Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Дигитални крипто-валути: совети - подесувања (забранета трговија ако сте без права на огласување!)

IvanKorg

read-only
22 октомври 2014
4
1
Здраво другари , се решив за риг да земам и еве барам по огласи ,, е сега ако може мала помош ,, гледав еден риг со 6 графички ,,ама работен е година ипол ,, Дали тоа не е добро и дали графичките после поминато време работат со ист капацитет или со намален капацитет ?

Mechanic

hello world
2 мај 2016
328
235

FreakyDroid

lurker
21 август 2008
691
712
Гевгелија
FreakyDroid's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 7950X - Arctic Liquid Freezer II 360 ARGB
Motherboard
X670E Aorus Master
Storage
3 x 4TB WD Black, M.2 Samsung 990 Pro 2TB
PSU
Seasonic Prime 1000W
RAM
4x32 GB G.Skill 6000MHz (@5400MHz CL30)
Video card
GeForce RTX 3090
Case
Lian-Li 011 Dynamic XL ROG
Mouse
Razer Viper Ultimate
Keyboard
Keychron C2
Audio
Presonus Eris 4.5
Monitor
LG 38WN95CP-W 38"
OS
Win 11 x64
На Discord добив ваква порака. Барав на google за сајтов но освен на 2 портала за кои никад не сум чул никаде не е спомната оваа берза. Ми личи на класичен фишинг. Има некој сретнато вакво нешто до сега?
Capture.JPG

Sludge.Factory

Баниран/a
7 февруари 2014
1.225
1.901
Gostivar
@FreakyDroid скемови се, не им обрнувај внимание.

@Mechanic, поради оптеретувањево со трансакции на етх мрежа, почнаа да ги промовираат овие л2 солуции, и како и во 2018 почнаа со цени да скокаат.
Матик, хдаи, оптимисм етереум, арбитрум, омисего се некои од солуциите за лејер 2 мрежи. Е сега дали вреди да се инвестира во нив, секој сам треба да си одлучи.
Таа мрежа што ќе се одбере како решение за ДеФи проективе, таа најмногу ќе вреди. Според мене, тоа би било Optimism бидејќи веќе Синтетикс и Јунисвап ја одбраа. (нема токен, нема како да се профитира од ова)

Sancho Sanchez

hello world
12 октомври 2016
272
294
@Sancho Sanchez што мислиш за ова?

Гледам вчера раст на цената од 60%, дали е дубара, или навистина имаат добра технологија?

Имаш веќе добар одговор од @Sludge.Factory.

Matic се тотално неимпресивни како технологија, веќе над 2 години предлагаат рехашови од L2 технологии, а реализацијата некако слабо им оди.

Моментално најимпресивен scaling solution имаат Solana, ама и тоа е нерелевантно за профит од токенот, за да оствариш раст попаметно ќе ти биде да пратиш по твитер и редит и рано да влегуваш во разни шиткоинови со јака промоција отколку квалитетна технологија да бараш.

Ficiani

Multipotential
1 јуни 2012
515
969
Скопје
www.kordanovskifilip.com
Поздрав дечки, да се убацам и јас у темава. Имав на страна некои вишок средства па одлучив да се качам и јас на крипто возов. У меѓувреме земав екстензивен курс и полека ќе учам трејдање/инвестирање/копање. Вака ко за комплетен почетник ко мене, што совет би ми дале за да минимизирам шанси да ги "изгубам" париве? Дали се трејдате кога некоја одредена валута ќе се симне до некој threshold? Некои кратки совети за трејдинг?
Screenshot_257.png Screenshot_256.png Screenshot_257.png Screenshot_256.png

hpetrovski

hello world
22 октомври 2018
131
280
Скопје
www.instagram.com
Поздрав дечки, да се убацам и јас у темава. Имав на страна некои вишок средства па одлучив да се качам и јас на крипто возов. У меѓувреме земав екстензивен курс и полека ќе учам трејдање/инвестирање/копање. Вака ко за комплетен почетник ко мене, што совет би ми дале за да минимизирам шанси да ги "изгубам" париве? Дали се трејдате кога некоја одредена валута ќе се симне до некој threshold? Некои кратки совети за трејдинг?
Погледнете го атачментот 97242Погледнете го атачментот 97243Погледнете го атачментот 97242Погледнете го атачментот 97243
Подели 80% на некои "посигурни" валути као BTC, ETH, DOT, ADA,BNB итн. Со останатото пробај да го крениш некои 30% во еден месец и види како ќе ти оди. Рачунај дека 1% профит на ден ти е 365% профит на годишно ниво. Инаку немаш никаква гаранција дека нема да ги изгубиш париве вложени, затоа барај технологии што имаат смисла да бидат развиени во иднина, а да не се обичен pump-n-dump. Also, држи некое doge дури не прекини да твитова Елон деновиве :)

Едит: Ова е шо јас би напрајл, не земај финансиски совети на интернет здраво за готово, ова требаше прво да го пишам.

Последна промена:

MartinPP

hello world
26 јуни 2017
133
122
/root
У меѓувреме земав екстензивен курс и полека ќе учам трејдање/инвестирање/копање.

Курс за копање ? :unsure:

Вака ко за комплетен почетник ко мене, што совет би ми дале за да минимизирам шанси да ги "изгубам" париве?

УСДТ - 100% минимален ризик е ... :rolleyes:

Дали се трејдате кога некоја одредена валута ќе се симне до некој threshold? Некои кратки совети за трејдинг?

Кога крева маркетот сите се крипто експрети и буквално на секој коин во првите топ 50 можеш да направиш ќар.
Сега има највеќе FOMO и како што кажа Пане погоре - сите цени се сега надујани и во секој момент bubelot може да пукне, затоа внимателно со треjдингот, секогаш ставај Stop-Limit да спречиш поголеми загуби.

31q1pi.jpg

GreenRoot

user
1 октомври 2011
1.039
1.008
Охрид
mvpring.com
GreenRoot's setup  
Processor & Cooler
i5 4200U
Storage
Samsung Evo 850 240gb
RAM
8GB
Video card
AMD 8670m
Monitor
15,4''
OS
Windows 7 Home Premium
Како успевате да купите крипто преку binance? Акаунтот ми е верифициран и пак ја добивам следнава порака: This payment method is currently unavailable based on our current terms of use and internet policy. Ова се случува кога пробувам да направам депозит од картичка.

Со advcash можам да направам депозит, но тука имам друг проблем. Пробав со различни картички од различни банки и пак ја добивам оваа порака: the transfer has not been completed.

Coinbase не ја подржува македонија. Останува уште cex.io но тие незнам дали имаат богата понуда на крипто валути како coinbase i binance.

Sent from my LG-H830 using Tapatalk

dino

lurker
5 јули 2009
663
249
Како успевате да купите крипто преку binance? Акаунтот ми е верифициран и пак ја добивам следнава порака: This payment method is currently unavailable based on our current terms of use and internet policy. Ова се случува кога пробувам да направам депозит од картичка.

Со advcash можам да направам депозит, но тука имам друг проблем. Пробав со различни картички од различни банки и пак ја добивам оваа порака: the transfer has not been completed.

Coinbase не ја подржува македонија. Останува уште cex.io но тие незнам дали имаат богата понуда на крипто валути како coinbase i binance.

Sent from my LG-H830 using Tapatalk

И јас го имам истиот проблем.
Еднаш направив депозит со картичката ама после тоа ја добив пораката

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ethan

read-only
31 мај 2014
20
12
И јас го имам истиот проблем.
Еднаш направив депозит со картичката ама после тоа ја добив пораката

Колку што видов на редит Србија, нашата мила Македонија и остантите земји кои не се во ЕУ од источниот блок се на црна листа и Binance да не изглеа дека ни забранува да трејдаме ни кажува дека има некои проблеми...

Прашање од мене дали некој до сега се занимавал со Cardano (ADA) и што мислите за оваа технологија?

dino

lurker
5 јули 2009
663
249
Колку што видов на редит Србија, нашата мила Македонија и остантите земји кои не се во ЕУ од источниот блок се на црна листа и Binance да не изглеа дека ни забранува да трејдаме ни кажува дека има некои проблеми...

Прашање од мене дали некој до сега се занимавал со Cardano (ADA) и што мислите за оваа технологија?

Чудно дека првата трансакција ми помина без проблем, за втората пробав во интервал од 15-20 мин. после првата

Ethan

read-only
31 мај 2014
20
12
Чудно дека првата трансакција ми помина без проблем, за втората пробав во интервал од 15-20 мин. после првата

Не сум сигурен но ако си без верифициран профил можеш некои ситни транскации да напраиш ама за над не знам точно колку пари веќе мораш да го верификуваш.
Тука во темава мислам дека веќе имаат други членови кажано да се купи од некое друго место или човек криптовалута па нејзе да ја префрлиш на Binance и да купуваш со нејзе други.

• ми се допаѓа
Реакции: dino

Sancho Sanchez

hello world
12 октомври 2016
272
294

Аналог е на Nicola компанијата за електрични возила. Веќе 4 години е во изработка и уште ништо нема, ама за да се пумпа токенот така е може и поарно, нека си фантазираат лековерни ходлери оти којзнае какво чудо ќе биде кога ќе бидне (може и 2030та).

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно