еден куп фирми и не знам веќе кој, нека ми прости некој ако не го спомнав.

Потполно ви ја разбирам ситуацијата и искрено сожалувам со вас и се ставам на ваше место, но би ве замолил и вие да се ставите на местото на горенаведените, дел од нив спијат со по пет куќишта до кревет, мислам стварно нема смисла, нели? Знам дека не ви е дојдено до компјутери во овој период, но ако имате други потреби, можеби би можело да се продаде дел од опремата и да се инвестира на пример во облека, мебел, реновирање и ред други работи. Доколку во блиска иднина не се најде каде да се предадат апаратите, предлагам да се продадат машините и собраните средства да се насочат на друго место, како на пример тука.

Се надевам нема да ме разберете погрешно, само сакав да доловам како стојат работите.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.188
16.309
@Daniel86 тие компјутери немаат никаква пазарна вредност другарче, продажбата ќе биде само нов проблем кој нема да донесе ништо значајно. Ќе ја тераме работата до крај.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.340
11.937
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
@Astro Имаат братко, зависи како се гледа на тоа. Еден фејсбук евент, донирај финансиски средства или облека и слично за таа и таа намена и добиј компјутер. Сеа компликации се знам, али па и вака не бива, може уште една година да се влечка работава вака.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.188
16.309
Нема да се влечка. За еден месец од сега ќе завршиме. Тогаш може да удриме уште една акција да дособереме монитори и мемории и да ги докомплетираме и дадеме за нова година.

Не знам уствари, на тоа се надевам. Сега побрзо иде, па ќе видиме.

kirev

senior
31 мај 2010
9.082
7.769
Некаква спецификација што сте спастриле до сега? Ако не ви помагаме директно, барем да пуштиме глас за побрзо да се ослободите... Во секој случај - БРАВО за трудот. Капа симнувам.

Sent from my iPad using Tapatalk

zmija

hello world
26 мај 2007
329
201
Bitola
zmija's setup  
Processor & Cooler
iNTEL g4560 3.5 ghz
Motherboard
asus h110-r
Storage
Toshiba 1.8 Tera bajti
PSU
350 w jar
RAM
8Gb Silicon 2133 Ddr4
Video card
HD 610
Case
Crveno
Mouse
Crn
Keyboard
Microsoft reculsa so sfetenje
Audio
shit Realtek
Monitor
Crt 1024x768
OS
Windows 10 pro neorginal
@Daniel86 тие компјутери немаат никаква пазарна вредност другарче, продажбата ќе биде само нов проблем кој нема да донесе ништо значајно. Ќе ја тераме работата до крај.
Шо модели се Dell Optiplex ,ако има еден Optiplex 380 мене ми треба .

zmija

hello world
26 мај 2007
329
201
Bitola
zmija's setup  
Processor & Cooler
iNTEL g4560 3.5 ghz
Motherboard
asus h110-r
Storage
Toshiba 1.8 Tera bajti
PSU
350 w jar
RAM
8Gb Silicon 2133 Ddr4
Video card
HD 610
Case
Crveno
Mouse
Crn
Keyboard
Audio
shit Realtek
Monitor
Crt 1024x768
OS
Windows 10 pro neorginal

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.188
16.309
За играчки и HTPC ти треба?

Купи си бате.

Ние се утепавме од пари давање, време и бензин трошење за таму каде треба за неопходни потреби. Ќе извиниш ама за HTPC немаме, башка и не се конфигурации што би издржале дејминг.

zmija

hello world
26 мај 2007
329
201
Bitola
zmija's setup  
Processor & Cooler
iNTEL g4560 3.5 ghz
Motherboard
asus h110-r
Storage
Toshiba 1.8 Tera bajti
PSU
350 w jar
RAM
8Gb Silicon 2133 Ddr4
Video card
HD 610
Case
Crveno
Mouse
Crn
Keyboard
Audio
shit Realtek
Monitor
Crt 1024x768
OS
Windows 10 pro neorginal
За играчки и HTPC ти треба?

Купи си бате.

Ние се утепавме од пари давање, време и бензин трошење за таму каде треба за неопходни потреби. Ќе извиниш ама за HTPC немаме, башка и не се конфигурации што би издржале дејминг.
Во една тема му нудевте на skullmonkey,конфигуеација ,јас барав по огласи dell 380 немоев да нам за дектоп ми треба не хтпц ,па видов на сликата дека се слични ,и мислев ако има да откупам една ,изгледа постари се ,извињавам се шо ви се убацив у тема ;)

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.188
16.309
Во една тема му нудевте на skullmonkey,конфигуеација ,јас барав по огласи dell 380 немоев да нам за дектоп ми треба не хтпц ,па видов на сликата дека се слични ,и мислев ако има да откупам една ,изгледа постари се ,извињавам се шо ви се убацив у тема ;)

Не знам кој му нудел конфигурација на skullmonkey јас не сум нудел. На Пане24 му нудев стара жута конфигурација ама тоа е моја стара машина, не е од донираните.
Нема проблем за убацувањето не е грев. Ние имам Optiplex 320 i 520 кои се постари со Intel 945 чипсет и DDR2 533. Целероните им ги менуваме со Presler двојадрените нуклеарни генератори (толку многу греат) и добри се за основни потреби и немаат ни PCI-e слотови, така да никако не ти врши работа дури и да сакаш да купиш :)

Жив и здрав

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.495
7.790
Скопје
www.facebook.com
Пане24 му нудев стара жута конфигурација ама тоа е моја стара машина, не е од донираните.
И уште нне збркаме со тебе работа ... Али како и да е средив . Инаку не знам ни зашто се нафати да помогнеш да донираш компјутери ти и сите други кога знаете какво е македончето после 1 месец откако ке му го донирате : Абе ми сецка на фб , абе не можам покер да изиграм и ке го видеш пазар3 и реклама5 попосле преплавен со такви конфигураци по 2-3 месеца.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.188
16.309
И уште нне збркаме со тебе работа ... Али како и да е средив . Инаку не знам ни зашто се нафати да помогнеш да донираш компјутери ти и сите други кога знаете какво е македончето после 1 месец откако ке му го донирате : Абе ми сецка на фб , абе не можам покер да изиграм и ке го видеш пазар3 и реклама5 попосле преплавен со такви конфигураци по 2-3 месеца.

Брат, ние тргнавме со намера дел од дадените компјутери да ја постигнат саканата цел дека сме направиле добра работа.
А тие компјутери немаат пазарна вредност некоја, не повеќе од 2000 денари така да ништо нема да добијат. А и луѓето се селектирани така да се надеваме дека нема да се случуваат такви изигрувања на нашата доверба, барем не во поголем процент.

Македончето е такво какво што е, до некој допира пример до некој не. Се може па се помага.
А дел од компјутерите ке отидат и на места надвор од Стајковци. Ама за тоа подоцна.

zmija

hello world
26 мај 2007
329
201
Bitola
zmija's setup  
Processor & Cooler
iNTEL g4560 3.5 ghz
Motherboard
asus h110-r
Storage
Toshiba 1.8 Tera bajti
PSU
350 w jar
RAM
8Gb Silicon 2133 Ddr4
Video card
HD 610
Case
Crveno
Mouse
Crn
Keyboard
Audio
shit Realtek
Monitor
Crt 1024x768
OS
Windows 10 pro neorginal

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.495
7.790
Скопје
www.facebook.com
@Astro јас да сум ке си седам настрана и ке си ја гледам фамилијата и својата работа . Затоа што пред 2 години и јас помагав на сите , поклонував тв , поправав радиа , мотори му поправав , автомобили и сеа кога баш у септември месец кога малце бев у криза и имав распродадено све и немав возило/мотор и одев по печурки пешки истите тие луѓе што ги помагав поминуваа покрај мене со коли , мотори и ми мафтаа со рацете . А јас вака или онака пак пешки одев .

Avid

senior
21 јануари 2009
6.447
11.504
Скопје
@Astro јас да сум ке си седам настрана и ке си ја гледам фамилијата и својата работа . Затоа што пред 2 години и јас помагав на сите , поклонував тв , поправав радиа , мотори му поправав , автомобили и сеа кога баш у септември месец кога малце бев у криза и имав распродадено све и немав возило/мотор и одев по печурки пешки истите тие луѓе што ги помагав поминуваа покрај мене со коли , мотори и ми мафтаа со рацете . А јас вака или онака пак пешки одев .
Тоа значи дека не си помагал од љубов и си мислел секогаш за возврат.
Фаза е, се надевам ќе поминеш низ неа елиминирајќи го егото и ќе се вратиш на патот на чиста свест, чисто расудување.

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.495
7.790
Скопје
www.facebook.com
Тоа значи дека не си помагал од љубов и си мислел секогаш за возврат.
Фаза е, се надевам ќе поминеш низ неа елиминирајќи го егото и ќе се вратиш на патот на чиста свест, чисто расудување.
Тоа значи дека колку и да се трудеш и мачеш све се заборава со тек на време дали по 2-3 месеца 4 и т.н Главната поука е имаш дом имаш фамилија седи дома смени сијалица биди корисен барем тоа ке ти го ценат твоите отколку некој туѓинец .

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно