Dali nekoj znae kako moze da se nabavi helium miner vo MK?
I kolku bi bila cenata?
Blagodaram
ETH сеуште не е proof of stakeDali moze eth da se stejka na ledger I Dali mora da se ima 32 eth
Може да се стејка преку лидо/бајнанс и други провајдери, но тука ефективно ти им ги испраќаш нив. За сам да стејкаш потребни ти се 32 етх. @AstroBoy ETH се стејка веќе 10 месеци. Има два паралелни ланци. Еден е ЕТХ1 другиот е BeaconChain кој покасно ќе биде ЕТХ2Dali moze eth da se stejka na ledger I Dali mora da se ima 32 eth
а даваат APY ?Може да се стејка преку лидо/бајнанс и други провајдери, но тука ефективно ти им ги испраќаш нив. За сам да стејкаш потребни ти се 32 етх. @AstroBoy ETH се стејка веќе 10 месеци. Има два паралелни ланци. Еден е ЕТХ1 другиот е BeaconChain кој покасно ќе биде ЕТХ2
Ethereum 2.0 Beacon Chain (Phase 0) Block Chain Explorer - Index - beaconcha.in - 2021
Јас стејкам од први декември, кога го пуштија чејнот
Ако ти е за продавање, пробај овде на форумов, без или минимална провизија (колку да намалиш провизија за трансфер).Ај дајте совет.
Работев каблирање на спрат од деловен простор летово и сега човекот (стоката) неможе да исплати. Два-три месеца ме избегава, сега тврди дека му се блокирани сите сметки.
Пошто го најдов и се најде во тесно ми даде опција да префрли 15 mbtc на сметка, колку што рачунав по вчерашен курс тоа се некои 720 долари. Цехот беше ~35.000 денари. Прифатив пошто друга алтернатива ми е да идам преку извршител, да чекам уште година дена, да не видам динар и на крај и извршител да платам.
Имам трошоци за материјали околу 17.000 ден (скоро 350 долари) кои треба да ги покријам. Да вадам од од овие крипто менувачнициве да барам некој на телеграм или да ги оставам да седат и да платам од џеб.
Направив Electrum wallet, веќе се со зелен чекмарк тие 15 mbtc.
Ако ти е за продавање, пробај овде на форумов, без или минимална провизија (колку да намалиш провизија за трансфер).
Прашањето дали да ги чуваш или да продаваш е исто ко да бараш финансиски совет дали да продаваш крипто во темата за дигитални валути.
Што и да ти каже човек ќе згреши.
Патем, да го знаев со сигурност одговорот на ова прашање, сега ќе ти пишував од некоја егзотична плажа а не од пуш пауза од работа.
Уууу денес станале 750$ интересно ова.
Креирај акаунт на бајнанс, и смени ги за усдт, ако сакаш да ти бидат стабилни наместо да скокаат/паѓаат на цена. Ако сакаш можеш во некоја од менувачнициве да ги смениш за 3-5%. Јас можам да ти ги сменам без провизија по ХЕ курс, само незнам кога следно би доаѓал во скопје. Најверојатно во сабота.Во грешна тема сум постирал, се пријавив да го преместат
Ај ќе почувам да видам како ќе биде, само да не ме фати таа треската хах. Веќе платив фактура, а покрив и материјали. Т.е. ги покрив уште пред да почнам да работам.
Уууу денес станале 750$ интересно ова.
Креирај акаунт на бајнанс, и смени ги за усдт, ако сакаш да ти бидат стабилни наместо да скокаат/паѓаат на цена. Ако сакаш можеш во некоја од менувачнициве да ги смениш за 3-5%. Јас можам да ти ги сменам без провизија по ХЕ курс, само незнам кога следно би доаѓал во скопје. Најверојатно во сабота.
Фала за понудата, ќе ги чувам интересно ми е. Секако се веќе „отпишани“ и прежалени пари, па и да ги изгубам нека биде.
Види ги сеа колку сеФала за понудата, ќе ги чувам интересно ми е. Секако се веќе „отпишани“ и прежалени пари, па и да ги изгубам нека биде.
Види ги сеа колку се![]()
Епа пак да те вида после брукај не у темитеДенес проверив, 5000 денари плус. Интересно.
Епа пак да те вида после брукај не у темите![]()
Ја би шиткал дури сум у плус.Баш за тебе не сум зборел ништо лошо, само на заебанција.
Знае тој член кого сум го ругал остај тоа.
Паметно е ова малце што го имам да си го чувам на електрум? Бекап нормално.
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 WHITE (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A3
4.030,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Banana switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M4
5.450,00 ден
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower NORTH MOMENTUM EDITION, 3x120mm Momentum 4-pin PWM fans, w/WINDOW, Front wood panel, Charcoal Black, FD-C-NOR1C-05
11.950,00 ден
MEMORY USB 3.2/Gen.1 Type-C, 64GB SANDISK ULTRA SLIDER, Black, SDCZ480-064G-G46
1.300,00 ден
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M7 WHITE, w/bluetooth, 30000 DPI, 8K Poling rate, M7-A24
4.870,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM BROWN switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M3
15.770,00 ден