Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Дигитални крипто-валути: совети - подесувања (забранета трговија ако сте без права на огласување!)

gremlin

Octogenarian/2
18 октомври 2009
2.930
2.522
Скопје
gremlin's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 9600X
Motherboard
Gigabyte B850 Gaming Wifi6
Storage
WD SN850X 1TB
PSU
750W NZXT CX
RAM
32GB Kingston Renegade 6000Mhz CL30
Video card
Gigabyte RX 9070 16GB Gaming OC (3100Mhz, 240W+10%, -100mv, +400 core)
Case
CM H500 ARGB
Mouse
Logitech G703
Keyboard
SteelSeries TKL
Audio
Realtek
Monitor
27" Mi 2K 165Hz
OS
Windows 11 Pro 64Bit
И

Избришан член 18474

Гостин
Што е работава со WallStreetBets WSB?
Собираме група со поголем џеб и пумпаме акции што се со голем интерес за шортање.
Акцијата расте брзо ради тоа што сите што се шорт се ликвидираат и вештачки расте цената без никакви новости. Тој фондот ја затвори позицијата на врвот 500 долари а повеќето што ја купиле акцијата не можеа да ја затворат ради прекин на тргување на тие акции. Робинхуд наместо да ги спасува сиромашните ги спасува богатите (иронија на името)

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 1700 w/Stock Cooler (Wraith Spire RGB)
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
Cooler Master Vanguard 750+ Gold
RAM
HyperX Predator 2x8GB // 3200Mhz
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Gigabyte K85 Mechanical RGB
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Здраво,

Направив акаунт на binance,се ми е одобрено но deposit ми одбива поради privacy policy.
Некоја друга алтернатива?
Payeer гледам има прелоши ревјуа.

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
RAM
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Кој член од privacy policy?
Не кажува, али видов и овде во темава дека некој имал ист проблем. И на редит исто така.
Читав цел Privacy Policy ништо детално, а на редит викаат maintenance probably.
Го одбрав Binance бидејќи има поголем спектар на коини.

И

Избришан член 18474

Гостин
Епа имаат доста прилив на нови клиенти и ради тоа. Пробај со support разговарај.

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
RAM
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
А payeer валиден е?

И

Избришан член 18474

Гостин
Не би знаел за тој сервис но за бинанс можам да ти кажам дека се доста добри.

Lazy1

read-only
8 март 2017
13
9
Здраво,
дали некој го користи celsius за складирање на крипто и земање камата?
Јас ставив ситно за проба и се изгледа ок но ме интересира и друго мислење.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.412
1.643
Здраво,
дали некој го користи celsius за складирање на крипто и земање камата?
Јас ставив ситно за проба и се изгледа ок но ме интересира и друго мислење.

Јас имам акаунт веќе неколку месеци.
Не би чувал некоја голема значителна сума таму, сепак е централизиран сервис.

Супер им се промоциите што ги прават (promo codes), можеш да ќариш нешто ситно $btc ако чуваш 200$ кај нив 30 дена.

Земањето „камата“ мислам дека се исплаќа само на stable coins (USDT/C/DAI) и слични што ги нудат пошто ти даваат основно APY od 10.51%, а на некои специфични коини како Matic i Synthetix даваат и поголеми околу 14%.

Бизнис моделот им е интересен, иако лично јас не верувам дека има толку голема побарувачка од големи компании/корпорации кои бараат толкави заеми и плаќаат огромни камати за тоа, може само малку ги пумпаат бројките, иако тврдат дека се им е јавно достапно и видливо.

Alex Mashinsky, CEO-то на Celsius Network има proven track record на идеи и компании кои ги креирано во минатото.

Пробај реферни ги твоите од фамилија и лапни по 20-40 $btc за секој од нив, basically free cash.

Lazy1

read-only
8 март 2017
13
9
Бизнис моделот им е интересен, иако лично јас не верувам дека има толку голема побарувачка од големи компании/корпорации кои бараат толкави заеми и плаќаат огромни камати за тоа, може само малку ги пумпаат бројките, иако тврдат дека се им е јавно достапно и видливо.

И јас истото го мислам но веќе сите берзи ја додаваат оваа опција : binance earn, gemini earn, blockfi и слични, изгледа сепак има побарувачка, но кај целзиус каматите се прилично поголеми.

Deksa

user
9 февруари 2012
1.001
905
Продавам USDT со 3% провизија, минимална сума 500.
Повеќе информации во порака.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Heruvin

Баниран/a
5 ноември 2010
156
112
FBS is your reliable Forex broker for the profitable online trading, прашање и помош,ме интересира,дали ова е валидно,сигурно ,посебно за некој кој не ја познава работата со тргување со крипто валути? Или поточно,отворена е сметка купен е етериум за 100 долари,до вечерта има некаков ситен профит,се оди на сребро..но после некој сат се губи на среброто,а во одговор ги снемува и вложените сто долари..Во контакт со нив,има објаснување дека ако паднело под 20% ,или слично(работа која веројатно е повеќе за заташкување),се губеле парите.
Чисто лаички,дали е ова измама и дали всушност ова се една од многуте измами на нет,дали има некое чаре да се бараат вложените пари,кои се ставени,а не е тргувано со нив?

Sludge.Factory

Баниран/a
7 февруари 2014
1.225
1.901
Gostivar
Продавам 1000 усдт или еквивалент во кој било крипто токен без провизија по среден курс на нбрм.
Четврток- Петок
Место - Скопје

И

Избришан член 18474

Гостин
FBS is your reliable Forex broker for the profitable online trading, прашање и помош,ме интересира,дали ова е валидно,сигурно ,посебно за некој кој не ја познава работата со тргување со крипто валути? Или поточно,отворена е сметка купен е етериум за 100 долари,до вечерта има некаков ситен профит,се оди на сребро..но после некој сат се губи на среброто,а во одговор ги снемува и вложените сто долари..Во контакт со нив,има објаснување дека ако паднело под 20% ,или слично(работа која веројатно е повеќе за заташкување),се губеле парите.
Чисто лаички,дали е ова измама и дали всушност ова се една од многуте измами на нет,дали има некое чаре да се бараат вложените пари,кои се ставени,а не е тргувано со нив?
Епа другар секој брокер има различен пристап ти си добил margin call.
Парите се кај брокерот си ги изгубил зашто си отворил поголема позиција и не си можел да ја покриеш.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

IvanKorg

read-only
22 октомври 2014
4
1
Здраво Другари ... ве молам за мала помош ,, Сакам да вложам во копање на криптовалути
па би сакал една мала помош . што е подобро да земам риг или антимајнер за копање ,,
дали ригот може да копа повеќе валути , а антимајнер само биткоин ???
ви благодарам

Sancho Sanchez

hello world
12 октомври 2016
272
294
Ако бараш голем зијан ќе си земеш антмајнер.

Ако бараш умерена заработка (а може и зијан да испадне), ќе си земиш риг за етереум копање (може и други валути, ама небитни се кога етереум држи 90+% од маркет капот).

Ако бараш висок профит ќе си купиш биткоин или етереум да си ги ходлаш на стикче и нема да се замараш со копање.

IvanKorg

read-only
22 октомври 2014
4
1
Ако бараш голем зијан ќе си земеш антмајнер.

Ако бараш умерена заработка (а може и зијан да испадне), ќе си земиш риг за етереум копање (може и други валути, ама небитни се кога етереум држи 90+% од маркет капот).

Ако бараш висок профит ќе си купиш биткоин или етереум да си ги ходлаш на стикче и нема да се замараш со копање.
Благодарам на одговорот , само не ми е јасно за тоа да ги ходлам на стикче , дали има посебно усб за етереум или ???

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно