mkextremer
Practice makes perfect
- 4 февруари 2014
- 1,178
- 1,034
Купувам ETH/USDT $1850
Истата...имам купено неколку пати БТЦ, само малку висока провизија имаатIskustvo so ecd.mk? Istata menuvacnica od srbija ecd.rs
Dali CEX.IO isplaka na smetka?Изгледа не знаеш како фунционира биткоин еве видео.
View: https://youtu.be/RPq1lpvMlWc
Бидејќи е децентрализиран систем, се купува од мајнери или трејдери. Има сервиси но со големи провизии 5-8%.
Немаш сервис што ти исплаќа на сметка
Osven tie personalec i danok, bi mozel da imam drug problem? Iam bitkoini 100.000$ i za da mi legnat u mk, plakam 20.000$ i tolku?Не знам не користам, но и да исплаќа спреми се да платиш 10% персоналец и данок на добивка.
Nemam, zboram koga bi imal.+ Да објасниш од каде ти се на УЈП![]()
Од каде толкави приходи итн. Ако немаш покритие може да ти ги земат 70%Nemam, zboram koga bi imal.
Sto da objasnam, kupiv bitcoini gi prodadov i tolku?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Не само 100% конфискација туку и затвор ќе ти следи.Nemam, zboram koga bi imal.
Sto da objasnam, kupiv bitcoini gi prodadov i tolku?
Еве стефко факти. И јаки фундаментали. Откако ти пиша дека не требало да се купи, цената скокна 4 пати нагореНе реплицирам на тролови, но јас зборувам факти. Цената од 7$ падна 1.5$. Ако си држел од тогаш си 50% во загуба. Што ти се вика јаки фундаментални
Kazuvam primer i vrz osnova na primer prasuvam. Gledas prasalnici ili kjorav si?Не само 100% конфискација туку и затвор ќе ти следи.
Со оглед на начинот на размислување ќе ти биде апсолутно заслужена лекција.
Мислам не ме разбра, а и јас ништо не објаснив, па ево малку поопширно:Kazuvam primer i vrz osnova na primer prasuvam. Gledas prasalnici ili kjorav si?
Fala ti mnogu, od se srce@insomnia1993 ќе треба да си платиш само данок на доход. Данок на добивка (корпоративен данок) не плаќаат физички лица, освен ако не се регистрирани како вршители на некоја дејност. Со оглед на промените на законот за оданочување од 2020 стапката на данок на доход се врати повторно на 10%.
Фино лепо можеш да си одиш во некоја од комерцијалниве банки кај нас и да им кажеш дека очекуваш прилив на средства од странство. Сите банки наплаќа од 1-3% провизија за извршена трансакција. Кога ќе ти стигнат парите на сметка, првично ќе ти бидат блокирани во народна банка, а во банката каде ги очекуваш ќе треба да ги најавиш и да кажеш од каде ти се.
Потеклото на биткоините можеш да го оправдаш на куп начини. Можеш да кажеш дека си остварил еднократна добивка од продажба на биткоин токени (матреријална ствар) или дека си дал еднократна услуга (нематеријална ствар) што била наплатена во биткоин токени. Во случај да кажеш дека ти се од игри на среќа, данокот ќе ти биде 15%. Ако те консултираат од ујп или народна банка, тогаш постои веројатност да ти побараат повеќе докази за трансакциите арно ама, во тој случај можеш да си извадиш извештај каде била извршена продажбата на биткоините и би требало да не те тормозат многу. Откако ќе ти ги одобрат средствата во банка, данокот ќе си го платиш преку е-пдд . Се надевам знаеш како оди тоа.
Ујп не го интересира од каде, како и зошто си ги заработил парите, сѐ додека плаќаш данок.
Пиши што си направил. Поздрав!
Slusnav za ova. Fala.Ili da pocekas malce so vadenje na parite.![]()
Народната банка подготвува регулатива за трговија со криптовалути? - Локално
Дали во Р.С. Македонија наскоро ќе се регулира тргувањето со криптовалути? „Локално“ неофицијално дознава дека Народната…lokalno.mk
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Дефинитивно не е превара, легитимен и прилично популарен DeFi coin е, а дали ќе продолжи да расте (во однос на етереум) и дали е паметно по моментална цена да се купи е веќе друго прашање.Гледам го фураат последно време AAVE, што мислите поискусните, уште една превара од валута или?
Да височка е цената.Дефинитивно не е превара, легитимен и прилично популарен DeFi coin е, а дали ќе продолжи да расте (во однос на етереум) и дали е паметно по моментална цена да се купи е веќе друго прашање.
Nikoj od nif ne e scam, site si imaat razlicna upotreba, a dokolku sakas da kupis togas procitaj malce povece za sekoj od niv indivdualno pa odluci sam.Да височка е цената.
Од овие кое ти се гледа друго поинтересно и да не е скам?
Synthhetix (SNX), Litecoin, Cardano, Polkadot?
Prodadof na 9$Еве стефко факти. И јаки фундаментали. Откако ти пиша дека не требало да се купи, цената скокна 4 пати нагоре
Погледнете го атачментот 96490
![]()
Crypto Fees
There's tons of crypto projects. Which ones are people actually paying to use?cryptofees.info
Исто така, Унисвап опасно му се приближува на Биткоин во дневни трансакции![]()
Ниедно не е скам.Да височка е цената.
Од овие кое ти се гледа друго поинтересно и да не е скам?
Synthhetix (SNX), Litecoin, Cardano, Polkadot?